ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καλάθης: "Πάντα είμαστε αισιόδοξοι"

Καλάθης: "Πάντα είμαστε αισιόδοξοι"
INTIME SPORTS

Την πεποίθησή του πως η ομάδα του μπορεί να πάρει τη νίκη στο ΣΕΦ, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Νικ Καλάθης, υπογραμμίζοντας πως πάντα υπάρχει αισιοδοξία, ενώ αναφέρθηκε και στο "κλειδί" για τις επιτυχίες.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα sport.gr, μίλησε για το ντέρμπι των "αιωνίων" που έρχεται σε λίγες ώρες, τον ρόλο του Ομπράντοβιτς, την ψυχολογία των δύο ομάδων, καθώς και για την απουσία του Νεστεροβιτς.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έφτασε. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις για την συγκεκριμένη αναμέτρηση;

"Aνυπομονώ είναι η αλήθεια! Κάθε ματς είναι σημαντικό και το αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, όμως τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστά. Στο ΣΕΦ δημιουργείται μία πολύ δύσκολη ατμόσφαιρα για κάθε αντίπαλο. Εμείς έχουμε μπροστά μας τρεις μέρες να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Μέσα από τις προπονήσεις που μας απομένουν θα ετοιμαστούμε και θα βελτιωθούμε κι άλλο".

-Πρόκειται για το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, από τα πολλά που θα δώσετε μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο θα διαφέρει από την προετοιμασία για τα επόμενα;

"Κάθε παιχνίδι, ακόμα και όταν πρόκειται για την ίδια ομάδα που αντιμετωπίζουμε συχνά, αποτελεί διαφορετικό. Τώρα έχουμε να ασχοληθούμε με αυτό του Σαββάτου (16/3), μετά με το Final 4 και μετά με το Κύπελλο. Για κάθε διοργάνωση και κάθε αγώνα ακολουθούμε διαφορετική προετοιμασία, διότι χρήζουν άλλης προσέγγισης".

-Έχετε την ψυχολογία με το μέρος σας μετά την πρόκριση στο Final 4 και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Θα παίξει ρόλο μέσα στον αγώνα;

"Εμείς προσωπικά είμαστε πάντα αισιόδοξοι. Το ίδιο πιστεύω και για αυτούς. Δεν νομίζω πως έχει σημασία το γεγονός πως αποκλείστηκαν από το Final 4, γιατί πρόκειται για μία διαφορετική διοργάνωση. Αισιοδοξία θα υπάρχει και στα δύο στρατόπεδα, όμως τα ματς τα κερδίζει μία ομάδα…".

-Όλοι μιλάνε για το κλειδί της νίκης. Υπάρχει κάτι τέτοιο σε ντέρμπι;

"Για μένα το κλειδί είναι το σύστημα. Το σύστημα είναι πάνω απ’ όλα… Εάν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του προπονητή μας όλα λειτουργούν από μόνα τους. Θα πάρουμε τα σουτ που μας αναλογούν και ελπίζω όλα να πάνε καλά".

-Κόντρα στην Μπαρτσελόνα είχες ρόλο να "εξολοθρεύσεις" τον Φερνάντο Ναβάρο. Θα δούμε κάτι παρόμοιο απέναντι σε κάποιο από τα γκαρντ του Ολυμπιακού;

"Αυτό δεν το ξέρω ακόμα! Ο πιο κατάλληλος βέβαια να το απαντήσει αυτό είναι ο κόουτς Ομπράντοβιτς. Αυτός αποφασίζει πως παίζουμε μέσα στο ματς και ποια είναι τα πλάνα για την αναμέτρηση. Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες, που μας δίνονται και προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την δουλειά μας".

-Ο Ράσο Νεστέροβιτς, ο καλύτερος της πρώτης αναμέτρησης ανάμεσα στις δύο ομάδες, δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού. Αποτελεί μεγάλη απώλεια η απουσία του;

"Σίγουρα είναι ένα μεγάλο κενό. Ο Νεστέροβιτς είναι ένας πολύ καλός παίχτης και κάνει πολύ χρήσιμη δουλειά μέσα στην ρακέτα. Ο Ολυμπιακός όμως έχει και άλλους πολύ καλούς ψηλούς, όπως είναι π.χ ο Μπουρούσης. Δεν αποτελεί ομάδα τους ενός παίκτη και όλοι βοηθάνε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ