ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βάλτερς: "Πάω στην Αθήνα"

Βάλτερς: "Πάω στην Αθήνα"

Ο Λετονός γκαρντ, Κρίσταπς Βάλτερς ανακοίνωσε μέσω του προφίλ του στο Twitter ότι αποχώρησε από τη Λετονία, για χάρη του Παναθηναϊκού.

Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να λογίζεται ο Κρίσταπς Βάλτερς, ο οποίος θα είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία ΝτεΜάρκους Νέλσον στο "πράσινο" ρόστερ. Ο 33χρονος γκαρντ που την περσινή σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις σε Eurocup και τουρκικό πρωτάθλημα με την Άνκαρα έγραψε στο λογαριασμό στο Twitter " δυστυχώς σήμερα δεν θα αγωνιστώ με την Μπάρονς γιατί πηγαίνω στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού".

Ο διεθνής με την εθνική Λετονίας δεν σταμάτησε τα tweets, καθώς στη συνέχεια απολογήθηκε στους φιλάθλους της Μπάρονς που δεν θα συνεχίσει στην ομάδα γράφοντας: " Ευχαριστώ την Μπάρονς που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονηθώ και να προετοιμαστώ για την σεζόν. Ζητώ συγγνώμη από τους οπαδούς που δεν θα κάνω το ντεμπούτο μου σήμερα στην LBL μετά από δέκα χρόνια. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Μπάρονς και τον Κάσπαρς Καμπάλα και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους".

Από τις 11 Σεπτεμβρίου όταν και τραυματίστηκε ο ΝτεΜάρκους Νέλσον τα προπονητικά πλάνα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχαν ανατραπεί, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ δεν θα μπορούσε να ενισχύσει τους νταμπλούχους Ελλάδας στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις. Ο εκλεκτός του Ιβάνοβιτς ήταν ο Λετονός γκαρντ Κρίσταπς Βάλτερς, ο οποίος παρότι άνηκε στην λετονική Μπάρονς δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα και μπαίνει στο αεροπλάνο για να ενσωματωθεί στον Παναθηναϊκό.

Ο Βάλτερς την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα της Τουρκίας και στο Eurocup με τη φανέλα της Άνκαρα, καθώς στην Ευρώπη σε 19 αγώνες μέτρησε κατά μέσο όρο 9,8 πόντους και 5,52 ασίστ, έχοντας μάλιστα 44,7% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα και 52,6% στα δίποντα.

Ο διεθνής Λετονός δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς τη σεζόν 2003-04 ήταν κάτοικος Νέας Σμύρνης παίζοντας για λογαριασμό του Πανιωνίου. Ο 21χρονος εκείνη τη χρονιά Βάλτερς σε 97 λεπτά που αγωνίστηκε σε 9 ματς είχε 55% ποσοστό ευστοχίας στο δίποντο, 16% στο τρίποντο και 61% στις βολές.

Η εμπειρία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα είναι μεγάλη, καθώς έχει περάσει με μεγάλη επιτυχία από το ισπανικό πρωτάθλημα όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα των Φουενλαμπράδα, Μπανταλόνα και Μάλαγα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ