ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεδουλάκης: "Τότε νιώθαμε έντονη πίεση"

Πεδουλάκης: "Τότε νιώθαμε έντονη πίεση"
INTIME SPORTS

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για τη Μόσχα, όπου την Πέμπτη (13/12, 7μ.μ.) θα αντιμετωπίσει τη Χίμκι. Διαβάστε τι είπε ο Πεδουλάκης για το πρώτο παιχνίδι για τα... φαντάσματα που έβλεπαν οι "πράσινοι"

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/12) με προορισμό τη Ρωσία, όπου θα παίξει με αντίπαλο τη Χίμκι για την 10η και τελευταία αγωνιστική της α' φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Στις δηλώσεις του, ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, αδιαφορώντας αν τελικά θα τερματίσει πρώτος ή τρίτος.

"Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό με τα τελευταία παιχνίδια, να διευρύνουμε το νικηφόρο σερί μας. Ξέρουμε ότι μπορεί να τερματίσουμε πρώτοι ή τρίτοι, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μας ενδιαφέρει", υπογράμμισε ο Έλληνας προπονητής και συμπλήρωσε:

"Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, να πάρουμε τη νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα και αν μπορέσουμε να καλύψουμε και τη διαφορά που ηττηθήκαμε στον πρώτο αγώνα.

Η Χίμκι είναι μια πολύ δεμένη ομάδα με την ίδια φιλοσοφία εδώ και τρία περίπου χρόνια. Στον αγώνα του πρώτου γύρου είχαμε παίξει καλά, αλλά μετά το 30' είχαμε καταρρεύσει ψυχολογικά. Τότε ήταν μια εποχή που νιώθαμε έντονη πίεση και βλέπαμε φαντάσματα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να βρούμε κίνητρο και γι' αυτό το παιχνίδι. Το μπάσκετ είναι όπως η ζωή. Και η ζωή θέλει κίνητρο.

Όλα στα λόγια είναι εύκολα να τα λέμε και να τα αναλύουμε. Στο ματς με τη Φενέρ ξέραμε ότι με τη νίκη θα πάμε πάλι σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο. Επιλέξαμε να νικήσουμε. Ετσι κάνει ο Παναθηναϊκός".

Σε ερώτηση για την άφιξη του Τζέισον Καπόνο υπογράμμισε: "Τον καλωσορίσαμε στη χθεσινή προπόνηση. Γνωρίστηκε με τα παιδιά, αλλά ως εκεί. Δεν θέλω να μιλήσω για τα παιδιά που δεν ταξιδεύουν σήμερα, αλλά να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μόνο στο παιχνίδι. Όταν γυρίσουμε θα μιλήσουμε για τον Καπόνο".

Σκορδίλης: "Πάμε για το θετικό αποτέλεσμα"

Από την πλευρά του, ο Γάιος Σκορδίλης, λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας, τόνισε: "Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλη ιστορία και παίζει για τη νίκη, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Αυτό θα κάνει και τώρα. Θέλουμε τη νίκη στον τελευταίο αγώνα, θέλουμε τη νίκη και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Δεν επιλέγουμε αντιπάλους…

Ότι κι αν γίνει εμείς πάμε για το θετικό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, να δούμε την ομάδα μας, γνωρίζοντας ότι η Χίμκι είναι ένας δυνατός αντίπαλος, μια καλή ομάδα. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι στον πρώτο γύρο μας νίκησε στο ΟΑΚΑ.

Είδαμε τα λάθη που κάναμε σε εκείνον τον αγώνα, οι προπονητές μας έδειξαν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε και επιπλέον έχουμε βελτιωθεί συνολικά ως ομάδα. Παίζουμε καλύτερα στην άμυνα και στην επίθεση, έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κυνηγάμε κάθε μπάλα και τα 40 λεπτά της αναμέτρησης. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε και τώρα".

Μπανκς: "Δεν πάμε για να χάσουμε"

Στο μεταξύ, ο Μάρκους Μπανκς δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας: "Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι αυτό με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίσαμε και τα προηγούμενα. Ο κόουτς έχει ένα σχέδιο και θα πάμε να το εκτελέσουμε. Για μένα είναι πρώτη φορά που θα πάω τόσο μακριά από το σπίτι μου, αλλά στη Χίμκι υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν, όπως ο Πλάνινιτς.

Αγωνιζόταν στους Νετς όταν εγώ ήμουν στους Σέλτικς. Δεν είναι τόσο δύσκολο, έτσι είναι το μπάσκετ. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και ό,τι χρειαστεί για να κερδίσουνε. Είχαμε χάσει στο πρώτο παιχνίδι, αλλά σαν ομάδα πλέον έχουμε αντιληφθεί καλύτερα τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Δεν λέω ότι δεν το ξέραμε στην αρχή, αλλά σίγουρα η ομάδα ήθελε χρόνο.

Τώρα αρχίζουμε να κάνουμε ό,τι θέλει ο προπονητής μας. Είμαστε έτοιμοι. Στόχος είναι η πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά όλα με τη σειρά τους. Θα δουλέψουμε σκληρά στις προπονήσεις μέχρι τον αγώνα. Ελπίζω όλοι να είναι έτοιμοι και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Σίγουρα, δεν πάμε για να χάσουμε. Θέλουμε τη νίκη. Θα είναι σπουδαίο αν γυρίσουμε πίσω με τη νίκη".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ