ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δεν ακολουθεί ο Σάτο

Δεν ακολουθεί ο Σάτο
INTIME SPORTS

Χωρίς τον Ρομέιν Σάτο θα αναχωρήσει ο Παναθηναϊκός αύριο (Τρίτη 18/1, 12.30 μ.μ.) για τη Λιθουανία, όπου θα δώσει την πρώτη αναμέτρηση στο TOP-16 με την Λιέτουβος Ρίτας.

Το Top 16 ξεκινάει, ο Παναθηναϊκός φεύγει για το Βίλνιους, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ρομέιν Σάτο, που θα μείνει στην Αθήνα, ανήμπορος να βοηθήσει τους πράσινους σε αυτή τη δύσκολη -πρώτη- αποστολή της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Οι Πρωταθλητές θα αναχωρήσουν το μεσημέρι της Τρίτης για το Βίλνιους και όπως πριν από κάθε αγώνα, ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε την ανάλυση του αντιπάλου.

" Είναι μια ομάδα η οποία στην έδρα της παίζει καλύτερα από ότι εκτός έδρας. Έχει πάρει αποτελέσματα καλύτερα εκεί, κερδίζοντας την Μπαρτσελόνα και τη Σολέ, η οποία διεκδικούσε επίσης την πρόκριση στο Top16, ενώ έχει κάνει κι άλλα καλά παιχνίδια, όπως με τη Φενέρμπαχτσε που κρίθηκε στο τέλος", είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

" Παίρνει ενέργεια από τον κόσμο της που γεμίζει το γήπεδο. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, σίγουρα οι δύο γκαρντ της είναι πολύ σημαντικοί και στη δημιουργία και στον εκτελεστικό τομέα".

"Ο λόγος για τον Γκετσεβίτσιους και τον Ελ Αμίν, οι οποίοι μπορούν να δώσουν το ρυθμό στην ομάδα, να σκοράρουν και να δημιουργήσουν. Από τη στιγμή που έφυγε ο Γιασικεβίτσιους, απέκτησαν τον Γιασάιτις τον οποίο όμως μπορεί να χρησιμοποιήσει και ως τέσσερα, ενώ τώρα γίνεται λόγος για μία ακόμη προσθήκη".

Για τη φροντ λάιν τόνισε: " Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι μεγάλο κομμάτι της παραγωγικότητας έχουν οι δύο εκ των τσεσσάρων ψηλών. Ο Μπιέλιτσα και ο Μπαϊράμοβιτς, οι οποίοι είτε παίζουν μαζί, είτε ξεχωριστά συμπληρώνουν σωστά το παζλ των ψηλών, όπου βρίσκονται ακόμη οι Νάλγκα και Βαλανσιούνας. Οι Μπιέλιτσα και Μπαϊράμοβιτς έχουν τη δυνατότητα να παίξουν με πρόσωπο στο καλάθι και είτε σουτάροντας απ’ έξω, είτε κάνοντας διεισδύσεις να δημιουργήσουν ή να εκτελέσουν".

"Το παιχνίδι είναι διαφορετικό όταν είναι μέσα αυτοί οι δύο με τις δυνατότητες που έχουν. Από εκεί και πέρα όλοι οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο είναι πολύ σημαντικοί. Ο Νιούλεϊ πρώτα από όλα, τον οποίο γνωρίζουμε και από το ελληνικό πρωτάθλημα έχει σημαντική προσφορά στην ομάδα, ο αρχηγός τους ο Μπομπράουσκας σουτάρει εξαιρετικά, ο Γιομάντας και ο Γιασάιτς, οι οποίοι μπορεί να παίξουν και μαζί, όταν θέλει ένα χαμηλό σχήμα κάνοντας αρκετές αλλαγές στην άμυνα".

Αναφερόμενος στην εκτελεστική δεινότητα των αντιπάλων, είπε: " Συνολικά έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που σουτάρει πολύ καλά για τρεις πόντους. Σχεδόν όλοι οι παίκτες εκτός από τον Βαλανσιούνας και τον Νάλγκα, είναι εξαιρετικοί σουτέρ και είναι ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να ελέγξουμε, γιατί στην έδρα τους ιδιαίτερα κάνουν καλύτερο σκορ και φαίνεται ότι όταν η παραγωγικότητα των τεσσάρων παικτών που ανέφερα (Γκετσεβίτσιους, Ελ Αμίν, Μπιέλιτσα, Μπαϊράμοβιτς) είναι πάνω από 55-56 πόντους κερδίζουν".

Όσο για τον αμυντικό προσανατολισμό των αντιπάλων, εξήγησε: " Παίζουν αρκετά άμυνα ζώνης 2-3, παίζουν ένα πρες, στην έδρα τους είναι πιο ενθουσιώσεις σε άμυνα και επίθεση. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η πρεμιέρα του Top16 με ότι αυτό συνεπάγεται".

Τέλος, μίλησε για τα προβλήματα του Παναθηναϊκού: " Εμείς έχουμε υψηλές προσδοκίες από την ομάδα μας. Δυστυχώς ταλαιπωρούμαστε από αρκετές ατυχίες, αλλά πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να ζήσουμε μέσα από τα προβλήματά μας, να δουλέψουμε με τους παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν αυτή τη στιγμή".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ