ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βουγιούκας: "Οι χαμένες βολές είναι σαν αρρώστια!"

Βουγιούκας: "Οι χαμένες βολές είναι σαν αρρώστια!"

Στενοχωρημένος από την ήττα του Παναθηναϊκού, ο Ίαν Βουγιούκας παραδέχεται στο Sport24.gr πως οι χαμένες βολές είναι σαν κολλητική... ασθένεια, ενώ δίνει το σύνθημα για "διπλό" στο Καζάν (video)

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο καθώς ηττήθηκε στην έδρα του με 67-58 και πλέον θέλει νίκη στο Καζάν για πάρει ακόμα και την πρώτη θέση του ομίλου του.

Ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στο Sport24.gr για την κακή εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός, τα κακά ποσοστά της ομάδας ακόμα και στις βολές, αλλά και για την επιτυχία που οι "πράσινοι" είναι και φέτος στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης...

Του φάνηκε περίεργο που χρησιμοποιήσαμε τη λέξη επιτυχία μετά από ήττα, όπως μας είπε: "Είναι περίεργο που λες... επιτυχία. Μετά από ήττα αισθάνεσαι χάλια, αλλά αν κάτσεις να το σκεφτείς καταλαβαίνεις ότι μπορεί να κάναμε μία άσχημη ήττα όμως βλέπεις ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Υπό την έννοια ότι με μία απλή νίκη θα πάρουμε το αβαντάζ έδρας και μετά θα ανοίξει ο δρόμος για το φάιναλ φορ. Αρκεί να μην κάνουμε άλλες "κακές ήττες" μέσα στην έδρα μας.

Προκριθήκαμε και με απλή νίκη στο Καζάν βγαίνουμε και πρώτοι, οπότε όσο μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα θα κοιτάξουμε να δούμε τι κάναμε λάθος. Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, έχουμε ακόμα πολλά ματς και υπάρχει και η πρωτιά".

"Κολλάει ο ένας τον άλλον"

Αλήθεια, όμως τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός έδειξε αυτή την κακή εικόνα με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο και μάλιστα μέσα στην έδρα του; Σύμφωνα με τον Ίαν Βουγιούκα, το κακό έγινε από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα...

"Νομίζω ξεκινήσαμε άσχημα ειδικά στην επίθεση. Χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια και γενικά κυνηγούσαμε στο σκορ σε όλο το παιχνίδι. Πήραμε κάποιες βιαστικές επιλογές και γενικά έπαιξε και η Αρμάνι πολύ καλή άμυνα και μας μπλόκαρε στην επίθεση", τόνισε ο σέντερ του "τριφυλλιού" και συνέχισε αναφερόμενος στα πολλά χαμένα σουτ και βολές:

"Και στις βολές χάσαμε πολλές... Κι εγώ έχασα βολές και όλοι. Δεν ξέρω τι να πω... Ήταν η κακή ψυχολογία που είχε δημιουργηθεί από την γενική εικόνα της ομάδας πιστεύω. Είναι σαν αρρώστια νομίζω! Δυστυχώς είναι. Όταν βλέπεις τον άλλο να χάνει βολές, επηρεάζεσαι κι εσύ. Είναι σαν να... κολλάει ο ένας τον άλλο".

"Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε"

Η Φενέρμπαχτσε έκανε όλη τη δουλειά για τον Παναθηναϊκό, νικώντας την Ούνιξ Καζάν κι εμείς δεν μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον Ίαν Βουγιούκα, αν αυτός και οι συμπαίκτες του γνώριζαν το αποτέλεσμα που ουσιαστικά τους έφερνε στους "8" της Ευρώπης...

"Δε νομίζω ότι το ήξερε κάποιος. Όταν έχεις κίνητρο είτε σαν ομάδα, είτε σαν παίκτης ξεχωριστά πάντα παίζεις καλύτερα. Αφήνουμε πίσω την ήττα και τώρα έχουμε μεγάλο κίνητρο για να βγούμε πρώτοι. Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε", σχολίασε ο 27χρονος παίκτης.

Την ερχόμενη Τετάρτη πλέον, τα ψέμματα τελειώνουν καθώς ολοκληρώνεται το TOP-16 της Ευρωλίγκας και ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει το "διπλό" στο Καζάν που θα του χαρίσει την πρωτιά του ομίλου του και συνεπώς θεωρητικά περισσότερες ελπίδες για πρόκριση στο φάιναλ φορ:

"Παίζουμε καλά εκτός έδρας. Είναι μία ομάδα πολύ επιθετική, ειδικά στην περιφερειακή της γραμμή. Έχουν 3-4 πολύ ικανούς σκόρερ. Ο Ντόμερκαντ, Γκρις και τον Λίντεϊ. Θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε και να αφήσουμε άλλους να κάνουν το παιχνίδι γι' αυτούς και να παίξουμε καλύτερα φυσικά στην επίθεση".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ