ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Τέρμα πια το "μικρός"

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Τέρμα πια το "μικρός"

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης γιόρτασε την ενηλικίωσή του και το Sport24.gr γράφει για τον βενιαμίν του "τριφυλλιού", που έφτασε στην Αθήνα με σκοπό να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης είναι ο βενιαμίν του Παναθηναϊκού Superfoods. Αυτό είναι δεδομένο και δεν αλλάζει. Αυτό που άλλαξε όμως, αφορά στο γεγονός πως πλέον δεν μιλάμε για... ενήλικα. Ο εκ Κρήτης ορμώμενος γκαρντ έσβησε χθες (2/1) τα κεράκια της τούρτας του που είχαν πάνω δύο αριθμούς. Το "1" και το "8", που σηματοδότησαν την ενηλικίωσή του. Μαζί πέρασε σε μια άλλη φάση ζωής. Πιο υπεύθυνη, με περισσότερες υποχρεώσεις.

Ενάμιση χρόνο τώρα στην Αθήνα πάντως, έχει ωριμάσει πιο γρήγορα από παιδιά της ηλικίας του. Δεν είναι εύκολο να αλλάζει τόπο διαμονής δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια. Από το Ηράκλειο, όπου κατάγεται, πήγε στη Θεσσαλονίκη κι εν συνεχεία στην Αθήνα.

Μια διαδρομή που έγινε χάρη στο ταλέντο του. Υπό άλλες συνθήκες άλλωστε, το πιο πιθανό είναι να βρισκόταν ακόμη στο Ηράκλειο, μαζί με την οικογένειά του.

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Τέρμα πια το "μικρός"

Οι δυο τους λοιπόν πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις στους προκριματικούς αγώνες, με αποτέλεσμα να κινηθεί άμεσα ο Άρης για την απόκτησή τους. Πόσο εύκολο ήταν όμως για μια οικογένεια να αφήσει τον τόπο διαμονής της και να μετακομίσει; Πιο εύκολο απ ότι νομίζει κανείς, αφού σύμμαχος σε αυτό ήταν ο πάτερ φαμίλιας. Όχι μόνο γιατί θα έκανε τα πάντα για να στηρίξει το ταλέντο των παιδιών του, αλλά επίσης γιατί η εταιρεία που δούλευε (σ.σ.: είναι ιατρικός επισκέπτης) είχε ως έδρα τη συμπρωτεύουσα.

Μ' αυτά και μ' αυτά, η οικογένεια (πλην της κόρης, που σπούδαζε στην Αθήνα) μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη, με τον Γιώργο και τον Παναγιώτη να ξεχωρίζουν από την πρώτη στιγμή στο παιδικό του Άρη. Μπορεί μάλιστα οι "κίτρινοι" να μην έφτασαν ψηλά στο τοπικό πρωτάθλημα, αλλά αμφότεροι είχαν καλά νούμερα και παρουσία που τους εξασφάλιζε μόνιμη θέση στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων.

Ώσπου αίφνης, μετά από μόλις ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη, ο Παναθηναϊκός Superfoods εκφράζει ενδιαφέρον για τον Γιώργο. " Ποτέ δεν περίμενα ότι θα γίνει κάτι τέτοιο τόσο γρήγορα. Είχα στο μυαλό μου να βελτιωθώ στον Άρη και να αρχίσω να φτιάχνω το όνομά μου σταδιακά", αναφέρει ο ίδιος στο Sport24.gr.

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Τέρμα πια το "μικρός"

Οι πρώτοι μήνες στην Αθήνα ήταν κάπως δύσκολοι για εκείνον, αφού καλούνταν να προσαρμοστεί εκ νέου σε νέα δεδομένα. Οι "πράσινοι" όμως του εξασφάλιζαν την ηρεμία, λόγω της προσοχής που έδειχναν σε κάθε του βήμα. Εντός κι εκτός παρκέ. " Από την πρώτη στιγμή, μου έδειξαν πόσο με στηρίζουν και πως θα είναι δίπλα μου, σε ό,τι χρειαστώ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα νέο παιδί σαν εμένα", προσθέτει.

Η πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό Superfoods θα τον βρει ανάμεσα σε ανδρική και εφηβική ομάδα, με την οποία έφτασε ως την κορυφή της Ελλάδας. Στην Καστοριά, πόλη που γέννησε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο Εφήβων, έχοντας κάτι παραπάνω από σημαντική συμβολή στη διατήρηση του αήττητου σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Κοιτάζοντας πίσω, στον ενάμιση χρόνο που έχει ήδη περάσει στο "τριφύλλι", ο 18χρονος πλέον γκαρντ εξηγεί στο Sport24.gr πως " έμαθα πολλά, τρομερή εμπειρία, είναι σαν σχολείο για μένα. Το να έχω τη δυνατότητα να κάνει προπόνηση μαζί με τον Διαμαντίδη ήταν κάτι τρομερό. Έμαθα πολλά από εκείνον. Με βοήθησε τόσο ως άνθρωπος όσο και ως παίκτης. Όλους τους μικρούς, μας είχε από κοντά, μας συμβούλευε διαρκώς. Μας μιλούσε σε κάθε ευκαιρία. Επίσης, με έχει βοηθήσει πολύ ο Βασίλης (Χαραλαμπόπουλος) στο τι να κάνω και στο να μην κάνω, ειδικά στο πρώτο μου διάστημα στην ομάδα. Τόσο στα αποδυτήρια όσο και στο γήπεδο".

Γιώργος Καλαϊτζάκης: Τέρμα πια το "μικρός"

Δεν υπάρχει πάντως θέμα παρεξήγησης ανάμεσά τους, αφού παραδέχεται πως " είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας, από μικροί".

Τώρα, για το ποιος είναι ο καλύτερος, απαντήσεις δεν είναι εύκολο να δοθούν. Εκτός κι αν αναμετρηθούν σε ένα "μονάκι", με έπαθλο τον τίτλο του "Νο1 της οικογένειας".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ