ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μανωλόπουλος: "Κλέψιμο και αιφνιδιασμός ο Πανιώνιος"

Μανωλόπουλος: "Κλέψιμο και αιφνιδιασμός ο Πανιώνιος"
INTIME SPORTS

Προσοχή στον Πανιώνιο συνέστησε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μέσω του επίσημου blog του, υπογραμμίζοντας την καλή άμυνα των παικτών του Σφαιρόπουλου αλλά και την έφεση στο γρήγορο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Τετάρτη το απόγευμα (29/5, 6.15μ.μ.) τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι που ανοίξει την μεταξύ τους ημιτελική σειρά.

Έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό τους, οι "πράσινοι" θα προσπαθήσουν να κάνουν το 1-0 επί του Πανιωνίου, που πάντως είναι επικίνδυνος όπως αναφέρει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στο προσωπικό του blog στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού.

Ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, στον πάγκο της ομάδας, αναφέρεται στην καλή άμυνα των "κυανέρυθρων", καθώς και στην έφεση στο κλέψιμο που τους δίνει την ευκαιρία να τρέχουν στον αιφνιδιασμό.

Αναλυτικά, τα όσα έγραψε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος:

"Καλησπέρα…

Απέχουμε μία μέρα από την έναρξη της β’ φάσης των play offs της Basket League ΟΠΑΠ και τη νέα σειρά αγώνων που μας περιμένει με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Πανιώνιο. Μια ομάδα με την οποία έχουμε ήδη αναμετρηθεί τρεις φορές στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μιλάμε για μία ομάδα η οποία βασίζεται πάρα πολύ στο νεανικό ενθουσιασμό, στην πολύ ενέργεια που βγάζει στο παρκέ και στο πολύ ταλέντο που έχουν αρκετοί παίκτες της. Ο Πανιώνιος διαθέτει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, έχει λύσεις και βάθος και αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να είναι φρέσκια σε άμυνα και επίθεση για 40 λεπτά, χωρίς να μειωθεί η ενέργειά της. Ο προπονητής έχει δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί αυτό το υλικό και να πάρει αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά την άμυνα είναι μια ομάδα που της αρέσει να πιέζει και στο μισό, αλλά και σε όλο το γήπεδο, αρέσκεται στο να πιέζει τις πάσες και να προσπαθεί να σε βγάλει έξω από τον επιθετικό στόχο που έχεις θέσει. Στην επίθεση μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις μορφές παιχνιδιού.

Έχει παιχνίδι στο λόου ποστ, έχει και πικ εντ ρολ, αλλά και επίθεση μετά από σκριν. Αυτό που αναζητά περισσότερο και στο οποίο δίνει μεγαλύτερη έμφαση πριν φτάσει στο μισό γήπεδο είναι ο αιφνιδιασμός. Ξεκινά από πιεστική άμυνα, προσπαθεί να σε βγάλει εκτός ελέγχου και να κλέψει την μπάλα. Είναι κάτι που χρειάζεται προσοχή, καθώς ο Πανιώνιος ήταν τρίτος σε κλεψίματα στην κανονική περίοδο με 224. Κάθε κλέψιμο προσπαθούν να το μετατρέψουν σε αιφνιδιασμό.

Από την πλευρά μας θα πρέπει να περιορίσουμε αυτό το ταλέντο που έχουν επιθετικά, θα πρέπει να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό και να προσέξουμε, όπως σε κάθε παιχνίδι άλλωστε, το αμυντικό ριμπάουντ, γιατί είναι αθλητική ομάδα και ικανή σε αυτό το κομμάτι. Δεν θα πρέπει να δώσουμε δεύτερες επιθέσεις.

Σωτήρης…".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ