ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χτίζει το μέλλον του ο Παναθηναϊκός

Χτίζει το μέλλον του ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ελληνοποιείται ξανά, θυμίζοντας την ομάδα της δεκαετίας του '90 που αναζητούσε ταλέντα και τα αναδείκνυε μέσα από το παιχνίδι της, όπως οι Αλβέρτης, Οικονόμου, Μυριούνης και Φώτσης

Στο πλαίσιο της ελληνοποίησης που επιχειρεί ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Μιχάλη Λούντζη ο οποίος δεν έχει κλείσει ακόμα τα 16 του χρόνια. Έχει γεννηθεί στις 4 Αυγούστου του 1998, συνεπώς σε περίπου 1,5 μήνα θα έχει γενέθλια.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, το προανήγγειλε και αρχίζει να το εφαρμόζει... Ο Μιχάλης Λούντζης προφανώς και είναι μόνο η αρχή, ενός νέου πλάνου που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αναφέρει στη συνέντευξη που έδωσε στο Sport24.gr, πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Χτίζει το μέλλον του ο Παναθηναϊκός

Τόπο στα νιάτα από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μέσα από την ελληνοποίηση της ομάδας που επιχειρεί, κάνει σημαντικές κινήσεις για το μέλλον.

Ο Μιχάλης Λούντζης που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα πέντε χρόνια, αποτελεί μία από τις μεταγραφές τέτοιου τύπου που θα επιχειρήσουν οι "πράσινοι". Μαζί δε με τους Διαμαντάκο και Χαραλαμπόπουλο, αναμένεται να αποτελέσουν το βασικό κορμό των ομάδων του μέλλοντος για τον Παναθηναϊκό.

Στο πρόσφατο Eurocamp που έγινε στο Τρεβίζο, ο Μιχάλης Λούντζης ξεχώρισε για τις δυνατότητες του, τα όσα έδειξε στο παρκέ, καθώς και την μπασκετική ωριμότητα που τον διακρίνει, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Χτίζει το μέλλον του ο Παναθηναϊκός

Γυμνάζεται από τα 14 του με προσωπικό γυμναστή και έχει πάρει πολύ στα σοβαρά το μέλλον του στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ, δουλεύοντας με πείσμα και σύστημα. Αγωνιζόταν φέτος στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, παίζοντας στη θέση "2", ενώ αναμένεται να ψηλώσει κι άλλο με δεδομένο το νεαρό της ηλικίας του.

Τα κεφάλαια Διαμαντάκος και Χαραλαμπόπουλος

Ο Λούντζης εντάσσεται στις κινήσεις που είχε κάνει από το 2012 ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση τόσο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου όσο και του Γιώργου Διαμαντάκου.

Οι δύο παίκτες παρ' ότι μέχρι και φέτος δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, απέκτησαν εμπειρίες από την παραμονή τους στην ομάδα, από τη συναναστροφή τους με μεγάλους παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, καθώς κι από την παρουσία τους στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Ήδη από τη νέα σεζόν έχει δρομολογηθεί η κανονική συμμετοχή τους στα παιχνίδια της Basket League ΟΠΑΠ και σταδιακά της Euroleague, ενώ με την καθοδήγηση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι δεδομένη η βελτίωση που θα παρουσιάσουν.

Ο Διαμαντάκος (1995, 2.14) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του 41ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων τον περασμένο Απρίλιο, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (1997, 2.02) είναι ένας από τους δύο καλύτερους παίκτες της γενιάς του μαζί με τον πανύψηλο Γιώργο Παπαγιάννη που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Χτίζει το μέλλον του ο Παναθηναϊκός

Το ξανάκανε στο παρελθόν

Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό που επιχειρεί ο Παναθηναϊκός, ούτως ώστε να βάλει τις βάσεις για να χτίσει στο μέλλον ομάδες με κυρίαρχο το ελληνικό στοιχείο. Ακολούθησε και στο παρελθόν αυτήν την τακτική και κερδισμένος βγήκε. Οι "πράσινοι" έχουν κατά καιρούς αναδείξει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Νίκος Οικονόμου, ο Χρήστος Μυριούνης και φυσικά μεταγενέστερα ο Φώτσης ο οποίος υπέγραψε στον Παναθηναϊκό σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια.

Φυσικά, τα ταλέντα που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό είναι πολλά περισσότερα, ωστόσο δεν πήραν τις ευκαιρίες για να αναδειχθούν ή απλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν ποτέ.

Αυτό με δεδομένη την ύπαρξη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, είναι μάλλον δεδομένο ότι δεν θα ξανασυμβεί από τη στιγμή που ο Μαυροβούνιος κόουτς δουλεύει με νεαρούς παίκτες και στηρίζει πολλά σ' αυτούς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ