ΠΑΟΚ

Μαρκόπουλος: "Οι παίκτες είχαν μεγάλη πίστη"

Μαρκόπουλος: "Οι παίκτες είχαν μεγάλη πίστη"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για τη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δηλωσε.

Στην ΕΡΑ Σπορ μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε:

-Κόουτς πώς τα καταφέρνετε κάθε φορά να παρουσιάζετε τόσο σπουδαίο έργο σε όλες τις ομάδες σας;

Αναλόγως με τα όπλα που έχεις προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο δυνατόν. Το αν αυτό θα βγει και στο γήπεδο, είναι άλλο θέμα. Χθες είχαν μεγάλη πίστη οι παίκτες και ήταν μεγάλη η πρόκληση της μεγάλης ομάδας που ήταν αντίπαλός μας. Εμείς παίζουμε κάθε παιχνίδι. Αν μπορέσουμε να σταματήσουμε το παιχνίδι του αντιπάλου και μπορέσουμε να βγάλουμε τις δικές μας δυνατότητες στο γήπεδο, μπορεί να κερδίσουμε. Χρειάζεται, βέβαια, και τύχη, ώστε στο τέλος να έχουμε καλές επιλογές.

-Βγάζετε τη σαιζόν με περιορισμένες λύσεις στους ξένους. Ετσι θα μείνει η ομάδα;

Εγώ δήλωσα ότι αυτή είναι η ομάδα μέχρι σήμερα. Αν υπάρξει προσθήκη θα το ανακοινώσει η διοίκηση επίσημα. Με ό,τι έχεις με αυτό δουλεύεις. Υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τους παίκτες σε αυτό που κάνουν στο γήπεδο.

-Τι νιώθετε ότι κερδίσατε από τη μεγάλη επιτυχία;

Ρεαλιστικά, η κάθε νίκη παίζει ρόλο. Εμείς θέλουμε κάθε παιχνίδι να το κερδίσουμε. Από κει και πέρα, κόντρα στον Ολυμπιακό, υπάρχει μεγαλύτερη ευφορία και ψυχική ανάταση. Μακάρι να έρχεται και ο κόσμος στο γήπεδο και να μην σημαδεύει παιχνίδια, όπως το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ή το ΠΑΟΚ – Αρης. Πρέπει οι φίλαθλοι να είναι κοντά στις ομάδες ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν και αυτές καλύτερα στις απαιτήσεις κάθε αγώνα.

-Με τον Παπαδόπουλο πώς τα καταφέρατε να είναι τόσο βελτιωμένος, αλλά και να αντέξει ο ΜακΓκραθ να παίξει όλο το παιχνίδι;

Οι απαιτήσεις κάθε ομάδας είναι διαφορετικές. Ο Λάζαρος φέτος παίζει τελείως διαφορετικό μπάσκετ, αφού παίζει περισσότερο με πρόσωπο στο καλάθι και αυτό είναι το θετικό. Κατά τ’ άλλα αν δείτε μοιράστηκαν οι πόντοι, έπαιξαν αρκετοί παίκτες και έτσι δεν πιέστηκε τόσο πολύ ο ΜακΓκράθ και άντεξε.

-Ποιος είναι ο απαράβατος κανόνας σας;

Η προπόνηση είναι προπόνηση…

-Αλλαξε η αύρα της Θεσσαλονίκης προς το πρόσωπό σας μετά τη νίκη;

Ένα παιχνίδι ήταν, το οποίο πρέπει να το διαχειριστούμε όσοι γίνεται καλύτερα και να μη μας πάρει τα μυαλά.

- Η Ευρώπη είναι πάντα στόχος; Πότε θα μπορέσει να τα καταφέρει πάλι ο ΠΑΟΚ;

Όταν θα είναι πάλι οικονομικά εντάξει, έχει όλα τα στοιχεία για να παίξει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εχουμε κόσμο, ιστορία, γήπεδο…

-Συζητήθηκε από αρκετούς ότι ίσως δικαιούσασταν μια πρόσκληση από την Εθνική ομάδα. Την περιμένατε εσείς;

Αυτά δεν είναι θέματα να τα συζητάμε. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να θέλει να είναι στην Εθνική ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα. Ολες οι επιλογές της Εθνικής ομάδας είναι καλές και οι προπονητές που έχουν πάει στην Εθνική ομάδα είναι πάρα πολύ καλοί. Ολοι οι προπονητές είναι αξιόλογοι. Και αυτοί που ήταν μέχρι σήμερα ήταν πολύ καλοί προπονητές, αναγνωρισμένοι στην Ελλάδα και στον Ευρωπαϊκό χώρο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ