ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καλάθης: "Στον πρώτο τελικό θέλαμε να γίνουμε ήρωες"

Καλάθης: "Στον πρώτο τελικό θέλαμε να γίνουμε ήρωες"

Ο Νικ Καλάθης εξήγησε πώς ο Παναθηναϊκός Superfoods γύρισε τον διακόπτη και ισοφάρισε σε ένα 1-1 την σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League επικρατώντας του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods για τέταρτη συνεχόμενη φορά πέρασε από το ΣΕΦ , καθώς στον δεύτερο τελικό της Stoiximan.gr Basket League επιβλήθηκε του Ολυμπιακού και πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας . Ο Νικ Καλάθης έβαλε την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του, αλλά δεν στάθηκε στην προσωπική του εμφάνιση, καθώς προτίμησε να σημειώσει την "πράσινη" αντίδραση.

"Το πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν ένα μάθημα για εμάς. Μάθαμε από αυτό και παρουσιαστήκαμε καλύτεροι. Η νίκη μας, όμως, δεν θα σημαίνει κάτι, αν δεν κάνουμε την δουλειά μας την Κυριακή. Γνωρίζουμε πως ο Ολυμπιακός θα είναι προετοιμασμένος, αλλά θα είμαστε κι εμείς προετοιμασμένοι. Πρέπει να προστατεύσουμε την έδρα μας και θα έχουμε τους φιλάθλους δίπλα μας", δήλωσε ο 29χρονος διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού Superfoods, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τι άλλαξε η ομάδα του σε σύγκριση με τον πρώτο αγώνα της σειράς:

"Είχαμε την σωστή νοοτροπία. Στο πρώτο παιχνίδι, όλοι ήθελαν να προσπαθήσουν να γίνουν ήρωες και να κάνουν το κάτι παραπάνω. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Ως πόιντ γκαρντ αυτό ήταν ένα λάθος για εμένα. Πιστεύω πως στο δεύτερο παιχνίδι ψάξαμε περισσότερο τα μις ματς. Στο δεύτερο παιχνίδι τρέξαμε, παίξαμε καλή άμυνα και ήμασταν πιο εύστοχοι. Βρήκαμε λύσεις στο τρανζίσιον, ψάξαμε τα μις ματς και παιδιά, όπως ο Ματ (σ.σ. Λοτζέσκι) και ο Ζακ (σ.σ. Όγκαστ) έκαναν το step up. Αυτό ήταν κάτι που το χρειαζόμασταν. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες, γιατί η σειρά είναι μεγάλη".

Καλάθης: "Στον πρώτο τελικό θέλαμε να γίνουμε ήρωες"
EUROKINISSI

Ο Νικ Καλάθης στο πρώτο ματς της σειράς δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του, όσο εκείνη περίμενε, αλλά στο παιχνίδι στο ΣΕΦ την πήρε από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη. Ο διεθνής γκαρντ 34:11 συμμετοχής γέμισε την στατιστική του με 18 πόντους (3/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/4 βολές), 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 τάπα, 2 κλεψίματα και 2 τάπες. Άραγε ήταν... τρελαμένος με τον εαυτό μετά τον πρώτο τελικό;

"Φυσικά και ήμουν, γιατί ηττηθήκαμε", αποκρίθηκε και συμπλήρωσε πως "δεν έπαιξα, όπως μπορούσα. Για εμένα το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό που ακολουθεί έπειτα από μία ήττα. Παρακολούθησα το video, είδα τι μπορούσα να κάνω καλύτερα και πιστεύω πως τα πήγα αρκετά καλά. Ελπίζω να είμαι καλύτερος την Κυριακή".

Για το τρίτο ματς της σειράς, παρατήρησε πως "παίζουμε στην έδρα μας. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι ένας τελικός και δεν μπορεί να είναι εύκολος. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε την σωστή νοοτροπία, ενώ οι φίλαθλοί μας θα είναι δίπλα μας".

Τέλος, ο Νικ Καλάθης ρωτήθηκε για το πόσο σημαντικό θα είναι για κάθε ομάδα να πάρει το προβάδισμα στη σειρά: "Θα είναι δύσκολο για την ομάδα που θα βρεθεί πίσω με 2-1 να πάρει δύο συνεχόμενες νίκες. Ο τρίτος αγώνας είναι ο πιο σημαντικός. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικός ο δεύτερος τελικός. Κάναμε το μπρέικ που χρειαζόμασταν και τώρα η σειρά επιστρέφει στην έδρα μας. Πρέπει να παίξουμε, όπως αγωνιστήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο του δεύτερου τελικού".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ