ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιτούδης: "Να δώσουμε εμείς το ρυθμό"

Ιτούδης: "Να δώσουμε εμείς το ρυθμό"
INTIME SPORTS

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη το παιχνίδι του α' γύρου ουδεμία σχέση με αυτό που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο (14/1, 5μ.μ.)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άρη για την 14η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ και ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρεται στην πρεμιέρα του β' γύρου.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού τονίζει πως ο Άρης έχει την ομοιογένειά του και δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισαν οι "πράσινοι" στο παιχνίδι του α' γύρου.

"Είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Ο Άρης δείχνει τον τελευταίο καιρό ότι έχει βρει την ομοιογένειά του, κάτι που δεν είχε συμβεί στον πρώτο μεταξύ μας αγώνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τότε ήταν μια ομάδα που ακόμη φτιαχνόταν, έγιναν προσθαφαιρέσεις, καθώς έφυγε ο Όλιβερ και προστέθηκε ο Μπόγρης", επισήμανε ο Δημήτρης Ιτούδης και συμπλήρωσε:

"Η ομοιογένειά του πλέον βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο και στην έδρα του και ιδιαίτερα σε παιχνίδια όπως το μεταξύ μας έχει πάντα και τη βοήθεια του κόσμου και είναι δύσκολο να νικήσεις εκεί.

Προέρχεται από νίκη επί του Περιστερίου, δυσκόλεψε πολύ τον Ολυμπιακό, όταν και έχασε στο τελευταίο σουτ… Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά για να δώσουμε εμείς το ρυθμό που θέλουμε στον αγώνα".

Παράλληλα, ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε και στο ρόστερ του Άρη: "Ο Τζέιμς και ο Ντέιβις είναι δύο πολύ σημαντικοί παίκτες, τόσο στο οργανωτικό, όσο και στο εκτελεστικό κομμάτι. Αυτοί οι δύο είναι πρωτεύοντες παίκτες στην περιφερειακή γραμμή.

Υπάρχουν όμως κι άλλα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο, όπως ο Τσαλδάρης που έχει και σκορ και δημιουργία, είναι έμπειρος και είναι ένας παίκτης που γνωρίζουμε καθώς ήταν μαζί μας σε μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας. Υπάρχουν ακόμη ο Βεργίνης, με τον οποίο συνεργαστήκαμε αρκετά χρόνια και έχει επίσης δημιουργία και εκτέλεση και ο Κεϊρούς, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αθλητικός και καλός στο ανοιχτό γήπεδο.

Στους φόργουορντ βρίσκεται ο πρώτος σκόρερ του Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Χρήστος Ταπούτος, ο οποίος έχει δικές του φάσεις και είναι από τους καλύτερους σουτέρ. Είναι ένας ψηλός φόργουορντ που μπορεί να παίξει σε τρεις θέσεις, παίζει περισσότερο στο 4 και στο 3 και εννοείται ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Στους ψηλούς υπάρχουν ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος επίσης ήταν μαζί μας δύο χρόνια και ο Κρούσιτς, που κάνουν παιχνίδι στο low post και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά αγωνιστικά και ο Μάλντροου, ο οποίος είναι πιο αθλητικός και παίζει και στο 4 και στο 5. Θα χρησιμοποιήσουν ζώνη και κάποια match up κατάσταση.

Θα ξαναπώ ότι είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και καθαρό μυαλό… Ο Άρης είναι ένας αντίπαλος που πρέπει να σεβαστούμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ