EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 58-67

Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 58-67
INTIME SPORTS

Παράταση στην αγωνία για τον Παναθηναϊκό ο οποίος έχασε από την Αρμάνι Μιλάνο με 67-58 μέσα στο ΟΑΚΑ και θέλει νίκη επί της Ούνιξ στο Καζάν για να προκριθεί ως 1ος (video)

Σίγουρα αυτός ο Παναθηναϊκός δεν ήταν εκείνος που μας είχε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα... Έχοντας πολύ κακά ποσοστά για εντός έδρας παιχνίδι και αντιμετωπίζοντας σοβαρότατο απέναντι στην άμυνα της Αρμάνι Μιλάνο, ηττήθηκε με σκορ 67-58 για την 5η αγωνιστική του ΤOP-16 της Ευρωλίγκας.

Πάντως, παρά την ήττα του ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους "8" της διοργάνωσης, καθώς η Φενέρμπαχτσε έκανε την έκπληξη κι επιβλήθηκε της Ούνιξ Καζάν.

Σίγουρα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του, κυρίως στην επίθεση όπου ήταν απελπιστικά άστοχοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός τελείωσε με 2/16 σουτ τριών πόντων, ενώ στα δίποντα είχε επίσης 14/22 βολές.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με τους Διαμαντίδη, Σάτο, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρή και Μπατίστ, όμως το ξεκίνημά του δεν ήταν ανάλογο του πρώτου αγώνα στην Ιταλία όταν είχε αιφνιδιάσει την Αρμάνι. Μάλλον συνέβη το αντίθετο δηλαδή, καθώς η ιταλική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την αστοχία-νευρικότητα του Παναθηναϊκού και βρέθηκε να προηγείται με 2-7.

Ακολούθησε ένα 6-0 από πλευράς "πράσινων" που πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, όμως η Αρμάνι είχε επιβάλει το ρυθμό της και με δικό της 5-0 στο τέλος του δεκ. βρέθηκε στο +5 (11-16). Ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 1/7 τρίποντα και 4/13 δίποντα, ποσοστά πολύ χαμηλά για εντός έδρας ματς.

Αντέδρασε ο Παναθηναϊκός

Ακόμα καλύτερη παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου η Αρμάνι Μιλάνο η οποία με όπλο το σουτ από την περιφέρεια και την καλή της άμυνα, κατάφερε να ξεφύγει με 10 πόντους διαφορά (16-26). Το τάιμ άουτ του Ομπράντοβιτς πάντως στα 6.40'' πριν το τέλος του ημιχρόνου αφύπνισε την ομάδα του που βελτιώθηκε στη συνέχεια.

Η είσοδος των Μπατίστ και Διαμαντίδη σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο του Λόγκαν βοήθησαν πολύ τον Παναθηναϊκό να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Έτσι, οι "πράσινοι" μείωσαν αρχικά σε 25-29 και ισοφάρισαν σε 29-29, τρέχοντας ένα σερί 8-0 σε διάστημα ενάμιση λεπτού. Πάντως, η Αρμάνι έφυγε για τα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (32-34), αφού το καλάθι του Μπατίστ με την εκπνοή δεν μέτρησε.

Τα βρήκε σκούρα στην άμυνα της Αρμάνι

Η Αρμάνι Μιλάνο μπήκε με την ίδια ενέργεια που είχε ξεκινήσει το ματς και στο δ' δεκάλεπτο. Με τον Φώτση να βάζει καθοριστικά καλάθια και τον Χέρστον να τρέχει την ομάδα του όποτε του δινόταν η ευκαιρία, κατάφερε να ξεφύγει με 38-48. Μάλιστα, η διαφορά βρήκε τη μέγιστη τιμή της στο +12 μετά από τρίποντο του Φώτση που έγραψε το 39-41.

Ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε τρόπο να ανταπεξέλθει στη σκληρή άμυνα της Αρμάνι Μιλάνο και έβαζε με δυσκολία την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Τελικά πετυχαίνοντας μόνο 14 πόντους στη γ' περίοδο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 46-53, σε ένα ματς που ο Φώτσης είχε πάρει προσωπικά την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ.

Ήττα χωρίς περιπέτειες...

Στο δ' δεκάλεπτο, ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να υπερβάλει εαυτόν για να κατακτήσει την τέταρτη νίκη του στο TOP-16 της Ευρωλίγκας. Τα πράγματα όμως ήταν απελπιστικά δύσκολα από τη στιγμή που οι παίκτες του έχαναν λέι απ και βολές. Ο Καϊμακόγλου μείωσε σε 51-59, όμως οι γηπεδούχοι "μάτωναν" για να βάλουν την μπάλα στο καλάθι.

Τελικά, ο Μπρέμερ με τρίποντο έγραψε το 51-65 στο 36' και ουσιαστικά έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός μείωσε κάποια στιγμή, αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει τον τελικό νικητή. Η Αρμάνι έχοντας και τη συμπαράσταση περίπου 30 οπαδών της, έκανε το διπλό κι ελπίζει ακόμα σε πρόκριση. Το τελικό 58-67 έγραψε πως ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη δεύτερη εντός έδρας ήττα στο ΤOP-16.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 32-34, 46-53, 58-67

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 11, Λόγκαν 7, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 12(2), Βουγιούκας 7, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 6, Γιασικεβίτσιους.

Μιλάνο (Σκαριόλο): Ματσινέλι, Χέρστον 1, Φώτσης 12(2), Κουκ 8(2), Ρόκα 2, Μπουρούσης 12, Μέλλι 13(3), Μπρέμερ 9(3), Τζεντίλε 8, Ραντόσεβιτς 2.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ