ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ: Τι ΟΑΚΑ, τι ΣΕΦ

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ψάχνει το "μπρέικ" στο ΣΕΦ, εκεί όπου επί των ημερών του Τσάβι Πασκουάλ έχει το ίδιο ποσοστό επιτυχίας με το ΟΑΚΑ. Το Sport24.gr γράφει για το ιδιόμορφο στατιστικό στοιχείο που ακυρώνει τη δύναμη της έδρας.

Το πλεονέκτημα έδρας έκανε φτερά για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο στη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν ξανά στο γήπεδό τους από τους "ερυθρόλευκους" (όπως έγινε πριν από τρεις μήνες στην EuroLeague), με αποτέλεσμα να... τρέχουν πλέον. Πέραν της υποχρέωσης που υπάρχει για καλύτερη υπεράσπιση του σπιτιού τους, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ καλούνται να πάρουν ένα παιχνίδι στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου.

Ενδεχομένως κιόλας άμεσα, προκειμένου να ανατρέψουν τα δεδομένα και να βρεθούν ξανά "από πάνω". Εύκολο δεν θα είναι, ειδικά με την εικόνα που είχε το βράδυ της Κυριακής (3/6) το "τριφύλλι", τότε που σημάδευε διαρκώς το σίδερο. Με 18/61 εντός παιδιάς, η ήττα ήρθε μοιραία.

Τι ακολουθεί; Ουδείς μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της σειράς, ή τις εξελίξεις στους αγώνες (όσοι είναι αυτοί) που θα ακολουθήσουν. Όσο εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει 7/12 στο ΟΑΚΑ την τελευταία τετραετία, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως ο Τσάβι Πασκουάλ έχει νικήσει περισσότερες φορές απ ότι έχει ηττηθεί στο ΣΕΦ. Ο 45χρονος τεχνικός μετράει 4/7 στο γήπεδο του αιωνίου αντιπάλου, με σημαντικότερες νίκες αυτές που έκανε πέρσι στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (67-77) και στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος (51-66).

Παρεμπιπτόντως, επί των ημερών του, ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει ίδιο ποσοστό... επιτυχίας εντός κι εκτός έδρας στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δείγμα τού πόσο εύκολα μεταβάλλονται τα πράγματα στα μεταξύ τους παιχνίδια, όπως επίσης του γεγονός πως οι έδρες δεν είναι τόσο ισχυρές όσο στο παρελθόν . Κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως την τελευταία εξαετία, μόνο οι μισοί αγώνες (10/20) κερδήθηκαν από τον γηπεδούχο σε σειρά τελικών!

Αναλυτικά το ποσοστό επιτυχίας των "πρασίνων" με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο τους:

Πασκουάλ: Τι ΟΑΚΑ, τι ΣΕΦ
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ