ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τσαρτσαρής: "Μας πείσμωσε ότι πήγαμε σε 5ο ματς"

Τσαρτσαρής: "Μας πείσμωσε ότι πήγαμε σε 5ο ματς"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Τσαρτσαρής μίλησε στο Sport24.gr για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final-4, τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά και το ραντεβού με τον Ολυμπιακό στην Πόλη

Από τους παλιότερους στον Παναθηναϊκό, ο Κώστας Τσαρτσαρής ευτύχησε την Πέμπτη το βράδυ να ζήσει άλλη μία πρόκριση σε Final-4 Ευρωλίγκας, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά πως ο δρόμος για την υπεράσπιση του τίτλου θα είναι δύσκολος.

Γι' αυτό το λόγο άλλωστε κρατάει χαμηλούς τόνους και βλέπει τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σαν ένα παιχνίδι τίτλου, όπως χαρακτηριστικά είπε στο Sport24.gr.

Τι πρέπει να αλλαξει ο Παναθηναϊκός εν όψει Final-4 για να έχει ελπίδες να υπερασπιστεί τον τίτλο του;

"Πρέπει να βοηθήσουν περισσότεροι παίκτες, όπως είπε και ο κόουτς εν όψει της συνέχειας. Να δούμε τι λάθη κάναμε, να ηρεμήσουμε κι έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας μέχρι το Final-4. Έχουμε και παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα, προκειμένου να δουλέψουμε κάποια πράγματα. Ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ μας".

Έχετε χάσει ήδη δύο φορές φέτος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, νομίζεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πλέον καθοριστικό ματς;

"Η ΤΣΣΚΑ μέχρι τώρα έχει δείξει ότι είναι το φαβορί της διοργάνωσης. Παίζει πολύ όμορφο μπάσκετ, έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους, παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά θα είναι ένα παιχνίδι τίτλου στην ουσία. Θα αλλάξουμε και εμείς ορισμένα πράγματα στην τακτική μας μέχρι εκείνη την περίοδο. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το παιχνίδι και θεωρώ ότι θα έχουμε πολλές πιθανότητες".

Πολλά ακούστηκαν μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ, π.χ. ότι ο Παναθηναϊκός θα έχανε την πρόκριση, έπαιξε κάποιο ρόλο για εσάς;

"Δεν ασχολούμαστε με τα δημοσιεύματα. Ξέρουμε οτι ο κόσμος γύρω μας είναι μία έτσι μία αλλιώς. Όταν είμαστε πάνω θα είναι μαζί μας, όταν είμαστε κάτω θα είναι εναντίον μας. Ξέραμε ότι η σειρά παιζόταν, δεν είχε τελειώσει παρά το γεγονός ότι είχαμε χάσει ένα ματς στην έδρα μας. Παλέψαμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι στο Ισραήλ για φέρουμε τη σειρά πίσω στο ΟΑΚΑ και τώρα όλοι όσοι μας καταδίκαζαν θα γράφουν διθυράμβους".

Σας πείσμωσε περισσότερο ότι ο Ολυμπιακός είχε ήδη προκριθεί στο Final-4;

"Θέλαμε να προκριθούμε και το δείξαμε. Το γεγονός ότι πέρασε ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Όλοι χαρήκαμε, δεν πάει να πει όμως ότι εμείς το σκεφτόμασταν αυτό. Κοιτούσαμε τη δική μας σειρά των πλέι οφ. Μας πείσμωσε το γεγονός ότι ήμασταν οι μόνοι που πήγαμε σε πέμπτο παιχνίδι.

Ένα σχόλιο για τον κόσμο που κατέκλυσε κάθε τετραγωνικό μέτρο του ΟΑΚΑ...

"Ο κόσμος ήταν από τα πρώτα λεπτά, από το πρώτο δευτερόλεπτο καθοριστικός. Μας έδωσε την ενέργεια που θέλαμε. Γι' αυτό έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, κάθε ομάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον κόσμο της. Εμείς έχουμε φοβερό κόσμο, φοβερό γήπεδο, πάντα γεμίζει".

Πλέον, ακολουθούν πολύ γρήγορα δύο παιχνίδια με Πανιώνιο και Κολοσσό, σας στενοχωρεί που δεν έχετε χρόνο να το χαρείτε;

"Δεν έχουμε παράπονο από τη στιγμή που αυτά τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Πανιώνιο και Κολοσσό, έμειναν πίσω για να διευκολυνθούμε. Για εμάς ήταν πολύ σημαντική η ξεκούραση και η ανάπαυλα που είχαμε ανάμεσα στα παιχνίδια της σειράς. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι για εμάς πολύ σημαντικό. Θέλουμε να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος όσες ελπίδες έχουμε για να διεκδικήσουμε την πρωτιά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων αλλάζουμε τον διακόπτη από την προπόνηση της Παρασκευής και το μυαλό μας θα είναι στην Ελλάδα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ