ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ξέχασε... να σουτάρει

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην πρεμιέρα των τελικών, ο Παναθηναϊκός Superfoods έδωσε... συνέχεια στα άσχημα ποσοστά του στα σουτ τριών πόντων. Το Sport24.gr στέκεται στο γεγονός πως απέναντι στον Ολυμπιακό, οι "πράσινοι" αποδεικνύονται ασταθείς από τα 6μ75.

Ο πρώτος τελικός ανήκει στο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος πλέον είναι υποχρεωμένος να κερδίσει -τουλάχιστον μια φορά- στο ΣΕΦ. Πρώτη ευκαιρία την Πέμπτη (7/6, 19:00) για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Οι αριθμοί δείχνουν ότι επί των ημερών του Τσάβι Πασκουάλ, οι "πράσινοι" είναι αρκετά εξοικειωμένοι στις καταστάσεις που συναντούν στο γήπεδο του αιωνίου αντιπάλου. Με τον 45χρονο τεχνικό στην άκρη του πάγκου, έχουν άλλωστε το ίδιο ποσοστό επιτυχίας σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ . Δείγμα ότι η έδρα δεν παίζει πλέον τόσο σημαντικό ρόλο όσο στο παρελθόν.

Από την άλλη βέβαια, για να καταφέρει το "τριφύλλι" να πάρει την πέμπτη εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού την τελευταία διετία θα χρειαστεί να βελτιώσει αισθητά την απόδοσή του. Κάτι που έρχεται σε άμεση συνάρτηση με την ανάγκη για αύξηση των ποσοστών ευστοχίας, ειδικά από την περιφέρεια. Με 18 εύστοχα εντός παιδιάς σουτ (στον πρώτο τελικό) δεν είναι πιθανό το "τριφύλλι" να διεκδικήσει τη νίκη στο ΣΕΦ. Όπως επίσης, αν σουτάρει με ποσοστό εφάμιλλο των φετινών πέντε μονομαχιών με τον Ολυμπιακό.

Τα 5/29 τρίποντα που είχαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ στον πρώτο τελικό δεν είναι παρά η... επανάληψη του φετινού σεναρίου, που τους θέλει να παρουσιάζονται κατώτεροι των δυνατοτήτων τους από την περιφέρεια. Μία ομάδα που "χτίστηκε" με βάση τους καλούς σουτέρ (σε κάθε θέση), έχει φτάσει στο σημείο να βλέπει τα 6μ75 ως βασικό σημείο αιμορραγίας. Κι αυτό έχει να κάνει τόσο με τον τρόπο που εκτελούν οι "πράσινοι" (πλέον περισσότερο μετά από ντρίμπλα, κι όχι μετά από σκριν μακριά από την μπάλα), όσο και με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες - κλειδιά.

Μέσα στο 2018, τόσο ο Κέι Σι Ρίβερς όσο και ο Ματ Λοτζέσκι βρίσκονται πολύ μακριά από αυτό που έχουν παρουσιάσει στην ευρωπαϊκή πορεία τους, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η συνολική αποτελεσματικότητα της επίθεσης του Παναθηναϊκού Superfoods. Ο πρώτος μπορεί να έχει 9/22 τρίποντα στις πέντε αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό φέτος (την ώρα που ο δεύτερος έχει 3/10 σε τέσσερις αγώνες), αλλά συνολικά το "τριφύλλι" είναι πολύ ασταθές από την περιφέρεια.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχει φέτος 27.7% στα σουτ τριών πόντων, όταν τίθεται αντιμέτωπη με τους "ερυθρόλευκους" στη διάρκεια της φετινής σεζόν (σ.σ.: πέρσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 33.7%, με 70/208 προσπάθειες από τα 6μ75). Σε καμία από αυτές τις αναμετρήσεις μάλιστα, δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό τριπόντων!

Ο Παναθηναϊκός ξέχασε... να σουτάρει

Μπορεί να... γυρίσει η κατάσταση; Προφανώς! Ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι ομάδα που βασίζει πολλά στην αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία των παικτών του, παίζει πάνω στο πηγαίο ταλέντο και την ικανότητα στην προσωπική φάση. Αυτό έχει δύο αναγνώσεις: τις καλές βραδιές όλα λειτουργούν εξαιρετικά, τις κακές το ένα φέρνει το άλλο και η καθίζηση επηρεάζει τους πάντες.

Το βράδυ της Πέμπτης (7/6, 19:00) βέβαια, ο Τσάβι Πασκουάλ θέλει να δει πολλά περισσότερα από αυξομειώσεις στο κομμάτι της ψυχολογίας, της αποτελεσματικότητας και της συγκέντρωσης. Οι "πράσινοι" δεν έχουν δικαίωμα στην ήττα, ούτε στην απώλεια ενός ακόμη αγώνα. Γιατί αν συμβεί αυτό, τότε θα χρειάζονται πολλά περισσότερα στη συνέχεια για να ανακάμψουν, όχι μόνο τη βελτίωση των ποσοστών ευστοχίας τους από την περιφέρεια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ