ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Παππάς: "Δικαιώνομαι στον Πανιώνιο"

Παππάς: "Δικαιώνομαι στον Πανιώνιο"
INTIME SPORTS

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Nίκος Παππάς, μίλησε στο Sport24.gr για το "4/4" του Πανιωνίου, την "παρέα" της Νέας Σμύρνης και την προσωπική του εξαιρετική απόδοση. Διαβάστε επίσης τι είπε για την πρεμιέρα του Eurocup (7/11, Οστάνδη)

Ο Πανιώνιος των πολλών νεαρών ταλαντούχων Ελλήνων παικτών έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς το φετινό πρωτάθλημα και μετράει ήδη τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, νίκησε το Σάββατο τον Κολοσσό και δείχνει να είναι η μοναδική που να μπορεί να κοντράρει τους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ.

Στην προσπάθεια του αυτή, ο Πανιώνιος έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος στις τάξεις του... Ο Νίκος Παππάς, μετά από τέσσερα παιχνίδι, έχει πετύχει 89 πόντους ήτοι 22,3 κατά μέσο όρο, "βγάζοντας μάτια" με τη φανέλα του Πανιωνίου.

Ο 22χρονος άσος μίλησε στο Sport24.gr για το παιχνίδι με τον Κολοσσό, την καλή δουλειά που κάνουν οι Έλληνες του Πανιωνίου μέχρι στιγμής αλλά και το πόσο δικαιωμένος αισθάνεται με την απόφασή του να πει το "ναι" στον Ηλία Λιανό το περασμένο καλοκαίρι.

Νίκο, συγχαρητήρια, ο Πανιώνιος έκανε το 4 στα 4" και συνεχίζει απτόητος... Αλήθεια, περιμένατε ένα τόσο δυναμικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα;

"Η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε και το θέλαμε πάρα πολύ. Κι αυτό γιατί, μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος, γνωρίζαμε ότι θα έχουμε ορισμένα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Ήταν τέσσερις νίκες εντός προγράμματος θα έλεγα που τις θέλαμε πάρα πολύ (κυρίως τα δύο διπλά) για να αποκτήσουμε και ψυχολογία, επειδή ήμασταν μία καινούρια ομάδα".

Πάντως, ο Κολοσσός ήταν ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλός σας μέχρι στιγμής;

"Αν δει κάποιος την τελική διαφορά και δεν παρακολούθησε την εξέλιξη του αγώνα, ίσως καταλάβει ότι κερδίσαμε πολύ εύκολα. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα... Η διαφορά ξεγελάει. Ο Κολοσσός είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα που μας δυσκόλεψε και ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 37ο-38ο λεπτό".

Προσωπικά, αισθάνεσαι καλά στη νέα σου ομάδα; Βλέπουμε να αποδίδεις φοβερά στο ρόλο που σου έχει αναθέσει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

"Η ομάδα θέλει χρόνο ακόμα, αλλά σιγά σιγά προσαρμοζόμαστε όλοι στους ρόλους μας. Προσωπικά κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθάω στην ομάδα μου. Οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε κι εγώ σκοράρω. Ξεκινήσαμε καλά, το θέμα είναι να συνεχίσουμε έτσι".

Ναι, όμως μέχρι στιγμής είσαι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Πως σου φαίνεται αυτό;

"Σίγουρα όταν ξεκινάς μία νέα σεζόν, προετοιμάζεσαι για το καλύτερο δυνατό κι ελπίζεις για ό,τι καλύτερο. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου κι ελπίζω να έχω ανάλογη πορεία για να βοηθάω την ομάδα μου. Προς το παρόν δικαιώνομαι απόλυτα στον Πανιώνιο. Κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα".

Βοηθάει το γεγονός ότι είστε μία ομάδα με έντονο το ελληνικό στοιχείο και απαρτίζεται από νέους παίκτες;

"Σίγουρα βοηθάει και μάλιστα πολύ. Δεν είναι ότι είμαστε μόνο συμπαίκτες. Είμαστε και φίλοι. Έχουμε παίξει μαζί στο παρελθόν μαζί και σε ομάδες στις μικρές Εθνικές. Είναι πολύ καλό το κλίμα στην ομάδα μας κι έχουμε δέσει".

Ο Πανιώνιος μπορεί να επαναλάβει την περσινή του εξαιρετική πορεία;

"Πιστεύω πως ναι... Βέβαια, χρειάζεται πολύ δουλειά γιατί είναι ακόμα νωρίς. Πολλοί μας έχουν χρίσει φαβορί για την κατάκτηση της 3ης θέσης. Τη θέλουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε. Μέχρι στιγμής τα πάμε καλά και χωρίς να έχουμε μεγάλη βοήθεια από τους ξένους μας. Είναι καλοί παίκτες και καλά παιδιά και θεωρώ ότι μόλις προσαρμοστούν απόλυτα θα τα πάμε καλύτερα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ο Πανιώνιος έχει ξεκινήσει με 4-0, στηριζόμενους στους Έλληνες παίκτες του".

Πλέον, αρχίζουν και οι υποχρεώσεις σας για το Eurocup... Πρώτος αντίπαλος η Οστάνδη. Τι πρέπει να κάνει ο Πανιώνιος για να φύγει με το "διπλό" από το Βέλγιο;

"Είναι πολύ σημαντικό το πρώτο παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη από μία δύσκολη έδρα. Πρόκειται για μία δυνατή ομάδα που έπαιξε και στα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Με δεδομένο ότι στον όμιλο μας υπάρχει και η πολύ δυνατή Ούνιξ, θα ήταν ιδανικό το "διπλό". Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να μην την αφήσουμε να κάνει το παιχνίδι της".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ