ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο "Ζοτς" και οι… τρεις σωματοφύλακες

Ο "Ζοτς" και οι… τρεις σωματοφύλακες
INTIME SPORTS

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι συνεργάτες του έμειναν… ξάγρυπνοι στο Τελ Αβίβ μελετώντας τα λάθη του Παναθηναϊκού έως τις πέντε το πρωί! Διαβάστε λεπτομέρειες...

Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού και το 2-1 υπέρ της "ομάδας του λαού", στην αίθουσα Τύπου της "Nokia Arena", ο Ομπράντοβιτς αποπήρε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε σχετικά με την απόδοση του Νικ Καλάθη.

" Εργάζομαι στον Παναθηναϊκό 13 χρόνια και σκέφτομαι την ομάδα μου 24 ώρες το 24ωρο. Εχουμε παίξει σε 28 τελικούς και έχουμε κατακτήσει 23 τρόπαια. Ξέρω, λοιπόν, την ομάδα μου καλύτερα από τον καθένα", αποκρίθηκε εκνευρισμένος.

Και επειδή ο Σέρβος ρέκορντμαν της Ευρωλίγκας όντως γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ομάδα του, τα προτερήματα και τις αδυναμίες, τα χούγια και τις αρετές των παικτών του, παίρνει όρκο ότι στην αυριανή (29/3, 22.05) τέταρτη αναμέτρηση, δεν γίνεται να εμφανιστεί για τρίτο σερί βράδυ η κάκιστη εικόνα του χθεσινού (27/3) πρώτου ημιχρόνου. Επιστρέφοντας, λοιπόν, στο ξενοδοχείο, έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά αναλύοντας με τους συνεργάτες του Δημήτρη Ιτούδη και Ανδρέα Πιστιόλη τα φριχτά λάθη που έκαναν οι Πράσινοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, το μεταμεσονύχτιο «meeting» διήρκεσε έως τις 04.30-05.00 τα ξημερώματα, οπότε το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού αποσύρθηκε για λίγες ώρες ύπνου ανανεώνοντας το ραντεβού για τη μεσημεριανή ανάλυση, παρόντων… όλων των παικτών αυτή τη φορά, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του παραθαλάσσιου ξενοδοχείου «Herods». Σήμερα το πρωί, η κούραση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, ωστόσο αυτό είναι ένα στοιχείο, που έχουν διαχειριστεί αμέτρητες φορές ο Ομπράντοβιτς και ο Παναθηναϊκός.

Οι «παλιοσειρές» της ομάδας, Δημήτρης Διαμαντίδης, Μάικ Μπατίστ και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, θα τα ακούσουν για δεύτερη φορά, αφού πήραν μια γεύση από χθες. Κάποιοι μάλιστα ξενύχτησαν με τους προπονητές μελετώντας τα λάθη στη στρατηγική του Παναθηναϊκού ειδικά στο απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο, οπότε και σημειώθηκαν τα 11 από τα συνολικά 16 λάθη. Ο «Ζοτς» τους έδειξε καρέ – καρέ τις λεπτομέρειες που έκριναν τον νικητή και εκείνοι, παίκτες με υψηλό μπασκετικό «IQ», φρόντισαν να ματαλαμπαδεύσουν τις οδηγίες του προπονητή σε όσους συμπαίκτες τους δεν έπαιρνε ο ύπνος και ξαγρυπνούσαν στα δωμάτιά τους.

" Από τους 24 πόντους που δεχτήκαμε στην πρώτη περίοδο, οι 19 προήλθαν από χαζά λάθη. Ακόμη και έτσι, όμως, μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και διεκδικήσαμε τη νίκη ως το τέλος. Δεν γίνεται να πετάμε στα σκουπίδια ένα ολόκληρο δεκάλεπτο", ήταν μια από τις φράσεις, που ειπώθηκαν, καταδεικνύοντας ότι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από δικές του αβλεψίες και όχι απαραίτητα από το ιδιαιτέρως ποιοτικό παιχνίδι της Μακάμπι. Εξ ου και η αγωνιστική καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο (9-16 και 15-18 τα επί μέρους σκορ στα δύο τελευταία δεκάλεπτα).

" Μπορούμε να κερδίσουμε την Πέμπτη. Το υπόσχομαι!", φέρεται να είπε ο Μπατίστ «ξεσηκώνοντας» και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του εν όψει του κρισιμότερου ευρωπαϊκού αγώνα της χρονιάς. Από κοντά και ο απογοητευμένος με την εμφάνισή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (0 π. με 0/3 δ.), ο οποίος έχει ξεχάσει ήδη την εικόνα του, καθώς και τις διακυμάνσεις στη συμπεριφορά των οπαδών της Μακάμπι, και είναι έτοιμος να ντυθεί… κομάντο οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην ισοφάριση της σειράς στο πρώην «σπίτι» του.

Οσο για τον… τρίτο σωματοφύλακα Δημήτρη Διαμαντίδη; Είναι σχεδόν αφύσικο ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος σάρωσε τις ατομικές και ομαδικές διακρίσεις την περυσινή σεζόν, να τελειώνει ένα τόσο καθοριστικό παιχνίδι με… εννέα προσπάθειες (2 /3 δ., 2/6 τρ., 0/0 β.), όταν ο Καλάθης είχε ένδεκα (3/5 δ., 0/3 τρ., 4/4 β.). Απλούστατα, δεν γίνεται να συμβαίνει και ο πρώτος που το αντιλαμβάνεται είναι ο ίδιος ο αρχηγός του Τριφυλλιού, ο οποίος ξέρει ότι μόνο με την πανοπλία των περυσινών πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα, θα μπορέσει να είναι ο αληθινός κυρίαρχος στο παρκέ της «Nokia Arena».

Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, αν ανακτήσει την επιθετικότητα και την έκρηξη του, πρώτα ο ίδιος και μετά οι αντίπαλοί του, αναγνωρίζουν πως είναι αδύνατο για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη ή τον Ντέιβιντ Μπλούθενταλ να τον ακολουθήσουν με επιθετικά "hedge out" μακριά από τη ρακέτα. Αν γίνει ξανά αποφασιστικός, όπως πέρυσι, στους δύο αγώνες που έδωσε ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη (17,5 προσπάθειες κατά μέσον όρο), ο Διαμαντίδης θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και οι Πράσινοι δεν θα έχουν να φοβηθούν τίποτε.

Εν κατακλείδι, ιδού το ωραιότερο που ακούστηκε να ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του "Herods", όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν στήσει το αρχηγείο τους και προετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη μάχη της χρονιάς: " Το μπάσκετ δεν είναι ρουλέτα, όπου περιμένεις να δεις αν θα καθίσει η μπίλια στον αριθμό που επέλεξες. Στο μπάσκετ συγκρούονται δύο ομάδες και ο Παναθηναϊκός έχει την εμπειρία και την ποιότητα να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητές του για τη νίκη. Αρκεί να το πιστέψουν όλοι, όχι μόνο αυτοί που θα βρίσκονται στο παρκέ, αλλά και εκείνοι που θα έχουν τη συγκέντρωση και τη δίψα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανά πάσα στιγμή"…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ