ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Παλέψαμε για πρώτη φορά φέτος"

"Παλέψαμε για πρώτη φορά φέτος"
INTIME SPORTS

Δεν ξέρει από μεγάλα λόγια. Ξέρει από πράξεις. Ο Μάικ Μπράμος μιλά στο sport24 για το σουτ που έκρινε το αποτέλεσμα του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, τον Αργύρη Πεδουλάκη, χαρακτηρίζει "πολεμιστές" τους "πράσινους" και ενημερώνει για το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι ο τύπος που θα γίνει πόστερ σε παιδικά δωμάτια. Γιατί δεν είναι ο τύπος που εκδηλώνεται κατά τρόπο που να "τραβά" όλα τα φωτογραφικά φλας.

Η φράση "άνθρωπος χαμηλών τόνων" έχει δημιουργηθεί για τύπους σαν τον Μάικ Μπράμος, ο οποίος μπορεί να μη βγάζει βρυχηθμούς, μπορεί να μην πετάγονται οι φλέβες του από τα ξεσπάσματα του, αλλά... όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Όχι ο τρόπος έκφρασης. Και μάλλον δεν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως δεν παθιάστηκε, όπως άνοιγε το δρόμο για τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Όπως ο ίδιος εξηγεί στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sport24.gr, για μια από τις ελάχιστες φορές φέτος, ο Παναθηναϊκός (" ίσως την πρώτη") είχε απαράμιλλο πάθος στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Και έπαιξε και καλή άμυνα. " Αυτή λοιπόν, είναι μια καλή αρχή" ενημερώνει, πριν προσθέσει πως " υψώσαμε τοίχος στη ρακέτα και αυτό είναι κάτι που επίσης θέλουμε να κάνουμε και στο εξής. Το πιο σημαντικό ήταν η άμυνα και τα ριμπάουντ. Δεν μπορείς και δεν χρειάζεται να είσαι πάντα καλός στην επίθεση, αλλά μέσω της άμυνας και των ριμπάουντ παίρνεις τα παιχνίδια".

"Ο κόουτς έκανε εξαιρετική δουλειά"

Στο μυαλό του, βέβαια το κατ' αρχάς στοιχείο που έκρινε το αποτέλεσμα ( 67-59) "ήταν το πάθος που "βγάλαμε". Σε ματς σαν και αυτό τον πιο σημαντικό ρόλο δεν τον παίζουν οι τακτικές, αλλά η διάθεση που καταθέτουμε στο παρκέ. Είμαστε πολεμιστές!

Ο κόουτς έκανε εξαιρετική δουλειά και στο ψυχολογικό κομμάτι, διαβεβαιώνοντας μας ότι αν παλέψουμε για κάθε κατοχή, θα νικήσουμε. Είχαμε καρδιά, είχαμε ενέργεια και πήραμε μια νίκη σε ματς που ουσιαστικά κρινόταν τίτλος. 'Η τουλάχιστον η διεκδίκηση αυτού, γιατί στον τελικό θα έχουμε απέναντι μας τον Αρη, ομάδα που επ ουδενί θα υποτιμήσουμε, διότι έχει μια έχει μια μοναδική ευκαιρία να πάρει τίτλο, τον οποίον όμως θέλουμε και εμείς".

Έως τότε βέβαια, υπάρχει πολύς χρόνος και πολλές άλλες προκλήσεις. Ποιο ακριβώς πρόσωπο να περιμένουμε ότι θα δείξει ο ΠΑΟ στο εξής; " Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή της σεζόν είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα και λόγω των τραυματισμών. Δεν είχαμε συνέπεια. Ευελπιστούμε ωστόσο, πως αυτό το αποτέλεσμα θα μας οδηγήσει σε καλύτερα πράγματα".

"Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας"

Από τα μέσα του Νοεμβρίου, ο ημιτελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είχε οριοθετηθεί ως το κατ εξοχήν ματς που θα κρίνει πολλά. Πρόσωπα και καταστάσεις. Πώς είναι να ζεις με αυτό το βάρος στην πλάτη, όπως προσπαθείς να βρεις και το δρόμο σου; "Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα πάντα μέσα στα αποδυτήρια, με τους προπονητές μας. Επιδιώξαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Δεν είχαμε όμως, άλλη επιλογή από το να κρατήσουμε χαμηλά το κεφάλι και να συνεχίσουμε τη δουλειά. Ξέραμε πως σε κάποια ματς δεν παίξαμε καλά.

Γνωρίζαμε για παράδειγμα, ότι εναντίον της Μακάμπι ήμασταν τραγικοί. Δεν χρειαστήκαμε κάποιον να μας το πει αυτό. Στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, κάτι που επίσης γνωρίζουμε. Κάθε παίκτης ξέρει τι έχει γίνει. Δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας, δεν δείξαμε την πραγματική μας εικόνα. Δεν παλέψαμε σε πολλά παιχνίδια. Ενδεχομένως αυτό να είναι το πρώτο παιχνίδι που παλέψαμε στην άμυνα, όλοι μαζί, το πρώτο που πήραμε τα ριμπάουντ".

"Τι να πω; Μπήκε!"

Ομολογουμένως βέβαια, η όλη ιστορία βοηθήθηκε και από τα όσα έκανε εκείνος στα έμπροσθεν και δη όταν μαζί με τον Ματσιούλις πήγαν το σκορ στο 63-56 (38.52''), με το δικό του τρίποντο -στη λήξη επίθεσης- να ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την επιτυχία (μαζί και το κλέψιμο μέσα από τα χέρια του Ντάνστον). "Τι να πω; Έγινε! Όταν βλέπεις πως δεν υπάρχει χρόνος, σουτάρεις. Ομολογώ πως έπαιξε ρόλο και η τύχη, γιατί στις ίδιες καταστάσεις αρκετά σουτ που έκανα δεν βρήκαν στόχο".

"Προσπαθούμε να μην κοιτάμε μακριά"

Εξέφρασε την ελπίδα αυτό το ματς να είναι η απαρχή για καλύτερα πράγματα " εφόσον έχουμε υγεία, που είναι και το πιο σημαντικό γιατί φέτος πραγματικά είχαμε πολλά προβλήματα". Και μετά τους περιμένει η Αρμάνι, στις 2/1, με το ΤΟΡ16 να έχει ουκ ολίγες συγκινήσεις. "(γελάει) Ξέρουμε ποιοι είναι στον όμιλο μας, αλλά προσπαθούμε να μην κοιτάμε τόσο μακριά. Θέλουμε να ξεκουραστούμε λίγες ημέρες και μετά να κοιτάξουμε παιχνίδι με το παιχνίδι πού μπορούμε να φτάσουμε. Έως τότε Καλά Χριστούγεννα".

Η στιγμή της νίκης

"Παλέψαμε για πρώτη φορά φέτος"
INTIME SPORTS
"Παλέψαμε για πρώτη φορά φέτος"
INTIME SPORTS
"Παλέψαμε για πρώτη φορά φέτος"
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ