ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκιστ: "Θέλαμε τίτλο με επιβλητικό τρόπο"

Γκιστ: "Θέλαμε τίτλο με επιβλητικό τρόπο"
INTIME SPORTS

Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για την... τρέλα του τίτλου, την επιθυμία του να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και τον αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα

"Οι τελικοί ήταν... τρελοί. Τους περιμέναμε πολύ καιρό. Ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Η άμυνα ήταν το "κλειδί" για την επικράτηση.

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια με τον Ολυμπιακό παίξαμε την καλύτερη άμυνα της σεζόν. Σίγουρα στην επίθεση θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα, όμως στην άμυνα ήμασταν πολύ δυνατοί", είπε αρχικά στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και συνέχισε:

"Γι' αυτό πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους. Στον προπονητή και το επιτελείο για την προετοιμασία και σε όλα τα παιδιά για το πάθος και την προσήλωση που έδειξαν στο παρκέ".

Για την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι πράσινοι στους τελικούς: "Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν ήμασταν μια γροθιά. Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να διεκδικήσεις έναν τίτλο πρωταθλητή. Πρέπει να τα δίνεις όλα. Με την Μπαρτσελόνα είχαμε την ευκαιρία να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ, παίζοντας μπροστά στον κόσμο μας, αλλά τη χάσαμε και μας πλήγωσε πολύ. Όμως, δεν θα χάναμε και αυτή την ευκαιρία.

Θέλαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα όσο πιο γρήγορα και επιβλητικά γινόταν και το πράξαμε. Με την Μπαρτσελόνα έγινε ένα λάθος και το διορθώσαμε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Για το εάν μεγαλώνει η επιτυχία του Παναθηναϊκού το γεγονός ότι "σκούπισε" τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό: "Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία να νικάς τρεις συνεχόμενες φορές τους πρωταθλητές Ευρώπης. Τα συγχαρητήρια ανήκουν πραγματικά σε όλους. Στον προπονητή, στο επιτελείο, στους συμπαίκτες μου. Όλοι, από την πλευρά τους, πάλεψαν ξεχωριστά και όλοι μαζί παλέψαμε ως ομάδα. Η κατάληξη της σεζόν με δύο τίτλους μας δίνει τεράστια ικανοποίηση και ευτυχία"

Για το εάν ήταν κλειδί ο αποκλεισμός από την Μπαρτσελόνα: "Ο αποκλεισμός μας από την Μπαρτσελόνα έπαιξε το ρόλο του. Μαθαίνεις από τις νίκες, αλλά πολύ περισσότερο μαθαίνεις από τις ήττες. Νικήσαμε τον Ολυμπιακό γιατί πήραμε το μάθημά μας στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα".

Για το εάν η μεταγραφή του τον Δεκέμβριο ήταν καθοριστική τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Παναθηναϊκό: "Δεν ξέρω αν η έλευσή μου ανέβασε την ομάδα, αλλά γνωρίζω πως ήρθα και αισθάνθηκα από την αρχή καλά. Προερχόμουν από μια άσχημη εμπειρία στη Μάλαγα. Ήθελα να δώσω το καλύτερο για την ομάδα, να τη βοηθήσω να νικά και μαζί της να ανέβω κι εγώ. Το να έρχεσαι στον Παναθηναϊκό είναι παράσημο. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα κι αυτό το ξέρουν όλοι. Ήθελα κι εγώ να δείξω πως μπορώ να σταθώ στο υψηλότερο επίπεδο. Ήρθα στους κορυφαίους για να παίξω απέναντι στους κορυφαίους".

Για την επόμενη ημέρα και το εάν δυσκολεύτηκε να μείνει: "Θέλω να απολαύσω τις στιγμές. Η σεζόν ήταν δύσκολη, αλλά η κατάληξή της αντάμειψε τη δουλειά μας. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ήθελα να μείνω στην ομάδα πολύ πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Είμαι ενθουσιασμένος".

Για τη σχέση του με τον κόσμο: "Είμαι ενθουσιώδης τύπος. Οι οπαδοί μας είναι εκπληκτικοί, είναι τρελοί. Τους αγαπώ! Μας έχουν δείξει τρομερή αγάπη και στήριξη. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα που παίρνει δύναμη από τον κόσμο του και τη νιώθεις κι εσύ ως παίκτης στο παρκέ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ