ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τι συνέβη με τον Καϊμακόγλου

Τι συνέβη με τον Καϊμακόγλου

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να κάνει μια μεγάλη κίνηση, που θα ενίσχυε μακροπρόθεσμα το ρόστερ του, αλλά δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση. Γιατί; Διαβάστε.

Να ξεκινήσουμε από το δεδομένο ότι για να υπάρξει πληροφόρηση του τύπου "υπάρχει επικοινωνία με τον τάδε παίκτη", προφανώς και δεν ξυπνάει ένα πρωί ο όποιος παράγοντας της όποιας ομάδας και λέει "τι να πω σήμερα; Α, αυτό". Εξυπακούεται ότι υπάρχει κάτι πιο απτό. Πάμε παρακάτω.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2014 νέο συμβόλαιο με την Ούνικς Καζάν, για το ποσό των 2.6 εκατομμυρίων ευρώ για δυο χρόνια. Δηλαδή, μέχρι το 2016. Άρα "δένεται" και για τη νέα σεζόν με την ομάδα του Ταταρστάν.

Σε ό,τι αφορά τώρα, τις πληροφορίες που θέλουν την Ούνικς να διαλύεται φέτος, η πραγματικότητα θέλει να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, διότι οι Ρώσοι έχουν διαλυθεί με την ελεύθερη πτώση που έχει κάνει το ρούβλι -προς τα τέλη του 2014 αυτό που συνέβη, κατεγράφη ως "η μεγαλύτερη υποτίμηση από το 1998". Από εκεί και πέρα, υπάρχουν συμβόλαια εγγυημένα με αρκετούς παίκτες, όπως είναι για παράδειγμα ο Κιθ Λάνγκφορντ των 1.700.000 δολαρίων για κάθε σεζόν, από το 2014 έως το 2016. Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας, ενώ διετή "κλειστά" έχουν και άλλοι, όπως οι Πονκρασόφ, Τζέρελς, Μπίκοφ και άλλοι. Και σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν συμβεί δηλαδή, αυτοί θα πρέπει να τακτοποιηθούν.

Η κατάσταση θα διευκρινιστεί στο επόμενο δεκαήμερο, οπότε σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικούντες την Ούνικς θα συναντηθούν με τον άρχοντα της περιφέρειας του Ταρταστάν και θα μιλήσουν επί των νέων οικονομικών δεδομένων. Στην παρούσα φάση, αυτό που υπάρχει είναι μεν, προβληματισμός για τη γρήγορη έξοδο από τα playoffs της VTB United League (στον πρώτο γύρο), αλλά και πλήρης επίγνωση του γεγονότος ότι η ομάδα συνδέεται με συμβόλαια παικτών και για την ερχόμενη σεζόν. Επιπροσθέτως, η Ούνικς εκπροσωπήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των οργανισμών/μετόχων της Euroleague, στην Κωνσταντινούπολη. Κρατήστε τα αυτά, μέχρι νεοτέρας και προχωράμε.

Οι πηγές από τη Ρωσία επιβεβαιώνουν πως υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Παναθηναϊκού, του Καϊμακόγλου και της ρωσικής ομάδας, άρα διαψεύδονται όσοι επέμεναν πως ποτέ δεν μίλησε κανείς με κανέναν. Ενδεχομένως, κάποια πλευρά να μην άκουσε αυτά που ήθελε (μπορεί, για παράδειγμα, ο ΠΑΟ να μην μπορούσε να καλύψει το πλήρες συμβόλαιο του "Κάι" με την Ούνικς -σε χρήματα). Αλλά ότι υπήρξε επικοινωνία, υπήρξε, αν κρίνουμε από τις εξελίξεις. Όπως υπήρξε και αίτημα των "πρασίνων" για αλλαγή εκπροσώπου -διότι είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει από το 2012 με τον ατζέντη Νίκο Λώτσο, με τον οποίον δεσμεύεται με συμβόλαιο ο διεθνής φόργουορντ.

Βέβαια, όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση του DJ Κούπερ (με άλλο πρακτορείο υπέγραψε στην Ενισέι για δυο χρόνια, με άλλο συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό -και στα δύο θα πληρώσει προμήθεια, αλλά αυτό μάλλον είναι δικό του πρόβλημα), αλλαγές εκπροσώπων γίνονται. Αλλά για να γίνουν πρέπει να το θέλει ο παίκτης. Εν προκειμένω, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος -και όχι από τη διαδικασία- δεν ήθελε. Και κάπως έτσι, δεν έγινε το μεγάλο κόλπο για τον Παναθηναϊκό. Έγιναν όμως, οι απαραίτητες κινήσεις: αυτές του Κένιον Μάρτιν (αναμένεται η υπογραφή στο συμβόλαιο) και του Κούπερ. Για όλα τα άλλα, υπάρχει το καλοκαίρι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ