ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπλουμς: "Κάτι χρωστάμε..."

Μπλουμς: "Κάτι χρωστάμε..."
INTIME SPORTS

Ο Γιάνις Μπλουμς μίλησε στο Sport24.gr για τον πρώτο τελικό της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, κάνοντας λόγο για... χρωστούμενα. Τι σχολίασε επί των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ.

Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έφυγε ηττημένος από το παρκέ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτό βέβαια δεν λέει τίποτα, αφού αφενός τα παιχνίδια της regular season δεν... λένε κάτι στους τελικούς, αφετέρου γιατί ουδείς αναδείχθηκε πρωταθλητής επειδή έκανε το 1-0. Κάτι που έχει αποδείξει η σύγχρονη ιστορία των "αιώνιων" αναμετρήσεων στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, έφτασαν στο +13 (10-23) στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά έκτοτε είδαν τους γηπεδούχους να βελτιώνουν διαρκώς την απόδοσή τους, την ώρα που οι ίδιοι παρουσίαζαν στο παρκέ τις γνωστές αδυναμίες τους (βλ. λίγες λύσεις). " Χάσαμε τη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο", θα πει ο Γιάνις Μπλουμς στο Sport24.gr λίγη ώρα μετά το φινάλε του πρώτου τελικού.

Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού εξήγησε πως όλο αυτό προέκυψε από το γεγονός πως " χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο δεύτερο δεκάλεπτο, γι αυτό χάσαμε το προβάδισμα που είχαμε (10-23). Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως σταματήσαμε να παίζουμε για δύο λεπτά, πέτυχε εύκολα καλάθια κι έτσι βρήκε ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Αφότου έγινε αυτό, δεν ήταν εύκολο να επιστρέψουμε. Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε την ευκαιρία να ξαναπάρουμε το προβάδισμα, αλλά χάσαμε τα ελεύθερα σουτ που βρήκαμε".

Το προβάδισμα του Ολυμπιακού δίνει ένα μικρό "συν" στους Πειραιώτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι παραπάνω, ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα των τελικών γιατί " οι δύο ομάδες είναι δυνατές. Αυτή που θα είναι πιο σκληρή στο πνευματικό κομμάτι, θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε για να φέρουμε τη σειρά στα ίσια (1-1) και να επιστρέψουμε στο ΣΕΦ για να κάνουμε το "μπρέικ". Θα είναι μακρά σειρά".

Επί των θεμάτων που αφορούσαν τα αγωνιστικά προβλήματα του "τριφυλλιού" είχε να επισημάνει πως " μπορούμε να παίξουμε καλύτερα στις δύο πλευρές του παρκέ. Στο ΟΑΚΑ θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι", για να προσθέσει: " Χάσαμε κάποια ριμπάουντ. Όταν ο Λουκάς παίζει 35 λεπτά είναι λογικό να μην κερδίσει όλες τις μονομαχίες. Δεν είναι εύκολο. Ελπίζουμε πως ο Εστέμπαν θα επιστρέψει την Τετάρτη, ώστε να έχουμε περισσότερες λύσεις κάτω από τα δύο καλάθια".

Ενώ έκλεισε δίνοντας μία... υπόσχεση: " Θα παίξουμε για τους φιλάθλους, τους εαυτούς μας, τον χαρακτήρα μας. Θα δώσουμε τα πάντα. Απόψε (σ.σ.: χθες) νομίζω πως δεν δώσαμε τα πάντα. Χρωστάμε κάτι...".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ