ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ολική ανασυγκρότηση στον Παναθηναϊκό

Ολική ανασυγκρότηση στον Παναθηναϊκό

Ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός επιθυμεί να διατηρήσει τον βασικό κορμό των Ελλήνων παικτών και τον Μάικ Μπατίστ, ωστόσο παρά την καλή θέληση που υπήρξε στη χθεσινοβραδινή (20/6) συνάντηση της διοίκησης με τον εκπρόσωπο τεσσάρων «free agent» εμφανίστηκε αρκετά μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Η συνάντηση έγινε ουσιαστικά μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος βγαίνει μπροστά στην επόμενη ημέρα του μπασκετικού Τριφυλλιού και του μάνατζερ Νίκου Λώτσου, ο οποίος εκπροσωπεί τον Μπατίστ και τους τρεις διεθνείς Κώστα Καϊμακόγλου, Ιαν Βουγιούκα και Στράτο Περπέρογλου, που υπολογίζονται στο να πλαισιώσουν για άλλη μια χρονιά τον αρχηγό (και μοναδικό παίκτη με συμβόλαιο) Δημήτρη Διαμαντίδη.

Η διοίκηση εξέφρασε τη σφοδρή επιθυμία της να διατηρήσει και τους τέσσερις παίκτες στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς, καθ’ όλη τη διάρκεια του ραντεβού υπήρξε καλή θέληση και από τις δύο πλευρές, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr οι αριθμοί που έπεσαν στο τραπέζι απέχουν αρκετά από τις απαιτήσεις των αθλητών, με βάση πάντα την αξία τους στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο και τη ζήτηση που έχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Επαγγελματικός αθλητισμός σημαίνει: προσφορά και ζήτηση.

Ο Παναθηναϊκός, ακολουθώντας συγκεκριμένη και σύμφωνα με τις ενδείξεις «σφικτή» οικονομική πολιτική αυτό το καλοκαίρι, κρίνει πως δεν μπορεί να ξοδέψει περισσότερα χρήματα από αυτά που ακούγονται και έχουν γραφτεί στον ελληνικό Τύπο (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για τους τρεις Ελληνες), ωστόσο θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να υπογραφούν συμφωνίες με δεδομένο το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων για τη συγκεκριμένη τριάδα αθλητών.

Ειδικά, για τον 27χρονο Βουγιούκα, που είναι σέντερ και δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα κορμιά ύψους 2,11 μ. στην αγορά, έχουν κατατεθεί σημαντικές προτάσεις από τη Ρωσία και το Ισραήλ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μπουν και οι τουρκικές ομάδες δυναμικά στο παιχνίδι της απόκτησης τόσο του Βουγιούκα, όσο και του 29χρονου Καϊμακόγλου, ο οποίος βάσει της εφετινής εικόνας του –και βάσει ηλικίας- αναζητεί ίσως το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του.

Ο 28χρονος Περπέρογλου, από την άλλη, είναι ειδική περίπτωση, καθώς ταλαιπωρήθηκε επί έξι ολόκληρους μήνες λόγω της θρόμβωσης στην ιγνυακή φλέβα του ποδιού του. Στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στους τελικούς με τον Ολυμπιακό ήταν σταθερά καλός, αλλά η ασθένειά του ίσως να τον «φρενάρει» κάπως οικονομικά σε σχέση με τους συμπαίκτες του, αν και αυτά όλα είναι σχετικά.

Δύσκολα για Μπατίστ

Αφήσαμε τελευταίο τον Μπατίστ, ο οποίος μολονότι τον ερχόμενο Νοέμβριο πρόκειται να κλείσει τα 35 χρόνια του, είναι –δίχως ίχνος υπερβολής- περιζήτητος και το όνομά του συζητιέται από κορυφαία κλαμπ της Ευρωλίγκας, τα οποία εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν πολλοί σέντερ, που να μπορούν να τον αντιμετωπίσουν και να τον νικήσουν.

Ο Αμερικανός, βέβαια, έχει ζήσει εννέα χρόνια στον Παναθηναϊκό, έχει δεθεί με τον κόσμο και θα το σκεφτεί δύο και τρεις φορές για να αποφασίσει, αν και η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον πράσινο πάγκο δείχνει να τον έχει επηρεάσει αρκετά. Τα δεδομένα, λοιπόν, που έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά ως προς την παραμονή του Μπατίστ στο Τριφύλλι.

Εν κατακλείδι, με βάση την εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς, όπου υπάρχουν ομάδες (όχι πολλές) με διάθεση να ξοδέψουν πολλά χρήματα, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει σημαντικούς παίκτες και αν λάβουμε υπόψη και τις υψηλές απαιτήσεις του Νικ Καλάθη, ενδέχεται να παρουσιάσει εντελώς διαφοροποιημένο ρόστερ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ολα αυτά, βέβαια, βρίσκονται σε επίπεδο διαπραγματεύσεων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ