ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα 24 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Χίλτον Άρμστρονγκ

Τα 24 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Χίλτον Άρμστρονγκ

Ποιος είναι ο Χίλτον Άρμστρονγκ, που αποτελεί τον πρωταρχικό μεταγγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού; Το Sport24.gr παρουσιάζει τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Αμερικανό σέντερ.

Οι "πράσινοι" έχουν καταλήξει στην περίπτωση του Χίλτον Άρμστρονγκ για τη θέση "5", με τον συγκεκριμένο παίκτη να συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Αργύρης Πεδουλάκης για τον παίκτη που θα συμπληρώσει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Το Sport24.gr σας τον παρουσιάζει...

Τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

1) Γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1984

2) Μεγάλωσε στο Πέεκσκιλ της Νέας Υόρκης

3) Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ με τις αδερφές του και τους φίλους του και άργησε να το πάρει στα σοβαρά. Δεν είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να παίξει κολεγιακό μπάσκετ κι ο κύκλος του ήταν αυτός που τον έπεισε ότι "το να σε θέλει ο Τζιμ Καλχούν στο Κονέκτικατ είναι κάτι πολύ σημαντικό".

4) Η κορυφαία του στιγμή στο γυμνάσιο ήρθε από σπόντα. Το μικρό γυμναστήριο ήταν κατάμεστο επειδή σε εκείνο το παιχνίδι θα αποσυρόταν η φανέλα του πρώην παίκτη του Πέεκσκιλ και νυν σταρ του ΝΒΑ, Έλτον Μπραντ. Στο γήπεδο βρέθηκαν ακόμη ο Κόρεϊ Μαγκέτι κι ο Ντάριους Μάιλς. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Άρμστρονγκ έκανε το πρώτο του alley-hoop κάρφωμα, σήκωσε το κοινό στο πόδι και έγινε διάσημος στη Νέα Υόρκη μέσα σε μια μέρα.

5) Στην τελευταία του χρονιά στο γυμνάσιο είχε γούρι να φοράει δύο διαφορετικά παπούτσια ένα κόκκινο κι ένα μπλε. Μόνο που σε ένα ματς μπερδεύτηκε και πήρε δύο αριστερά! Το αποτέλεσμα ήταν οι άνθρωποι της ομάδας να τρέχουν να του αγοράσουν ένα νέο ζευγάρι. Μόνο που δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένα αθλητικό παπούτσι Νο49, οπότε με το ζόρι ο Άρμστρονγκ ήταν έτοιμος για το τζάμπολ.

6) Τις τρεις πρώτες σεζόν του στο κολέγιο είχε μικρή συμμετοχή (4 πόντους μέσο όρο). Στη senior χρονιά του, ωστόσο, έκανε το "μπαμ": 9.7 πόντοι, 6.6 ριμπάουντ και 3.1 κοψίματα.

7) Εκείνη τη σεζόν μάλιστα κέρδισε τον τίτλο του "κορυφαίου αμυντικού" στην περιφέρεια, διαδεχόμενος τον συμπαίκτη του Τζος Μπουν.

8) Δεν ήταν φαν του... γυμναστηρίου και όπως λέει ο ίδιος: "Δεν πίστευα ότι τα βάρη θα με βοηθήσουν πραγματικά στο να παίξω μπάσκετ. Αυτό, βέβαια, μέχρι να πέσω πάνω στον Εμέκα Οκαφόρ. Ήμουν 90 κιλά και ήταν 125".

9) Ήταν μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας του 2004, στην οποία αγωνίστηκαν οι Μπεν Γκόρντον, Τσάρλι Βιλανουέβα και Εμέκα Οκαφόρ. Αυτή ήταν η καλύτερη κολεγιακή του στιγμή.

10) Έχει "χτυπήσει" στο μπράτσο του ένα τατουάζ με το δαχτυλίδι του πρωταθλήματος του 2004.

Τα 24 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Χίλτον Άρμστρονγκ

11) Όσο για τη χειρότερη; Δύο χρόνια μετά (2006) ήταν βασικός στέλεχος των "Χάσκις", όταν έπεσαν θύμα μιας εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ. Το Νο1 Κονέκτικατ αποκλείστηκε στους "8" από το θρυλικό Τζορτζ Μέισον.

12) Οι καλές εμφανίσεις του στην τελευταία του χρονιά του χάρισαν τη 12η θέση στο ντραφτ εκείνης της σεζόν. Επιλέχτηκε από τους Νιου Ορλίνς Χόρνετς.

13) Στη Νέα Ορλεάνη έπεσε πάνω στον Τάισον Τσάντλερ (μόλις τον απέκτησε η ομάδα) και μοιραία είχε συμπληρωματικό ρόλο.

14) Συνολικά σε 277 παιχνίδια στο ΝΒΑ είχε 3.1 πόντους και 2.6 ριμπάουντ. Η καλύτερη του σεζόν ήταν το 2008-2009 όταν ξεκίνησε 29 ματς βασικός. Έμενε στο παρκέ 15.6 λεπτά ανά παιχνίδια έχοντας 4.8 πόντους και 2.8 ριμπάουντ.

15) Τα δύο τελευταία του χρόνια στο ΝΒΑ αγωνίστηκε στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, στους Ατλάντα Χοκς, στους Σακραμέντο Κινγκς και στους Χιούστον Ρόκετς, χωρίς να στεριώσει σε κάποια από αυτές τις ομάδες.

17) Πέρσι φόρεσε τη φανέλα της Βιλερμπάν έχοντας 10.2 πόντους και 5.5 ριμπάουντ στο Eurocup και 11.1 πόντους, 7.2 ριμπάουντ στην Pro-A.

18) Η γυναίκα του είναι γαλλομαθής και στη Λιόν "μετακόμισε" μαζί με την κόρη του. Εκεί η οικογένεια Άρμστρονγκ έφερε στον κόσμο άλλο ένα παιδάκι (αγόρι), τον Έλι. "Αρχίζουν και μιλούν για μένα και δεν καταλαβαίνω τι λένε κι αυτό δεν είναι πολύ καλό" λέει γελώντας ο Άρμστρονγκ που δεν ξέρει... γρι γαλλικά.

19) Ο τρόπος που σφυρίζουν οι διαιτητές ήταν αυτό που τον δυσκόλεψε περισσότερο στην Ευρώπη. "Μου χρέωναν συνεχώς φάουλ στα πρώτα μου παιχνίδια" θυμάται.

20) Είναι αρκετά δημοσιογραφικός και του αρέσει να απαντάει χιομουριστικά στους δημοσιογράφους, όπως όταν τον ρωτούσαν αν προτιμά να παίζει στο "4" ή στο "5" στους Ουίζαρντς κι εκείνος επέμεινε ότι θα δοκιμάσει να παίξει πλέι-μέικερ για να δίνει ανάσες στον Τζον Ουόλ.

21) Η αχίλλειος πτέρνα στο παιχνίδι του είναι οι ελεύθερες βολές. Κάνει μάλιστα στο Twitter τη σχετική πλάκα.

22) Σύμφωνα με το scouting report των "ανιχνευτών" του ΝΒΑ είναι ένας πολύ αθλητικός ψηλός, με καλά χέρια και έφεση στα κοψίματα, που δεν έχει "καλογυαλισμένο" επιθετικό παιχνίδι και κάνει συχνά φάουλ".

23) Διατηρεί από το 2009 το Ίδρυμα "Χίλτον Άρμστρονγκ", που διοργανώνει το καλοκαίρι μια δωρεάν ακαδημία μπάσκετ για παιδιά του Πέεκσκιλ.

24) Το ψευδώνυμο του είναι "Strong"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ