ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπατίστ: "Να επιβιώσουμε στο ΣΕΦ"

Μπατίστ: "Να επιβιώσουμε στο ΣΕΦ"
INTIME SPORTS

Μιλώντας στο Sport24.gr ο Μάικ Μπατίστ ξεκαθάρισε πως στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός θα πάει μόνο με στόχο το "διπλό", ενώ αναφέρθηκε στην άμυνα που δίνει νίκες και τα σκαμπανεβάσματα

Ο Παναθηναϊκός έστω κι αν σε μερικά σημεία του αγώνα είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, ξεπέρασε για δεύτερη φορά το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε κι έβαλε πλώρη για την πρωτιά του ομίλου του στην Ευρωλίγκα.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, το TOP-16 της Ευρωλίγκας έμεινε για λίγο στο πίσω μέρος του μυαλού όλων.

Όπως τόνισε ο Μάικ Μπατίστ στο Sport24.gr είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στο ΣΕΦ, ωστόσο με όπλο την άμυνα του ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να φύγει και πάλι νικητής.

Το έχει κάνει, άλλωστε πολλές φορές, έστω κι αν ο Αμερικανός σέντερ (που θυμήθηκε τα... νιάτα του ως 3άρι και σφράγισε τη νίκη επί της Φενέρ με ένα τρίποντο στα 49'' πριν το τέλος) τονίζει ότι κάθε ντέρμπι είναι διαφορετικό και ότι ο Ολυμπιακός... περιμένει τον Παναθηναϊκό γι' αυτό το κρίσιμο ματς.

"Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εκεί. Ειδικά όταν πρέπει να επιβιώσεις σε ένα άλλο γήπεδο όπως το ΣΕΦ και στρεσάρεσαι περισσότερο. Θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά και να δώσουμε μία μάχη, ελπίζοντας πως στο τέλος θα καταφέρουμε να έχουμε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα", τόνισε ο Μάικ Μπατίστ και συνέχισε:

"Όλα τα παιχνίδια είναι πλέον για την πρώτη θέση και μας ενδιαφέρουν. Ξέρουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο αλλά θα πάμε στο ΣΕΦ με μοναδικό στόχο τη νίκη. Πάντα παίζουμε μόνο για τη νίκη κι αυτό δεν αλλάζει".

"Το κλειδί μου είναι η άμυνα"

Το κυριακάτικο ντέρμπι θα κρίνει την πρωτιά της κανονικής περιόδου και θυμήσαμε στον Μπατίστ, πως όταν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο κερδίζει και μέσα στο ΣΕΦ, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του.

"Δεν φτάνει μόνο η ευνοϊκή παράδοση. Έχουμε κερδίσει κι άλλες φορές στο ΣΕΦ, όμως κάθε ματς είναι διαφορετικό", επισήμανε ο Αμερικανός για να συμπληρώσει:

"Ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί σημαντικά και γενικότερα έχει καλούς παίκτες στο ρόστερ τους. Άλλωστε, περιμένουν αυτό το ματς για να παίξουν μέσα στην έδρα τους κόντρα σε εμάς. Πραγματικά θα πρέπει να κάνουμε μία εξαιρετική προσπάθεια.

Το κλειδί για μία εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού είναι πάντα η άμυνα. Για μένα τουλάχιστον... Επιθετικά έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος και έτσι πραγματικά πιστεύω πως τα πάντα θα κρίνει η άμυνα".

"Παίξαμε σκληρά για 40 λεπτά"

Η άμυνα ίσως δώσει τη νίκη στο ΣΕΦ, αλλά σίγουρα έδωσε στον Παναθηναϊκό την τρίτη του νίκη στο TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Αυτό υποστηρίζει ο Μάικ Μπατίστ, λέγοντας: "Η άμυνα για μία ακόμα φορά μας έδωσε τη νίκη. Αυτή άλλωστε ήταν και το κλειδί της νίκης την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι το γεγονός ότι παίξαμε σκληρά για 40 λεπτά κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς".

Όσο για τις διακυμάνσεις στην απόδοση των "πρασίνων", ο Αμερικανός κατέληξε πως πάντα θα υπάρχουν, απλά θα πρέπει να βρίσκεται ο τρόπος για να αντιμετωπίζονται...

"Τα σκαμπανεβάσματα είναι λογικό να έρχονται σε ένα ματς. Δεν μας προβληματίζουν. Το θέμα είναι να καταφέρνουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό πάντα και να ξαναβρίσκουμε την καλή μας απόδοση μέσα στο ματς. Απέναντι στην Φενέρμπαχτσε το κάναμε αυτό καλά. Τώρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι της Κυριακής", κατέληξε ο Μπατίστ .

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ