ΠΑΟΚ

Ο Χαραλαμπίδης και το "κεφάλαιo" ΠΑΟΚ

Ο Χαραλαμπίδης και το "κεφάλαιo" ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης έχει γενέθλια την Τρίτη (5/4) και εμείς θυμόμαστε πέντε -ξεχωριστά- γεγονότα κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ. Διαβάστε αναλυτικά.

Γενέθλια έχει την Τρίτη (5/4) ο Κώστας Χαραλαμπίδης και κλείνει τα 40 του χρόνια. Ηταν το εκτός έδρας ματς (25/11/2014) με την Ζιελόνα Γκόρα στο οποίο είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε υποστεί ολική ρήξη επιγονατιδικού τένοντα (στο αριστερό γόνατο). Στις 28/11 του 2014 είχε υποβληθεί σε επέμβαση και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία 3-4 μηνών.

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά, υπήρχαν κάποια προβλήματα κατά το διάστημα που έμεινε στα "πιτς" ο "Μπίδης" με συνέπεια να μην παίξει ξανά (μετά το ματς με την Ζιελόνα Γκόρα) και να φαίνεται πως βαδίζει προς το τέλος της καριέρας του (το αν θα συνεχίσει να βοηθά τον ΠΑΟΚ με μια άλλη ιδιότητα, είναι κάτι το οποίο θα φανεί μελλοντικά).

Το ότι λείπει από τον "Δικέφαλο" είναι κάτι δεδομένο. Οσο έπαιζε, άλλωστε, σε πολλά παιχνίδια είχε τον ρόλο του ηγέτη και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία αγώνων είχε καθαρό μυαλό για να πάρει την σωστή απόφαση και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Με αφορμή τα γενέθλιά του, ας θυμηθούμε πέντε ξεχωριστά γεγονότα που αφορούν τον Χαραλαμπίδη κατά την διάρκεια της παρουσίας του στους "ασπρόμαυρους".

Ο Άρης, οι 31 πόντοι και τα 6/6 τρίποντα: Στις 16/03/2013 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη και τον κέρδισε με 84-72. Ο Χαραλαμπίδης ήταν εξαιρετικός και είχε 31 πόντους. Μάλιστα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 6/6 τρίποντα (!) και αυτή η επίδοσή ήταν η καλύτερη που είχε ως τότε στην καριέρα του.

Πρώτη χρονιά στον ΠΑΟΚ και πρώτος σκόρερ: Ο Χαραλαμπίδης ήρθε στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2012-13. Από την πρώτη του χρονιά έδειξε πως ο "Δικέφαλος" μπορεί να περιμένει πολλά από αυτόν αφού βοήθησε σε πολλά ματς. Μάλιστα είχε την πρωτιά στο σκοράρισμα στους "ασπρόμαυρους" με 14 πόντους μέσο όρο (σ.σ. στην κανονική περίοδο).

Ο Χαραλαμπίδης και το "κεφάλαιo" ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την φανέλα του ΠΑΟΚ στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ: Ηταν ο αγώνας με τον Ικαρο Χαλκίδας στις 11/01/2014 που ήταν ιστορικής σημασίας για τον Χαραλαμπίδη. Βλέπετε όντας παίκτης του ΠΑΟΚ, μπήκε στην πρώτη δεκάδα των πρώτων σκόρερ στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ (πιο συγκεκριμένα από την σεζόν 1992-93 και μετά).

Ανανέωση συμβολαίου παρά τον τραυματισμό: Στις 26/11/2014 και παρά τον σοβαρό τραυματισμό του Χαραλαμπίδη, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωνε: "Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να κάνει χρήση του όρου που υπάρχει στο συμβόλαιο του Κώστα Χαραλαμπίδη και να ενεργοποιήσει από τώρα και την δεύτερη χρονιά του συμβολαίου του, το οποίο λήγει πλέον στο τέλος της σεζόν 2015-16. Την απόφαση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε στον Κώστα Χαραλαμπίδη ο πρόεδρος Μπάνε Πρέλεβιτς σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του". Ο "Μπίδης" είχε σχολιάσει γι' αυτήν την κίνηση της ΚΑΕ: "Η κίνηση της διοίκησης, αλλά και προσωπικά του Μπάνε να ανανεώσουν το συμβόλαιό μου, αποτελεί ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης προς το πρόσωπό μου κι αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να αναφέρω".

Το μήνυμα των συμπαικτών του και το σύνθημα: Στις 29/11/2014 ήταν το ματς με τον Πανελευσινιακό και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ εμφανίστηκαν με λευκά μπλουζάκια στα οποία υπήρχε το εξής μήνυμα για τον Χαραλαμπίδη που είχε τραυματιστεί στο ματς με την Ζιελόνα Γκόρα: "Αρχηγέ περαστικά, σε περιμένουμε". Οσο για τους φίλους του "Δικεφάλου"; Είχαν φωνάξει: "Μπίδη γερά στο γήπεδο ξανά".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ