ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Διάνα" με τους... διόσκουρους Γιάνκοβιτς και Παππά

"Διάνα" με τους... διόσκουρους Γιάνκοβιτς και Παππά

Ο Παναθηναϊκός έκανε "διάνα" με την απόκτηση των Παππά και Γιάνκοβιτς, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι πρόσθεσε στις τάξεις του, τον πρώτο σκόρερ και τον πρώτο ριμπάουντερ του πρωταθλήματος! Θυμηθείτε τι έκαναν φέτος και σε ποιες άλλες κατηγορίες πρώτευσαν...

Η εξαιρετική σεζόν που έκαναν Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Νίκος Παππάς, τους άνοιξε διάπλατα την πόρτα για τον Παναθηναϊκό.

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Νίκος Παππάς, ή Νίκος Παππάς και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς αν προτιμάτε. Δύο μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ που ντύθηκαν στα "πράσινα", μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει και πάλι να χτίζει τον κορμό της επόμενης πενταετίας και μάλιστα με Έλληνες παίκτες οι οποίοι είναι πολλά υποσχόμενοι.

Το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στους "πράσινους" με την... αποψίλωση της ομάδας από Έλληνες παίκτες, αρχίζει να επιλύεται με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να δίνει τόπο στα νιάτα.

Οι δύο παίκτες που έφεραν τον Πανιώνιο στην 3η θέση της βαθμολογίας, έφυγαν "ντουέτο" από τη Νέα Σμύρνη για το ΟΑΚΑ και είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους!

Το Sport24.gr σας θυμίζει τι έκαναν κατά τη διάρκεια της σεζόν και σε ποιες κατηγορίες πρώτευσαν στο φετινό πρωτάθλημα...

O Νίκος Παππάς είχε δείξει από τις μικρές εθνικές ομάδες την έφεση στο σκοράρισμα που διαθέτει και φέτος υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Πανιώνιο, είχε την ευκαιρία να το επιβεβαιώσει.

Στα 23 του χρόνια, ο Νίκος Παππάς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 589 πόντους συνολικά και 16,8 πόντους κατά μέσο όρο στους 35 αγώνες που έπαιξε (27,7 λεπτά συμμετοχής). Τρίτος σκόρερ ήταν ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 428 πόντους και 12,2 ανά παιχνίδι.

Καλύτερος κλέφτης του πρωταθλήματος και πάλι ο Παππάς. Ο πρώην άσος του Πανιωνίου τελείωσε τη σεζόν με 66 κλεψίματα, κάτι που σημαίνει ότι έκανε σχεδόν δύο σε κάθε παιχνίδι που αγωνίστηκε. Πρωτιά για τον 23χρονο άσο από το Μαρούσι και στα κερδισμένα φάουλ.

Κέρδισε 184 φάουλ, 23 περισσότερα από τον δεύτερο ΜακΚόλουμ. Αυτό στην πράξη σήμαινε ότι σε κάθε παιχνίδι κέρδιζε 5,2 φάουλ από τους αντιπάλους του.

Με όλα αυτά τα επιτεύγματα πως να μην αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του α' γύρου της Basket League ΟΠΑΠ και να μην τελειώσει τη σεζόν με 623 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης! Δηλαδή σε κάθε παιχνίδι είχε 17,8 βαθμούς!

Το ίδιο αποδοτικός ήταν και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ο οποίος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του β' γύρου του πρωταθλήματος και 3ος στο σύστημα αξιολόγησης με 579 βαθμούς!

Άλλωστε μιλάμε για τον πρώτο ριμπάουντερ του πρωταθλήματος! Ο Γιάνκοβιτς άφησε πίσω του όλους τους σέντερ και τους πάουερ φόργουορντ, κατεβάζοντας τα περισσότερα ριμπάουντ τη φετινή σεζόν. Τελείωσε τη σεζόν με 228 "σκουπίδια", έχοντας κατά μέσο όρο 6,5 ανά παιχνίδι (25,3 λεπτά συμμετοχής).

Παράλληλα, ήταν πολύ καλός και στα επιθετικά του καθήκοντα, καθώς όπως προαναφέραμε σε κάθε παιχνίδι είχε κατά μέσο όρο 12,2 πόντους, όντας ο δεύτερος σκόρερ του Πανιωνίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ