ΠΑΟΚ

"Να βλέπουμε στα μάτια Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό"

"Να βλέπουμε στα μάτια Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για το τι πρόκειται να γίνει με το μέλλον της ομάδας μιας και τα οικονομικά της στέκονται εμπόδιο στην εξέλιξή της.

Για όλα μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Ο κόουτς της ομάδας έκανε απολογισμό της περυσινής σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του "Δικεφάλου".

Αναλυτικά τι είπε...

...για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ: "Θα φανεί στη συζήτηση που θα κάνουμε με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Κάτι ουσιαστικό δεν έχει γίνει. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ ελπίζει ότι κάτι καλό θα γίνει φέτος. Ελπίζει να έρθει κάποιος χορηγός, ώστε να είναι σε καλύτερο επίπεδο τα οικονομικά και να βάλει τις βάσεις κάπου διαφορετικά. Υπάρχει επιθυμία και από τους δύο να βρούμε κάποια λύση".

...για το ρόλο που παίζει το οικονομικό: "Πρέπει να μην υπάρχει αυτό το στρες και το άγχος για το αν θα πληρωθούν οι δόσεις στο τέλος του μήνα στο δημόσιο, αν θα πληρωθούν οι παίκτες κτλ. Αυτό δεν σου επιτρέπει να κοιτάξεις ακόμα πιο ψηλά, ώστε να παίξεις μπάσκετ υψηλού επιπέδου, το οποίο θέλει και ο κόσμος".

...για το γεγονός ότι φέτος ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά με το ρόστερ που άρχισε: "Είχαμε πολλούς Έλληνες παίκτες και δεν δημιουργήθηκαν καταστάσεις που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. ΟΙ Έλληνες δείχνουν μεγαλύτερη κατανόηση. Σίγουρα χωρίς ξένους δεν μπορεί να είσαι βάσει των δεδομένων το ίδιο ανταγωνιστικός. Το πρόβλημα είναι ότι τα χρήματα δεν τα βάζουν ένας, δύο παράγοντες αλλά έρχονται από τον ΟΠΑΠ και την τηλεόραση και αν καθυστερήσουν ένα ή δύο μήνες υπάρχει πρόβλημα".

...για τη φετινή χρονιά: "Μας πήγαν όλα πάρα πολύ καλά. Τα παιδιά όμως προσπάθησαν πολύ. Όσο έβλεπαν ότι το κάτι παραπάνω είναι εφικτό προσπαθούσαν περισσότερο. Χρειάζεται η Θεσσαλονίκη ομάδες δυνατές για να κοντράρει τα ομάδες της Αθήνας που απέχουν πάρα πολύ. Πρέπει να φτάσουμε αν όχι στο επίπεδο που ήμασταν παλιότερα όσο πιο κοντά μπορούμε".

...για το ό,τι κοντράρισε τον Παναθηναϊκό: "Τα αποτελέσματα αυτό έδειξαν αλλά πρέπει να υπάρχει διάρκεια. Δεν αρκούν δύο καλά παιχνίδια με Παναθηναϊκό, βγήκαμε και τρίτοι και όλα καλά. Θα πρέπει οι ομάδες της Θεσσαλονίκης να δημιουργήσουν ένα κορμό και εκεί επάνω να επενδύσουν για να βλέπουμε στα μάτια τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό".

...για το πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν τους καλούς νέους παίκτες του «αρπάζουν» οι ομάδες της Αθήνας: "Πρέπει να υπάρχουν άλλοι κανόνες. Να δίνει το δικαίωμα στις ομάδες παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής τους να μπορούν να τους κρατούν μία τριετία, μία πενταετία όπως παλιά και να μην αποφασίζει ο παίκτης, ο μάνατζερ του παίκτη, ο φίλος του παίκτη ή όποιος άλλος".

...για το ό,τι δεν έπαιξαν στον ΠΑΟΚ νεαροί παίκτες:" Ο παίκτης πρέπει να παίζει όταν είναι έτοιμος να παίξει και μιλάω και σωματικά. Αν μπει και δεν είναι έτοιμος και υπάρξει ένας τραυματισμός μπορεί να πάει ακόμα και ένα χρόνο πίσω".

...για τη φημολογία περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού, όταν έφυγε ο Πεδουλάκης:" Δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο. Περισσότερο δημοσιογραφικά σενάρια. Αν είναι στο μυαλό οποιουδήποτε δεν είναι κάτι επίσημο".

...για το αν υπάρχει πρόταση από την Τουρκία και αν θα πήγαινε στο εξωτερικό: "Αυτά τα συζητάει ο μάνατζέρ μου. Εμένα θα μου πει ότι υπάρχει πράγματι αυτή η πρόταση. Κι αυτόν τον έχω πει ότι δεν θέλω να περιπλέκομαι σε καταστάσεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα να ξενιτευτώ. Το μπάσκετ είναι παντού μπάσκετ".

...για το Μουντομπάσκετ: "Είναι πολύ καλό να παίζει η Εθνική στο Μουντομπάσκετ. Πάντα μέσα από αυτούς τους αγώνες εμφανίζονται καινούριοι παίκτες. Μας έχει δώσει επιτυχίες στο παρελθόν και το μέλλον και πιστεύω ότι πάντα θα βγαίνουν καινούριοι παίκτες".

...για το αν βλέπει ποδόσφαιρο και πώς είδε την Εθνική: "Αν είναι καλό ποδόσφαιρο ναι. Αλλά δεν γνωρίζω τόσο καλά για να κάνω κρίση και κριτική. πάρα πολύ καλά πήγε. Πιστεύω έπαιξε πάνω στα δεδομένα που μπορεί. Πιστεύω ότι η εθνική άδικα δεν προκρίθηκε να πάει στους’8’".

...για την επιστροφή Γκάλη στον Άρη: "Σίγουρα θα δώσει κάποιο όραμα στους φιλάθλους του Άρη αλλά από εκεί και πέρα πρέπει η ομάδα να βρει τον τρόπο ώστε να τακτοποιήσει τα οικονομικά και πιστεύω ότι αν μπουν σε τάξη θα βρει τον τρόπο να φτιάξει μία μεγάλη ομάδα".

...για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα: "Έχουν γίνει αρκετά λάθη στο μπάσκετ, τα οποία έπρεπε να βρουν τρόπο οι αρμόδιοι παράγοντες να τα εξαλείψουν και σίγουρα οι φίλαθλοι και του ΠΑΟΚ και του Άρη έχουν πάρει πάρα πολλές χαρές, έχουν μεγαλώσει με αυτές και ίσως επειδή οι ομάδες δεν είναι οι δυνατές ομάδες του παρελθόντος αυτό να τους απομακρύνει. Ίσως η προσδοκία τους ξαναφέρει στο γήπεδο. Ίσως είναι καταλύτης η επάνοδος του Γκάλη".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ