ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Χέινς θέλει να πάει κόντρα στο ρεύμα

Ο Χέινς θέλει να πάει κόντρα στο ρεύμα

Με αφορμή τη μεταγραφή του Μαρκίς Χέινς, το Sport24.gr θυμάται τις δέκα προηγούμενες περιπτώσεις παικτών που ήρθαν στον Παναθηναϊκό (από το 2012 κι έπειτα) με σκοπό να ενισχύσουν την ομάδα στη διάρκεια της σεζόν.

Ο Μαρκίς Χέινς αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού εδώ και λίγες ημέρες, με τους ανθρώπους των "πρασίνων" να αναμένουν την άφιξή του τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, ο 30χρονος κόμπο γκαρντ θα φτάσει στη χώρα μας τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/2) μέσω Ρώμης, για να ενταχθεί σταδιακά στο σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς και να πάρει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του στην ομάδα.

Η άφιξή του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα συνδυαστεί βέβαια με την αναχώρηση της αποστολής για την Κροατία, εκεί όπου το βράδυ της Πέμπτης (4/2, 20:00) οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν την Τσεντεβίτα, για την 6η αγωνιστική του Top 16. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η πρώτη επαφή του Αμερικανού με τους νέους του συμπαίκτες θα αργήσει λίγο να πραγματοποιηθεί.

Εν πάσει περιπτώσει, η ουσία είναι άλλη. Δεν είναι η πρώτη (ούτε κι η τελευταία) φορά που ο Παναθηναϊκός αποφασίζει να κάνει διορθωτική κίνηση στο ρόστερ του στη διάρκεια της σεζόν. Από το 2012 κι έπειτα, κάθε χρόνο υπάρχουν τουλάχιστον δύο διορθωτικές κινήσεις στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, εν αντιθέσει με ό,τι γινόταν την περασμένη δεκαετία. Μιλάμε για τον 11ο παίκτη που φτάνει στο ΟΑΚΑ μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, με τη λίστα να περιλαμβάνει ονόματα που ξεχώρισαν με την πράσινη φανέλα (όπως ο Τζέιμς Γκιστ), κι άλλα που πέρασαν και δεν ακούμπησαν (όπως ο Γκάνι Λαουάλ).

Το Sport24.gr θυμάται τις δέκα προηγούμενες περιπτώσεις που ενίσχυσαν τον Παναθηναϊκό στη διάρκεια της σεζόν, αποτιμώντας την προσφορά και το έργο τους στην ομάδα.

Μάρκους Μπανκς

Με τον Ντέργουιν Κίτσεν να μην αποδίδει τα αναμενόμενα (τη σεζόν 2012-'13), ο Αργύρης Πεδουλάκης εισηγήθηκε την αλλαγή του φέρνοντας στο ΟΑΚΑ τον Μάρκους Μπανκς. Έναν παίκτη με θητεία στο ΝΒΑ, αλλά δίχως ουσιαστική εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κάτι που τον επηρέασε στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στο "τριφύλλι", αφού χρειάστηκε αρκετό χρόνο προσαρμογής. Δεν έκανε πάντως αισθητή την παρουσία του. Αυτό που κατάφερε ήταν περισσότερο να γεμίσει "τρύπες", παρά να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα για τους "πράσινους" με αποτέλεσμα τη μετέπειτα αποχώρησή του, για να έρθει στη θέση του ο Ραμέλ Κάρι.

Ο Χέινς θέλει να πάει κόντρα στο ρεύμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τζέιμς Γκιστ

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ έφτασε στη χώρα μας τον χειμώνα του 2012 μετά από ανταλλαγή που έγινε με την Ουνικάχα Μάλαγα, στην οποία παραχωρήθηκε ο Άντι Πάνκο. Το να αναφέρουμε αυτά που έχει προσφέρει στο "τριφύλλι" δεν έχει ουσία. Το γεγονός ότι συνεχίζει στην ομάδα, έχοντας ανανεώσει το συμβόλαιό του πέρσι (παραβλέποντας τις υψηλότερες προσφορές που είχε από άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους) δίνει το στίγμα της σχέσης του με τον Παναθηναϊκό. Είναι ο παίκτης που "δένει" την άμυνα της ομάδας, αυτός που θα βγάλει ενέργεια στο παρκέ και θα ξεσηκώσει την "πράσινη" εξέδρα. Αποτελεί άλλωστε ένα από τα πλέον αγαπημένα "παιδιά" της.

Ραμέλ Κάρι

Λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ της αγωνιστικής περιόδου 2012-'13, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση ενός άγνωστου στο ευρύ κοινό γκαρντ, ετών 33. Ο Ραμέλ Κάρι δεν ήταν ο πλέον διαφημισμένος σούτινγκ γκαρντ που κυκλοφορούσε στην αγορά, ήταν όμως ο παίκτης που έδωσε το κάτι παραπάνω στο "τριφύλλι" στην post season. Με 9.5 πόντους (με 58.1% στα δίποντα και 52.2% στα τρίποντα), 3.9 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ κατά μέσο όρο στα πλέι οφ, έκανε εξαιρετική δουλειά, αποτελώντας έναν ακόμη επιθετικό πόλο του Παναθηναϊκού στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Γι αυτό, κέρδισε την επέκταση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.

Τζέισον Καπόνο

Κι αυτός έφτασε στη χώρα μας στην πρώτη χρονιά της προεδρικής παρουσίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Παρά το πλούσιο βιογραφικό του στο ΝΒΑ, το "δολοφονικό" σουτ και την προδιάθεση για εξέλιξή του σε ηγέτη του Παναθηναϊκού, δεν "στέριωσε" στο ΟΑΚΑ. Έμεινε μόλις 109 ημέρες στην ομάδα, καταφέρνοντας πάντως να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος. Πρόλαβε πάντως να επιβεβαιώσει τη φήμη του σουτέρ, έχοντας 46.2% στην Euroleague και 44.1% στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ πίσω από τα 6μ75. Γενικότερα πάντως, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, αποχώρησε κακήν κακώς μετά από δική του δυσαρέσκεια για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του (15'29'' στην Euroleague, 19'10'' στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ). Κακό στον Παναθηναϊκό δεν έκανε πάντως, αφού εν συνεχεία το "τριφύλλι" μπόρεσε να "σκουπίσει" στους τελικούς τον Ολυμπιακό. Όσο για το επόμενο βήμα της καριέρας του; Δεν υπήρξε κανένα! Τον Οκτώβριο του 2014 έκανε μέρος της προετοιμασίας των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αλλά έμεινε ελεύθερος μετά από πέντε φιλικά παιχνίδια, γράφοντας έτσι τον επίλογο.

Ο Χέινς θέλει να πάει κόντρα στο ρεύμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αρ Τι Γκουίν

Ο τελευταίος των αλλαγών που έγιναν την πρώτη χρονιά της παρουσίας του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε στην αγορά για έναν πάουερ φόργουορντ με καλό περιφερειακό σουτ, κι ο 31χρονος τότε παίκτης ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στην αγορά. Δεν μπόρεσε βέβαια να δικαιώσει τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" για την επιλογή τους, αφού στα οκτώ παιχνίδια που φόρεσε την πράσινη φανέλα είχε 3.6 πόντους και 2.6 ριμπάουντ, με το 26.3% που είχε στα τρίποντα να είναι μάλλον απογοητευτικό. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως είχε πολύ μικρή παρουσία στους τρεις τελικούς, αφού μέτρησε 6'49'' στον πρώτο, 6'18'' στον δεύτερο και 2'41'' στον τρίτο. Ελάχιστοι τον θυμούνται...

Ζακ Ράιτ

Με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού στον αχίλλειο, ο Αργύρης Πεδουλάκης κάλεσε στον Παναθηναϊκό τον Ζακ Ράιτ (2013-'14). Με θητεία στο Ρέθυμνο (υπό τον Στέργιο Κουφό) και καλή παρουσία στην Μπάμπεργκ, οι "πράσινοι" τον προτίμησαν έναντι του Που Τζέτερ. Αυτό που ήθελαν άλλωστε για τη θέση "1" ήταν ένας καλός αμυντικός, κι όχι ένας σκόρερ. Αν και δεν θα λέγαμε πως έθελξε με την παρουσία του, είχε μερίδιο επιτυχίας στην κατάκτηση του τίτλου. Μικρό, αλλά είχε.

Τζούλιαν Ράιτ

Μεταγραφή που πέρασε από σαράντα κύματα αφού ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ ήρθε στη χώρα μας... τραυματίας. Γι αυτό "κόπηκε" αρχικά από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Έμεινε όμως στην Αθήνα, αποθεραπεύτηκε κι εν συνεχεία ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία. Την είχε, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε. Δυόμιση μήνες διήρκησε η παρουσία του στη χώρα μας, αφού αποδεσμεύτηκε παραμονή πρωτοχρονιάς, πέρσι, λίγο πριν την έναρξη του Top 16.

Ο Χέινς θέλει να πάει κόντρα στο ρεύμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γκάνι Λαουάλ

Αυτός κι αν πέρασε... απαρατήρητος από τον Παναθηναϊκό. Ήρθε σε αντικατάσταση του Τζούλιαν Ράιτ, αλλά έκανε λιγότερα πράγματα κι από εκείνον. Έπαιξε σε μόλις εφτά παιχνίδια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, δίχως να καταφέρει κάτι αξιόλογο. Ενδεικτικό του πως δεν ταίριαξε με την ομάδα είναι το γεγονός πως έμεινε στην Αθήνα για μόλις... 102 ημέρες. Λιγότερο κι από τον Τζέισον Καπόνο δηλαδή. Τι άλλο να πούμε επ αυτού;

Ρέιμαρ Μόργκαν

Στα 27 του είχε μια μεγάλη ευκαιρία, να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Δεν μπόρεσε όμως να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου αφού είχε μικρή συμμετοχή στα πλέι οφ. Με εξαίρεση τον τρίτο προημιτελικό με τον Κολοσσό, όπου είχε 12 πόντους, δεν σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων, την ώρα που στους τελικούς αγωνίστηκε ελάχιστα (9'24'' στον πρώτο, 7'37'' στον δεύτερο, 3'11'' στον τρίτο). Μοιραία, αποχώρησε.

Ντι Τζέι Κούπερ

Το όνομά του "έπαιξε" έντονα το καλοκαίρι του 2014 για το "τριφύλλι" αφού η παρουσία του στον ΠΑΟΚ ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε τότε, αλλά ο "γάμος" έμελλε να γίνει μερικούς μήνες αργότερα. Άφησε την Ενισέι για να ενισχύσει τους "πράσινους" στα πλέι οφ, όπου η ανάγκη για περαιτέρω βοήθεια ήταν μεγάλη. Μηδέν εις το πηλίκο όμως, αφού δεν έκανε κάτι αξιοσημείωτο. Είναι χαρακτηριστικό πως το καλύτερο παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα ήταν ο τρίτος τελικός, όπου είχε 7 πόντους (με 2/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 0/3 βολές), 6 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε 26'34''.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ