ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Μπρέικ" στο ΣΕΦ σημαίνει τίτλος

"Μπρέικ" στο ΣΕΦ σημαίνει τίτλος

Το μειονέκτημα της έδρας δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό σε τελικούς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αφού οι "πράσινοι" τα έχουν καταφέρει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Το Sport24.gr ανατρέχει στο παρελθόν (VIDEOS).

Περίπου δύο δεκαετίες κρατά η τάση του Παναθηναϊκού να "σπάει" την έδρα του Ολυμπιακού στα playoffs και να επικρατεί, εν τέλει, των "ερυθρολεύκων", είτε πρόκειται για προημιτελικά είτε για τελικούς. Από το 1999 κι έπειτα, το "τριφύλλι" έχει πάρει το κολάι σε τέτοιες καταστάσεις, μετρώντας εκτός έδρας νίκες επί του "αιωνίου" αντιπάλου του σε οκτώ περιπτώσεις.

Σε όλες, μάλιστα, πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στο φινάλε, έχοντας το απόλυτο (100%) της επιτυχίας. Τι σημαίνει αυτό για τη φετινή σειρά των τελικών; Πολλά και τίποτα, αφού η παράδοση δεν είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στο παρκέ, παρά μόνο αφήνει ένα στίγμα για όσα προηγήθηκαν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στη μοναδική φορά που ο Αργύρης Πεδουλάκης κοούτσαρε τον Παναθηναϊκό σε τελικούς, το "τριφύλλι" έκανε το 2/2 για να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή το 2013 βγάζοντας "σκούπα" σε βάρος των "ερυθρολεύκων". Την επόμενη χρονιά δεν έμεινε στο πόστο του μέχρι το τέλος, αλλά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης φρόντισε να επαναλάβει τα κατορθώματά του, απαντώντας στο "μπρέικ" του Ολυμπιακού στον τρίτο τελικό της σειράς στο ΟΑΚΑ.

Οι "πράσινοι" χάλασαν τη φιέστα που είχαν ετοιμάσει το 2014 οι "ερυθρόλευκοι" κι έχοντας τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στην άκρη του πάγκου τους, κατάφεραν να επαναφέρουν τη σειρά στο ΟΑΚΑ και, εν τέλει, να κατακτήσουν τον τίτλο.

Παρεμπιπτόντως, το Νο4 του Παναθηναϊκού ήταν αυτό που -μεταξύ άλλων- υπέγραψε την έναρξη του... σερί των "μπρέικ" σε βάρος του Ολυμπιακού το 1999. Ήταν ο πέμπτος τελικός, όταν οι "πράσινοι" πήραν τη νίκη στο Φάληρο (62-53) κατέκτησαν τον τίτλο κι έκτοτε "έχτισαν" την κυριαρχία τους.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα "διπλά" που έχουν κάνει σε τελικούς είναι στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Ένα σενάριο που επαναλήφθηκε το 2009, το 2011 και το 2013. Τις δύο πρώτες φορές με το "τριφύλλι" να μπαίνει στους τελικούς ως Πρωταθλητής Ευρώπης και την τρίτη με τον Ολυμπιακό να κάθεται στον ευρωπαϊκό θρόνο.

ΤΑ "ΜΠΡΕΪΚ" ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΣΕΦ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 53-62

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-79

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 67-69

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 69-76

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 70-75

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 51-64

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 72-76

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 65-67

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ