ΠΑΟΚ

Κασελάκης: "Ήταν πολύ κρίσιμο παιχνίδι"

Κασελάκης: "Ήταν πολύ κρίσιμο παιχνίδι"

Ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ικάρου, τους Χάτσερ και ΜακΓκραθ και την ανεβασμένη, πλέον, ψυχολογία της ομάδας.

"Ηταν πολύ κρίσιμο ματς για εμάς. Επρεπε να πάρουμε τη νίκη. Εείχαμε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων που μας αποδιοργάνωσαν και θέλαμε μία επιτυχία για λόγους ψυχολογίας", είπε αρχικά στον "Sport 103 fm" και συνέχισε:

"Οταν μπήκαμε στο γήπεδο θέλαμε να κερδίσουμε δεν μας ενδιαέφερε η διαφορά, αλλά με την καλή άμυνα ανοίξαμε την διαφορά και προσφέραμε θέαμα στον κόσμο. Η άμυνα είναι η βασική μας αρχή, να βγάζουμε τον αντίπαλο από τον ρυθμό του.

Σίγουρα δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι, κάποιοι τραυματισμοί μας αποδιοργάνωσαν, αλλά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε κάθε μέρα στην προπόνηση.

Χρειάζεται και πνευματική συγκέντρωση, η επίθεση εξαρτάται από την άμυνα, σε αυτό το κομμάτι δηλαδή στο τι θέλει να κάνει ο αντίπαλος ήμασταν διαβασμένοι. Από εκεί και πέρα η καλή άμυνα σε δίνει ψυχολογία στην επίθεση".

Τόνισε ότι: "Είναι σημαντικό το καλό κλίμα. Ημασταν προσγειωμένοι, ακούγαμε τον προπονητή και οι δύο Αμερικανοί προσαρμόζονται γρήγορα. Δεν υπάρχει βεντέτα στην ομάδα και αυτό είναι καλό".

Σχετικά με το σοκ του αποκλεισμού από τα Τρίκαλα ανέφερε: "Για εμάς δεν αλλάζει κάτι, απλώς, πλέον, η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα μας δίνει ψυχολογία, η συνέχεια είναι δύσκολη. Η ομάδα μας, πάντως, μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα αν είναι συγκεντρωμένη".

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΚΑΟΔ: "Είναι δύσκολο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ, έχει δείξει ότι είναι πολύ αξιόλογη ομάδα. Αποκλείεται να μην υπάρχουν φίλοι του ΠΑΟΚ, οπότε ο παράγοντας έδρα δεν με φοβίζει. Από εκεί και πέρα οι προπονητές θα διαβάσουν το παιχνίδι, είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν σε αυτό το κομμάτι. Αν παίξουμε όπως με τον Ικαρο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Χαριτόπουλος: "Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε το άγχος"

Για την επικράτηση επί του Ικάρου, τον Χαραλαμπίδη και τον φετινό ΠΑΟΚ, μίλησε στον "Libero 107,4" ο Δημήτρης Χαριτόπουλος. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τραυματισμό του Χαραλαμπίδη: "Είναι από τους καλύτερους παίκτες και αυτός στον οποίο στήθηκε η ομάδα. Από ότι φαίνεται η ομάδα προσαρμόζεται. Υπάρχουν λύσεις. Εχει έναν τραυματισμό ίσως λίγο πιο ύπουλο, αλλά δε μπορείς να κάνεις κάτι. Εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε".

Για το πρόσωπο του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Ικαρο: "Στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν το άγχος. Ισως δείξαμε πολύ σεβασμό στον Ικαρο. Οταν παίζεις στην έδρα σου πρέπει από το πρώτο λεπτό να είσαι πολύ δυνατός. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο. Το διορθώσαμε στο δεύτερο, παίξαμε σκληρή άμυνα, πήραμε τα ριμπάουντ και πήραμε τη διαφορά. Όταν υπάρχει συγκέντρωση μπορούμε να αποδώσουμε πολύ καλά. Υπάρχει ανομοιογένεια σε όλες τις ομάδες τώρα και δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση".

Για το αν ήταν καλό που από πλευράς Ικάρου σκόραρε μόνο ο Κυρίτσης: "Για μένα είναι πολύ θετικό. Είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστείς σε έναν παίκτη παρά σε πέντε. Ο Ικαρος έχει τον Κυρίτση που είναι χαρισματικός σκότερ, αλλά στο σύγχρονο μπάσκετ, κανένας παίκτης δε μπορεί να αντέξει 40 λεπτά και να κερδίσει μία ομάδα μόνος του".

Για το φετινό ρόστερ: "Σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες ίσως έχουμε μεγαλύτερο βάθος. Υπάρχει ανομοιογένεια γιατί υπάρχουν παίκτες και από άλλες κατηγορίες στην ομάδα. Το μπάσκετ κρίνεται στις λεπτομέρειες θα υπάρχουν παιχνίδια που θα πάνε στον πόντο. Εχουμε όμως πολλούς Ελληνες και αυτό είναι σημαντικό. Θέλει χρόνο".

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: "Είναι πολύ νωρίς. Ισως στο δεύτερο γύρο να μπορέσουμε να το πούμε αυτό. Μπορεί το πρωτάθλημα να είναι χαμηλότερου επιπέδου φέτος, αλλά είναι πολύ ανταγωνιστικό. Είναι και θέμα ημέρας όταν μιλάμε για ένα ματς την εβδομάδα. Μέσα από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος θα δεις σε τι επίπεδο βρίσκεσαι. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι και θέλουμε να είμαστε κοντά σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ