ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ξανθόπουλος: "Οι βλέψεις είναι στην εξάδα"

Ξανθόπουλος: "Οι βλέψεις είναι στην εξάδα"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος παραδέχεται στο Sport24.gr ότι ο Πανιώνιος ήθελε τη νίκη περισσότερο από τον Κολοσσό, αναφέρεται στην εξαιρετική άμυνα και τονίζει πως δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει τόσα σουτ!

Πρώτος σκόρερ του Πανιωνίου στην ευρεία νίκη επί του Κολοσσού (74-55) και μάλιστα με εξαιρετικά ποσοστά για τον Βασίλη Ξανθόπουλο, ο οποίος πάντως όπως τόνισε στο Sport24.gr δεν είναι συνηθισμένος να παίρνει ούτε πολλά, ούτε και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι δύσκολες αμυντικές αποστολές είναι το φόρτε του, μαζί με την οργάνωση του παιχνιδιού και τις ασίστ-μισά καλάθια στους συμπαίκτες του.

Έστω και μετά από... πίεση μας είπε δύο κουβέντες για τη δική του εξαιρετική εμφάνιση: "Η αλήθεια είναι ότι πήρα πολλά σουτ, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο καθένας παίκτης πρόσφερε σε όποιον τομέα μπορούσε και η ομάδα πήρε μία μεγάλη νίκη. Δεν είμαι συνηθισμένος να βάζω τόσους πόντους, πήρα πολλά σουτ όμως ήταν όλα πολύ καλά μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας".

Αναφερόμενος στο παιχνίδι και το κλειδί της νίκης για τον Πανιώνιο, σχολίασε: "Τα πάντα έκρινε και πάλι η διάθεση που βγάλαμε στην άμυνα μας. Σταματήσαμε το ωραίο παιχνίδι του Κολοσσού που αρέσκεται στους αιφνιδιασμούς. Πρόκειται για μία ομάδα που έχει αυτοπεποίθηση μετά τα πολύ καλά της αποτελέσματα στον α' γύρο. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι από την αρχή και δείξαμε πόσο πολύ θέλαμε τη νίκη.

Τον διακόψαμε ρωτώντας τον αν ήταν ένα έξτρα κίνητρο η ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Κολοσσό, όμως εκείνος ήταν προσηλωμένος σε αυτά που ήθελε να μας πει... "Θα μπορούσες να το πεις κι αυτό αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Εμείς θέλαμε μία ακόμα νίκη κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που είχε προηγηθεί".

Ο Πανιώνιος, ολοκλήρωσε την τετράδα των συνεχόμενων αγώνων για τη Basket League ΟΠΑΠ με δύο νίκες και δύο ήττες, όμως υπάρχει ικανοποίηση αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ήττες επήλθαν από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα για την 11η και 12η αγωνιστική...

"Με τον Ολυμπιακό παλέψαμε περισσότερο καθώς παίζαμε και στην έδρα μας, όμως χάσαμε και τα δύο παιχνίδια. Το σημαντικό ήταν ότι ανασυνταχθήκαμε και κόντρα σε Καβάλα και Κολοσσό, κάναμε ίσως τα καλύτερα φετινά μας παιχνίδια", υπογράμμισε ο Βασίλης Ξανθόπουλος και αναφέρθηκε στη συνέχεια:

"Το μόνο που βλέπουμε εμείς για τη συνέχεια είναι το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάζουμε πιο μακριά. Παιχνίδι παιχνίδι θα συνεχίσουμε την πορεία μας".

Ποιοι είναι όμως οι στόχοι του Πανιωνίου μέχρι το τέλος; "Σίγουρα οι βλέψεις μας είναι στα πλέι οφ και στην είσοδο στην 8άδα, όμως θα παλέψουμε για την 6άδα για να έχουμε ελπίδες διάκρισης. Κακά τα ψέμματα οι ομάδες που τερματίσουν στην 7η και την 8η θέση θα αντιμετωπίσουν Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και δεν θα έχουν πολλές ελπίδες.

Οι δύο αυτές ομάδες είναι ένα επίπεδο πάνω από όλες τις υπόλοιπες. Αν τερματίσουμε και μέσα στην τετράδα κι έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα, όμως ξαναλέω πως ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και υπάρχουν ακόμα πολλά ματς".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ