ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Σαρικόπουλος: "Θέλουμε τη ρεβάνς"

Σαρικόπουλος: "Θέλουμε τη ρεβάνς"
INTIME SPORTS

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για τον αγώνα με τον Κολοσσό (14/1, 5μ.μ.), την εκπληκτική του εμφάνιση κόντρα στην Καβάλα, αλλά και τη φιλοσοφία του Πανιωνίου

Ο τραυματισμός του Άλεξ Στίβεσον στον Πανιώνιο έδωσε χρόνο συμμετοχής σε δύο Ελληνόπουλα που άρπαξαν την ευκαιρία και δήλωσαν παρών!

Ο λόγος για τους Καββαδά και Σαρικόπουλο οι οποίοι σήκωσαν το βάρος επιθετικά και αμυντικά στη νίκη του Πανιωνίου επί της Καβάλας και χαροποίησαν ιδιαίτερα τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος διαπίστωσε πως οι παίκτες του είναι ετοιμοπόλεμοι.

Ζητήσαμε από τον Ζήση Σαρικόπουλο να μας μιλήσει για την εκπληκτική του εμφάνιση με αντίπαλο την Καβάλα στη Νέα Σμύρνη, καθώς πέτυχε 19 πόντους σε λιγότερο από 14 λεπτά συμμετοχής. Τον ρωτήσαμε επίσης για την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος που έχει ο Πανιώνιος, ενώ αναφέρθηκε και στη βοήθεια του κόσμου...

Ζήση, ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 8 νίκες, αλήθεια είστε ευχαριστημένοι με αυτό τον απολογισμό;

Πιστεύω ότι τα έχουμε πάει αρκετά καλά. Κάναμε μερικές πολύ σημαντικές νίκες. Δεν επαναπαυόμαστε καθόλου όμως και δεν έχουμε τον χρόνο να "διαβάσουμε" τα αποτελέσματα μας καθώς ξεκινάει άμεσα ο β' γύρος. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά.

Κατέχετε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι αυτή είναι που σας δίνει τα αποτελέσματα;

"Σίγουρα, πολλά ξεκινούν από την άμυνα μας. Είναι η φιλοσοφία μας να παίζουμε με όρεξη και διάθεση στην άμυνα. Αυτό ήθελε ο κόουτς από το ξεκίνημα της σεζόν και αυτό κάνουμε όλοι μας. Το γεγονός ότι παίζουμε καλά στην άμυνα μας δίνει αυτοπεποίθηση και στην επίθεση. Είναι πάντως και μερικά παιχνίδι που τα πήραμε με όπλο την άμυνα μας καθώς επιθετικά δεν ήμασταν σε καλή μέρα".

Ένα από αυτά δεν ήταν σίγουρα το πρόσφατο με την Καβάλα έτσι δεν είναι;

"Ναι (σ.σ. γέλια). Σε αυτό το παιχνίδι μπήκαμε από το ξεκίνημα του αγώνα πολύ δυνατά. Παρά τις ελλείψεις μας θέλαμε να πάρουμε τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς και τα καταφέραμε. Παίξαμε πολύ ομαδικά και ήμασταν για μία ακόμα φορά καλοί αμυντικά. Ήμασταν πολύ ομαδικοί και στην επίθεση παρά τις απουσίες που είχαμε. Οι γκαρντ μας έδωσαν πολλές ασίστ, βγήκαν πολλές συνεργασίες και προσφέραμε και θέαμα κατά διαστήματα".

Κι εσύ όμως ήσουν εκπληκτικός... Πέτυχες 19 πόντους σε λιγότερο από 14 λεπτά συμμετοχής.

"Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω λόγω του τραυματισμού του Άλεξ που παίζουμε στην ίδια θέση και την άρπαξα, όπως άλλωστε και ο Καββαδάς. Μας βοήθησαν πολύ οι συμπαίκτες μας. Έχω βελτιωθεί, δουλεύω σκληρά και αυτό που θέλω είναι όταν με χρειάζεται η ομάδα να δίνω το 100%! Πιστεύω ότι μου έκανε καλό και σε ψυχολογικό επίπεδο αυτή η εμφάνιση. Με βοήθησε ατομικά και μέσα από αυτό, βοηθήθηκε και η ομάδα".

Πλέον, όμως ο Κολοσσός είναι ο επόμενος αντίπαλος. Πως βλέπετε αυτό το παιχνίδι;

"Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε τη ρεβάνς καθώς δε σου κρύβω ότι το θέλουμε αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι σε ανάμεσα σχεδόν ισάξιες ομάδες. Ο Κολοσσός έχει μία πολύ καλή ομάδα, διατήρησε τον κορμό της και πήρε πολύ καλούς ξένους. Μάλιστα, φέτος είναι πολύ καλός όχι μόνο εντός έδρας αλλά και μακριά από την έδρα του. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε προσεκτικοί και να ξεκινήσουμε και πάλι από την άμυνα μας για να το ελέγξουμε".

Θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εντός έδρας για τον Πανιώνιο. Πόσο πολύ σας βοηθάει ο κόσμος;

"Ο κόσμος μας, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και συνεχίζει να το κάνει. Δημιουργεί μία εκπληκτική ατμόσφαιρα και είναι κατεξοχήν μπασκετικό κοινό. Κι αυτό σημαίνει ότι δεν γεμίζει το γήπεδο μόνο στα μεγάλα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αλλά σε όλα της σεζόν. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις σ' αυτό το γήπεδο και με την ευκαιρία θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την παρουσία τους! Μας έχουν σταθεί πάρα πολύ και αυτό θέλουμε να κάνουν και στον αγώνα με τον Κολοσσό".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ