ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο αφηνιασμένος Γκιστ, ο άτυχος Μήτσος και ο "άμυαλος" Ούκιτς

Ο αφηνιασμένος Γκιστ, ο άτυχος Μήτσος και ο "άμυαλος" Ούκιτς
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναφέρεται σε έναν έναν ξεχωριστά στους τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού που έκλεψαν την παράσταση κόντρα στη Μάλαγα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Στο μικροσκόπιο Γκιστ, Διαμαντίδης και Ούκιτς λοιπόν...

Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων έχει ξεκινήσει με δύο νίκες το ΤΟP-16 και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στα προημιτελικά, την ίδια ώρα που ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε βρίσκονται στο 0-3.

Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό για τους "πράσινους" είναι ότι κατάφεραν να πάρουν και τα δύο ματς στην έδρα τους κι αν παλέψουν κι εκείνο που ακολουθεί με την Άλμπα στο Βερολίνο, παίρνοντας το "διπλό", τότε σίγουρα θα έχουν βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για το ένα εκ των 8 εισιτηρίων.

Κι όλα αυτά εν μέσω αλλαγών, συνεχών τραυματισμών και φοβερών σκαμπανεβασμάτων στην απόδοση της ομάδας.

Ο αφηνιασμένος Γκιστ

Το θρίλερ της Πέμπτης (10/1) ήταν πανομοιότυπο με εκείνο της πρεμιέρας κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Όταν ο Γκιστ έκανε δειλά το ντεμπούτο του με την "πράσινη" φανέλα, σίγουρα περίμενε πως και πως το ματς που θα ακολουθούσε κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Η ευκαιρία του δόθηκε κι εκείνος την άρπαξε από τα μαλλιά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον Ρέπεσα με τον οποίο δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις στη Μάλαγα. Σε 27 λεπτά συμμετοχής, ο Τζέιμς Γκιστ λοιπόν είχε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 τάπες και 1 ασίστ, όντας από τους κορυφαίους στη νίκη του Παναθηναϊκού.

Φυσικά, το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο "αναγεννημένος" Πάνκο, καθώς κι αυτός έπαιζε κόντρα στην πρώην ομάδα του, αλλά δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τον... αφηνιασμένο Γκιστ που κάθε που ευστοχούσε σε ένα τρίποντο το πανηγύριζε έξαλλα κοιτώντας προς τον κόσμο.

Έχει προλάβει άλλωστε με το πάθος που τον διακρίνει να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τέτοιες εμφανίσεις θα τον βάλουν ακόμα πιο "ψηλά" στα μάτια των φιλάθλων μίας ομάδας που αν μη τι άλλο ξέρουν να εκτιμούν.

Ο άτυχος Διαμαντίδης

Για τρίτη φορά φέτος ο Δημήτρης Διαμαντίδης τραυματίστηκε και τα "πήρε στο κρανίο" με την τύχη που δείχνει να του γυρνά επιδεικτικά την πλάτη.

Η αντίδραση του "Μήτσου" ήταν όλα τα λεφτά. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν μας ότι φέτος τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ο Παναθηναϊκός. Υπό άλλες συνθήκες κι εφόσον όλα ήταν... ρόδινα για τους "πράσινους", ίσως και να μην είχε αυτή την αντίδραση.

Τώρα, όμως ξέρει ότι η ομάδα του έχει μπροστά της σχεδόν ολόκληρο το "Γολγοθά" που λέγεται TOP-16 και αποτελείται από 14 παιχνίδια.

Πλέον, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα αγωνιστεί με αντίπαλο τον Κολοσσό στην Ρόδο (13/1) και θα κάνει έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου που μέσα σε όλα διεξάγεται και μία ημέρα νωρίτερα.

Για να είναι την ερχόμενη Τετάρτη στο Βερολίνο, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αναμένεται να σφίξει τα δόντια και να μπει τελικά στο παρκέ για να βοηθήσει την ομάδα του, έστω και σαν αλλαγή.

Ο "άμυαλος" Ούκιτς

"Ο Ούκιτς πρέπει να μάθει να παίζει με μυαλό και όχι με παρόρμηση". Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Αργύρης Πεδουλάκης ερωτώμενος για την περίπτωση του Ρόκο Λένι Ούκιτς ο οποίος κάπου στο τέλος έχασε τον "μπούσουλα", καθώς απουσία του Διαμαντίδη βρέθηκε να σηκώνει μόνος το βάρος της οργάνωσης.

Ο Κροάτης εκβίασε δύο σουτ, τα οποία έχασε, έκανε ένα λάθος και γενικότερα έμοιαζε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στη σοβαρότητα της κατάστασης που ήθελε τη Μάλαγα να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι μετά το -9 (73-64) με το οποίο έχανε.

Αστόχησε και στις 2 βολές που επιχείρησε στα 26'' πριν τη λήξη και ήρθε κι έδεσε το "γλυκό". Ο κόσμος μουρμούραγε που έμενε στο παιχνίδι και ο Πεδουλάκης τον έβγαζε στην επίθεση και τον έβαζε στην άμυνα, σαν αλλαγή σε παιχνίδι χάντμπολ. Τελικά, το παιχνίδι κρίθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού και ο Κροάτης απέφυγε τη δύσκολη και καθόλου δίκαιη θέση είναι αλήθεια να χρεωθεί μόνος του μία ήττα.

Ωστόσο, όπως τόνισε και ο προπονητής του θα πρέπει να βελτιωθεί, ούτως ώστε να αρχίσει να βοηθάει την ομάδα του, όπως ακριβώς εκείνη τον χρειάζεται και όχι όπως εκείνος μπορεί. Γιατί καλός και χρυσός ο ενθουσιασμός σε έναν παίκτη, αρκεί να φέρνει μυαλωμένες ενέργειες και όχι λανθασμένες επιλογές...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ