ΠΑΟΚ

Η "πρώτη" του ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι" και ο τελικός

Η "πρώτη" του ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι" και ο τελικός

Πριν από 16 χρόνια ακριβώς, στις 17/05/2000, ο ΠΑΟΚ έδινε το πρώτο του επίσημο ματς στο "Παλατάκι" αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό και συμμετέχοντας στον τελευταίο τελικό πρωταθλήματος της ιστορίας του. (PHOTOS & VIDEO)

Οταν ο ΠΑΟΚ κατακτούσε τίτλους την δεκαετία του '90, πάντα υπήρχε το όραμα της κατασκευής ενός νέου γηπέδου (αυτό αποτελούσε στόχο του άλλοτε προέδρου της ομάδας, Νίκου Βεζυρτζή ενώ σαφώς μεγάλο ρόλο στην κατασκευή του νέου γηπέδου έπαιξαν οι Θανάσης Δεδέογλου και Ιωάννης Δεδέογλου οι οποίοι δώρισαν στρέμματα στους "ασπόμαυρους"). Πέρασαν αρκετά χρόνια για να αποκτήσει το δικό της γήπεδο η ομάδας της Θεσσαλονίκης και αυτό έγινε το 2000, όταν ο "Δικέφαλος" μεταφέρθηκε στο νέο του "σπίτι" (στο "Παλατάκι" δηλαδή) φεύγοντας έτσι από το Παλέ που χρησιμοποιούσε σαν έδρα.

Το "PAOK Sports Arena" για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες του τον Απρίλιο του 2000 για το 6ο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος. Στις 17 Μαίου του 2000, σαν σήμερα (17/5) δηλαδή πριν 16 χρόνια, ο ΠΑΟΚ έδινε στο "Παλατάκι" το πρώτο του επίσημο ματς. Και αυτό ήταν ο τελικός του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό... Για την ακρίβεια ο "Δικέφαλος" στο "PAOK Sports Arena" υποδέχτηκε τους "πράσινους" στο δεύτερο ματς της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος.

Η "πρώτη" του ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι" και ο τελικός

Τα εισιτήρια είχαν "εξαφανιστεί" αφού ο κόσμος των "ασπρόμαυρων" ήθελε να δει από κοντά το νέο γήπεδο, όμως η "γεύση" που έμεινε από το αποτέλεσμα του ντέρμπι ήταν "πικρή". Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 62-69 και μετά έχασε ξανά στο ΟΑΚΑ, όπως είχε γίνει και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, με συνέπεια οι "πράσινοι" με 3-0 νίκες να κατακτήσουν τον τίλο.

Εκείνη την σεζόν (1999-2000) ο "Δικέφαλος" συμμετείχε για τελευταία φορά σε τελικό πρωταθλήματος και σίγουρα το ματς που έγινε στις 17/05/00 στο "Παλατάκι" είναι ξεχωριστό όχι μόνο γιατί ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο νέο του "σπίτι", αλλά και γιατί συνδυάστηκε με την τελευταία προσπάθεια του να κατακτήσει τον τίτλο. Για την ιστορία σε εκείνο το 62-69, πρώτος σκόρερ του "Δικεφάλου" ήταν ο Μπιλ Εντουαρντς με 22 πόντους ενώ από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα με 17 πόντους.

Η "πρώτη" του ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι" και ο τελικός


ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 62-69 από kikres
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ