ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κέι Σι Ρίβερς - Μάικ Τζέιμς: Τα δεδομένα για τα διαβατήριά τους

Κέι Σι Ρίβερς - Μάικ Τζέιμς: Τα δεδομένα για τα διαβατήριά τους

Ποιο το πρόβλημα των Κέι Σι Ρίβερς και Μάικ Τζέιμς με τα διαβατήρια στην Ισπανία; Ποιες οι πραγματικές ευθύνες τους; Υπάρχει όντως κίνδυνος φυλάκισης; Το Sport24.gr έχει τις απαντήσεις.

Το πρωί της Δευτέρας (12/12) η El Mundo επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα που έχει προκύψει εδώ και μερικούς μήνες στην Ισπανία με τα διαβατήρια αρκετών αθλητών που εργάστηκαν πέρσι στη χώρα. Μεταξύ των ονομάτων που αναφέρθηκαν ήταν κι αυτά των Κέι Σι Ρίβερς - Μάικ Τζέιμς, παίκτες που έπαιξαν πέρσι στην Ισπανία (με Ρεάλ Μαδρίτης και Λαμποράλ Κούτσα, αντίστοιχα) πριν μεταγραφούν αμφότεροι στον Παναθηναϊκό Superfoods.

Η όλη ιστορία ανακινήθηκε αρχικά από την Μπαρτσελόνα στη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου, εστιάζοντας περισσότερο στον πρώτο που είχε δικαίωμα συμμετοχής στα playoffs της Liga Endesa, με το στάτους του "κοτονού". Τι είναι αυτό; Σας το εξήγησε νωρίτερα μέσα στην ημέρα το Sport24.gr .

Από εκεί και πέρα, το μείζον για το "τριφύλλι" είναι τι μπορεί να συμβεί στη δική τους περίπτωση και κατά πόσο επηρεάζεται η παρουσία τους στην ομάδα. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα!

Κατά την άφιξη της αποστολής στη Βαρκελώνη για τον αγώνα με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πριν από δέκα ημέρες, οι δύο παίκτες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στις Αρχές για τα διαβατήριά τους . Είναι άλλωστε μια ανοικτή υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται -δίχως όμως να φέρουν ευθύνη. Πως γίνεται αυτό; Πρόδηλο είναι πως οι παίκτες δεν ασχολούνται με γραφειοκρατικά και νομικά ζητήματα, κάτι που απασχολεί αποκλειστικά τους δικηγόρους και εκπροσώπους τους. Οπότε δεν στοιχειοθετείται κατηγορία σε βάρος τους, εκτός κι αν αποδειχθεί πως η όποια παρατυπία στην απόκτηση των διαβατηρίων έγινε εν γνώσει τους. Κάτι που φαντάζει δύσκολο.

Το Sport24.gr "σκάλισε" το ζήτημα αναζητώντας τις απαντήσεις στην Ισπανία. Τι προέκυψε; Η αλλαγή στον αθλητικό νόμο της χώρας έχει δημιουργήσει όλη αυτή την αναμπουμπούλα, αφού οι Αρχές της χώρας εξετάζουν από το "μηδέν" ΟΛΑ τα διαβατήρια που εκδόθηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν από επαγγελματίες αθλητές. Μεταξύ αυτών κι εκείνα των δύο παικτών του "τριφυλλιού", αλλά κι αυτά των Κόλτον Άιβερσον και Νέιτ Τζαουάι, που επίσης αγωνίστηκαν στη Liga Endesa με διαβατήριο από τη Γουινέα - Μπισάου.

Κι αυτό γιατί αλλάζει εν γένει το status των "κοτονού" στην Ισπανία, αφού γίνονται ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τις χώρες που περιλαμβάνονται πλέον στη σχετική λίστα. Μαντέψτε: η Γουινέα - Μπισάου δεν είναι σε αυτή!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτό που ζητάται από όλους τους παίκτες είναι να δώσουν καταθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο οι κατηγορίες σε βάρος των Α.Μ., Χ.Ο. και Χ.Λ. είναι ακριβείς. Ποιος είναι ο κύριος; Πρόκειται για άνθρωπο που "έτρεχε" τη διαδικασία απόκτησης διαβατηρίων από τη Γουινέα - Μπισάου, ως εργαζόμενος σε εταιρεία εκπροσώπησης παικτών στην Ισπανία. Οι Αρχές της χώρας έχουν κυκλώσει το όνομά του ως αυτό που μπορεί να δώσει όλες τις απαντήσεις και προς αυτό εργάζονται.

Μηδέν εις το πηλίκο δηλαδή σε ό,τι αφορά τους Κέι Σι Ρίβερς και Μάικ Τζέιμς που συνεχίζουν τη ζωή τους σε... κανονικούς ρυθμούς, όντες ελεύθεροι να ταξιδέψουν από και προς την Ισπανία δίχως προβλήματα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ