ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κίνηση για Ντρέιπερ!

Κίνηση για Ντρέιπερ!

Ο Παναθηναϊκός φορτσάρει για να κλείσει πόιντ γκαρντ με τον Ντοντέι Ντρέιπερ να αποτελεί προτεραιότητα, όπως μετέδωσε αποκλειστικά ο Sport24 Radio 103.3. Διαβάστε τις λεπτομέρειες, αλλά και τι συμβαίνει με τον Μάικ Τζέιμς (VIDEOS).

Οι παίκτες που ξεχώρισαν από την περσινή Euroleague φυσικά είναι στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού που θέλει να μπει δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και ήδη έχει κάνει τις πρώτες διερευνητικές επαφές. Είναι δεδομένο πως οι "πράσινοι" έχουν… χτυπήσει ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, ακόμα και παίκτες με υψηλά κασέ, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για διάφορους λόγους.

Πρώτον είναι ακόμα νωρίς για ν' αποφασίσουν ορισμένοι παίκτες που έχουν κάνει εξαιρετική χρονιά και θέλουν να την εξαργυρώσουν όσα καλύτερα γίνεται για το μέλλον. Δεύτερον υπάρχουν κάποιες παράμετροι που πρέπει να υπάρχουν στο μυαλό όλων αφού ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για τουλάχιστον τέσσερις προσθήκες το φετινό καλοκαίρι. Δηλαδή, οι "πράσινοι" δεν μπορούν να κινηθούν μόνο γι' Αμερικανούς από τη στιγμή που ήδη στο ρόστερ υπάρχει ο Τζέιμς Γκιστ και ο Τζέιμς Φελντέιν. Παρόλα αυτά, έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις, ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην κορυφή.

Με τα έως τώρα δεδομένα λοιπόν, η ομάδα του "τριφυλλιού" θέλει να κλείσει το συντομότερο έναν πόιντ γκαρντ και προτεραιότητα έχουν εκείνοι που διαθέτουν κοινοτικό διαβατήριο, ώστε στη συνέχεια τα πράγματα να γίνουν πιο απλά για τον Παναθηναϊκό καθώς δεν θα χρειάζεται να βιαστεί, ώστε να δημιουργήσει το ρόστερ που επιθυμεί ο Αργύρης Πεδουλάκης. Και σε αυτή τη περίπτωση πάντως, οι "πράσινοι" έχουν στη λίστα τους παίκτες οι οποίοι ξεχώρισαν και μάλιστα ήδη έχουν καταθέσει τις προσφορές τους.

Όπως μετέδωσε ο Sport24 Radio 103.3, ο πρώτος είναι ο Ντοντέι Ντρέιπερ ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν με την Λοκομοτίβ Κουμπάν με συνέπεια να φτάσει μέχρι το Final Four και μάλιστα ήταν ο καλύτερος παίκτης στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό.

Ο 32χρονος (1μ80) πόιντ γκαρντ διαθέτει κροατικό διαβατήριο και είναι στα οικονομικά δεδομένα του "τριφυλλιού" ενώ όλες οι συστάσεις είναι υπέρ του. Θα χρειαστεί κάποιες μέρες για να δώσει την απάντησή του αφού κι εκείνος εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του χωρίς να βιάζεται αλλά είναι μία εξαιρετική και εφικτή λύση για να συμπληρώνει τον Νικ Καλάθη στο "1", αφού ο διεθνής γκαρντ θ’ αναλάβει ηγετικό ρόλο στην επόμενη σεζόν. Παίζει καλή άμυνα κι έχει εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από μακρινή απόσταση.

Στη Euroleague που μας πέρασε, ο Ντρέιπερ αγωνίστηκε σε 30 αναμετρήσεις. Σε όλες ήρθε από τον πάγκο και είχε κατά μέσο όρο 6,5 πόντους (45.1% διπ., 35.3% τριπ., 78.6% βολές) και 2,2 ασίστ. Στη VTB League, έπαιξε 29 αγώνες έχοντας 7,4 πόντους και 2,6 ασίστ. Όπως γίνεται αντιληπτό θέλει ν’ αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο αλλά το ζήτημα είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί, ώστε να δώσει τη δική του απάντηση.

Ο "ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ" ΤΖΕΪΜΣ

Ο δεύτερος που έχει μπει στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού είναι ο Μάικ Τζέιμς της Λαμποράλ Κούτσα, ο οποίος ξεκίνησε την ανοδική του πορεία από την Ελλάδα και τον Κολοσσό αλλά για την ώρα αυτό το ζήτημα δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο, τη στιγμή που ο παίκτης κάνει τη δική του προσπάθεια στους ημιτελικούς τους ισπανικού πρωταθλήματος. Στη σεζόν που πέρασε στην Euroleague αλλά ακόμα συνεχίζεται στη Liga Endesa, ο Αμερικανός γκαρντ είχε σημαντική συνεισφορά στο θαύμα των Βάσκων.

Το σημαντικό στην καριέρα του μέχρι τώρα είναι πως κάνει συνεχώς βήματα προόδου κι έχει τεράστιο κίνητρο να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Ο 26χρονος γκαρντ (1μ85) είναι αθλητικός, κάτι που αρέσει στον Πεδουλάκη, βγάζει τρομερή ενέργεια πάνω στο παρκέ ενώ είναι εξαιρετικός επιθετικά τόσο στην εκτέλεση όσο και τις συνεργασίες του. Σε 29 αγώνες στη Euroleague, είχε μέσο όρο 10 πόντους (45.6% δίποντα, 36.8% τρίποντα, 86.4% βολές) και 2,7 ασίστ. Aνάλογες είναι οι επιδόσεις του και στο ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, το ζήτημα είναι πως είναι Αμερικανός και οι "πράσινοι" θα πρέπει να κοιτάξουν κοινοτικούς για τις άλλες θέσεις, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο από τη στιγμή που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στην περιφέρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στον Τζέιμς έχει γίνει μια πρόταση ν’ αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο αλλά για την ώρα δεν έχει απαντήσει και όλα δείχνουν πως αυτό δεν θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως και να έχει αυτή η περίπτωση δεν είναι σε άμεση προτεραιότητα, ωστόσο αυτό μπορεί ν’ αλλάξει στη συνέχεια ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα του κοινοτικού πόιντ γκαρντ και ο Παναθηναϊκός θα διαμορφώσει ανάλογα τον σχεδιασμό του. Άλλωστε, οι "πράσινοι" έχουν ξεκάθαρες επιλογές για να δυναμώσουν το ρόστερ τους όπου ήδη υπάρχει μια σημαντική βάση με τον "κορμό" ο οποίος έχει δημιουργηθεί.

Oι δύο παίκτες αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για τη θέση του πόιντ γκαρντ, από το… πάνω ράφι όπου ο Παναθηναϊκός κινείται για να κλείσει αυτή τη θέση, χωρίς πολύ καθυστέρηση κι έπειτα να επικεντρωθεί στους επόμενους στόχους του, βέβαια δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να επικεντρωθούν και σε άλλες περιπτώσεις για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ