ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μανωλόπουλος: "Να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ"

Μανωλόπουλος: "Να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ"
INTIME SPORTS

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε για το ματς με την Εφές, αλλά και την επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα στην Ισπανία. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.

Στο "paobcblog" μίλησε ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Μανωλόπουλος:

" Καλησπέρα…

Επιστροφή στην Ευρωλίγκα με έναν εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα, μετά από την αναμέτρηση με την Αναντολού Έφες στην Τουρκία. Μια αναμέτρηση που δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε. Ήταν μια κακή ήττα για εμάς. Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι αν ήταν μια παρένθεση η οποία θα κλείσει άμεσα και αν κερδίσαμε κάτι μέσα από αυτή την ήττα. Γιατί από κάθε ήττα πρέπει να βγάζεις συμπεράσματα, να βελτιώνεσαι και να προχωράς. Θέλουμε να δείξουμε λοιπόν ότι γίναμε καλύτεροι.

Αυτό που μας πείραξε περισσότερο με την Έφες είναι ότι δεν τηρήσαμε κάποια πράγματα που είχαμε πει. Σε κάθε παιχνίδι βάζουμε κατά σειρά προτεραιότητας κάποια «κλειδιά». Το πιο σημαντικό από όλα ήταν επειδή είναι μια ομάδα η οποία μπαίνει στους αγώνες πολύ επιθετικά, τρέχουν, πιέζουν, είχαμε πει ότι όλα θα αρχίσουν από την άμυνα. Κι εμείς αυτό δεν το κάναμε. Και ήταν η πρώτη προτεραιότητά μας. Στον αγώνα με τον Απόλλωνα, οι παίκτες έδειξαν ότι κατάλαβαν αυτό το λάθος και ανταποκρίθηκαν. Είναι κάτι που θέλουμε να δούμε και απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τον αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Όλη μας η προσπάθεια πρέπει να αρχίσει από την άμυνα. Όπως επίσης χρειάζεται πολύ υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ.

Η Ουνικάχα Μάλαγα είναι μια ομάδα που στην επίθεση μπορεί να παίξει με διαφορετικούς τρόπους. Έχει όλους τα «εργαλεία» για να το πράξει αυτό στο ρόστερ της. Έχει καλό πικ εντ ρολ, αλλά και καλό λόου ποστ παιχνίδι. Πολλές φορές παίζουν και με τρεις δημιουργούς μέσα στην πεντάδα, τρεις περιφερειακούς όπως ο Σιμόν, ο Γουίλιαμς ή ο Κάλογουεϊ, ο Ντράγκιτς ή ο Ουρτασούν. Έχει πολύ καλό λόου ποστ παιχνίδι και με τον Ζόριτς, αλλά και κάποια από τα γκαρντ της που μπορούν να ποστάρουν. Και καθώς είναι ισπανική ομάδα δεν λείπει και ο αιφνιδιασμός. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο βασίζονται σε μεγάλο βαθμό. Θέλουν να βρουν την ευκαιρία να τρέξουν και αν δεν τα καταφέρουν θα πάνε στο πικ εντ ρολ ή στο παιχνίδι στο λόου ποστ.

Στην άμυνα έχουν συγκεκριμένη φιλοσοφία, έχουν αρχές, βασίζονται περισσότερο στο μαν του μαν, αλλά μπορεί και να απλωθούν σε όλο το γήπεδο με πρες, ζον πρες ή μαν το μαν και πολλές φορές να γυρίσουν και στη ζώνη. Είναι ομάδα που έχει αρκετό ταλέντο, εμπειρία, και εμείς πρέπει να παίξουμε με το μυαλό στο παιχνίδι στο 100%. Στόχος είναι η νίκη. Και όλοι περιμένουμε να έχουμε και τη δική σας στήριξη στην αναμέτρηση, όπως και στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας…

Σωτήρης".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ