ΠΑΟΚ

"Καίγεται" για ψηλό ο ΠΑΟΚ

"Καίγεται" για ψηλό ο ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ θα ήθελαν άμεσα στον αντικαταστάτη του Μάρκους Γκόρι, ο οποίος είναι αλήθεια πως λείπει πολύ από τον "Δικέφαλο". Διαβάστε στοιχεία που το αποδεικνύουν...

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν το τρίτο για τον ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση του Μάρκους Γκόρι και η αλήθεια είναι πως άρχισε να φαίνεται η απουσία του έντονα.

Η ρακέτα του "Δικεφάλου" πλέον είναι πιο "άδεια" μετά την φυγή του Αμερικανού, κάτι που αποδεικνύεται τόσο στην παραγωγικότητα της ομάδας, στα ριμπάουντ αλλά και στην άμυνα όσον αφορά πάντα το πρωτάθλημα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν... Επιθετικά η front line του ΠΑΟΚ (συμπεριλαμβάνουμε τους τρεις "καθαρούς ψηλούς, Ντικούδη, Καλλέ και Τσακαλέρη) στα ματς με ΚΑΟΔ, Ικαρο και Ολυμπιακό, (στα ματς δηλαδή που έλειπε ο Γκόρι), πέτυχε συνολικά τους 75 από τους 213 πόντους του "Δικεφάλου".

Επομένως το 35% των πόντων της ομάδας προήλθε από την ρακέτα, την στιγμή που με τον Γκόρι στα προηγούμενα 10 παιχνίδια το 43,6% των πόντων είχε προκύψει από το "ζωγραφιστό" (υπολογίζουμε και τους μόλις οχτώ πόντους του Αντριουσκεβίτσιους στους 295 από τους 676 πόντους του ΠΑΟΚ). Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν γενικότερα σταθερός χωρίς μεταπτώσεις στην απόδοσή του, πρόσφερε 12,1 πόντους ανά ματς, ενώ αυτός ο μέσος όρος να σημειώσουμε πως ήταν μεγαλύτερος στα ευρωπαικά ματς.

Η μείωση των ριμπάουντ και οι δήμιοι αντίπαλοι ψηλοί

Όσο για τα ριμπάουντ; Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία τρία ματς "μαζεύει" 29,3 σε κάθε ματς (συνολικά 88), ενώ όσο ήταν ο Γκόρι "κατέβαζε" 33,9. Να σημειωθεί πως ο Αμερικανός ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ του ΠΑΟΚ με 7,1 ανά αγώνα.

Σχετικά με την άμυνα ο "Δικέφαλος" στα περισσότερα φετινά ματς συνήθηζε να "πληγωνόταν" αρκετά από τους "κοντούς" των αντιπάλων του και αυτοί πολλές φορές ήταν οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων που έπαιζαν οι "ασπρόμαυροι". Πλέον σε αυτά τα τρία ματς, είναι χαρακτηριστικό πως οι πρώτοι σκόρερ των ΚΑΟΔ, Ικαρου και Ολυμπιακού, ήταν ψηλοί.

Ο Μπάβτσιτς (19 πόντους) έκανε την ζημιά στο πρώτο ματς, ο Μπέινς (23 πόντους) στο δεύτερο και ο Πρίντεζης (19 πόντους) σε αυτό του Σαββάτου (14/1). Με όλα αυτά γίνεται αντιληπτό γιατί στον ΠΑΟΚ θέλουν τα επόμενα 24ωρα να "κλείσουν" Αμερικανό που θα είναι διαθέσιμος στο ματς με την Καβάλα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ