ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποθέωση για τον κόσμο

Αποθέωση για τον κόσμο
INTIME SPORTS

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης αλλά και όσοι πράσινοι μίλησαν σήμερα αποθεώνουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τονίζουν πως... κάθε πράγμα στον καιρό του και η Σιένα τον Μάιο...

Οι αθλητικές εφημερίδες έχουν γεμίσει από δηλώσεις πρασίνων... Και είναι φυσιολογικό. Αυτές οι μέρες είναι... δικές τους και έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να τις χαρούν.

Στις δηλώσεις τους πάντως διακρίνεις πολλά στοιχεία, πλην της έπαρσης και του υπέρμετρου εγωισμού. Είναι αυτό που τους κρατάει πάντα ψηλά. Ξέρουν ότι κέρδισαν την Μπαρτσελόνα, αλλά ακόμα δεν έχουν τελειώσει με όλες τις υποχρεώσεις τους...

Αυτό είπε ξεκάθαρα ο Δημήτρη Διαμαντίδης μιλώντας στο προσωπικό του blog... Εκεί όπου χαρακτηρίζει την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα ως ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα στην καριέρα του, ενώ αποθεώνει και τον κόσμο του Παναθηναϊκού...

" Μακάρι να έβρισκα τις λέξεις για να περιγράψω αυτό που ένιωσα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και τον κόσμο μας, το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, όταν σφραγίσαμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Τολμώ να πω, παρά το ότι δεν κατακτήσαμε κάποιο τίτλο, ότι αυτή η πρόκριση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της καριέρας μου στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί μέσα σε μία εβδομάδα μπορέσαμε να υποτάξουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα, όχι μία αλλά τρεις συνεχόμενες φορές, την μία εξ’ αυτών στην έδρα της. Αυτή η κοπιαστική και γεμάτη ένταση εβδομάδα επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά πόσο ψηλά βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Οποιες αντιξοότητες κι αν αντιμετωπίσαμε δεν σκύψαμε το κεφάλι. Πολεμήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο και τα καταφέραμε. Μην ξεχνάμε ότι μας έλειπε τόσο καιρό ο Μάριτς, ενώ την Πέμπτη τραυματίστηκε και ο Ντρου, βγαίνοντας πολύ νωρίς από τον αγώνα. Ομως ό,τι δεν μας σκότωσε μας έκανε πιο δυνατούς σαν ομάδα, όπως δείξαμε στο γήπεδο.

Είχαμε μία ολόκληρη μέρα για να ξεκουραστούμε και από σήμερα επιστρέφουμε πάλι στις προπονήσεις. Η χρονιά έχει δρόμο ακόμα. Το φάιναλ φορ έχει δρόμο ακόμα. Θα σκεφτούμε τη Σιένα όταν έρθει η ώρα της. Την έχουμε αντιμετωπίσει πάλι στο παρελθόν και παρά τις αλλαγές στο ρόστερ της, έχει τον ίδιο προπονητή και παίζει το ίδιο σκληρά. Οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα υποτίμησης του αντιπάλου. Το μόνο σίγουρο είναι πως την μέρα του ημιτελικού θα είμαστε απολύτως έτοιμοι και διαβασμένοι, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε παιχνίδι της Α1 ή της Ευρωλίγκας.

Απλά θα πρέπει τώρα να ηρεμήσουμε λίγο, να πάρουμε μια δυο βαθιές ανάσες και να βγάλουμε για την ώρα το φάιναλ φορ από το μυαλό μας. Την Κυριακή παίζουμε με τον Πανιώνιο, που είναι μία ομάδα με σοβαρό προπονητή κι έξυπνους παίκτες. Ειλικρινά δεν περιμένω να παρουσιάσουμε κάτι σούπερ στη Νέα Σμύρνη, γιατί δεν θα έχουμε προλάβει να συνέλθουμε από την σωματική πνευματική κόπωση που μας προκάλεσε η σειρά με την Μπαρτσελόνα. Το ζητούμενο, όπως και σε όλους τους αγώνες μας, είναι να φύγουμε νικητές από το γήπεδο.

Θέλω να σταθώ και σε κάτι άλλο. Στον κόσμο. Την Τρίτη αλλά και την Πέμπτη ήταν υποδειγματικός. Τέτοιο κοινό με παλμό και τόση ενέργεια δεν συναντάς πουθενά αλλού στην Ευρωλίγκα. Δεν έγινε το παραμικρό στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και μακάρι να είναι έτσι και στην Α1. Εμείς τέτοιους φιλάθλους θέλουμε να έρχονται στο γήπεδο. Γιατί μας ανεβάζουν"

Ομπράντοβιτς: "Τον Μάιο η Σιένα..."


Στην Sportski Zournal μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τονίζοντας ότι η Σιένα μπορεί να περιμένει...

« Έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι το Final 4. Μας χωρίζει πάνω από ένας μήνας μέχρι τότε και πρέπει να δούμε πώς θα πάνε οι ομάδες στη Βαρκελώνη. Πολλά μπορούν να αλλάξουν σε μας και τις άλλες ομάδες. Και σε ένα Final 4 καμία ομάδα δεν κατεβαίνει απλώς για να πάρει μέρος, αλλά θέλει το τρόπαιο. Δείξαμε δύναμη χαρακτήρα και πίστη στις δυνατότητές μας. Μου έστειλαν συγχαρητήρια από όλη την Ευρώπη. Είχαμε προσέλευση ρεκόρ στους αγώνες του ΟΑΚΑ, ο κόσμος μάς έδωσε μεγάλη ώθηση και τους ανταμείψαμε παίζοντας όμορφο μπάσκετ.

Μετά το ματς κάλεσα τους συνεργάτες μου και κάποιους φίλους στο σπίτι μου. Είδαμε το ντέρμπι του ΝΒΑ ανάμεσα στους Σέλτικς και τους Σπερς και λίγο πριν ξημερώσει πήγα για ύπνο. Μετά από έντονη συναισθηματική φόρτιση είναι δύσκολο να κοιμηθείς. Το πολύ στρες έφυγε και ξημέρωσε μια όμορφη μέρα», τόνισε.

Σάτο, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου, Μπατίστ και Καλάθης μιλούν για το πράσινο έπος


Συνεντεύξεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπάρχουν και σε αθλητικές εφημερίδες... "Ποτέ στη ζωή µου δεν θυµάµαι τέτοια ατµόσφαιρα σε γήπεδο και όλη η Ευρώπη συζητά για τη συµπεριφορά των φίλων του Παναθηναϊκού στα δύο µατς µε την Μπαρτσελόνα. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από θετικό τόσο για τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του όσο και για το ελληνικό µπάσκετ γενικότερα. Το σίγουρο είναι ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού µας έδωσαν έξτρα κίνητρο", αποκάλυψε στην Goal.

"Ο ημιτελικός με τη Σιένα θα είναι δύσκολος. Δεν είδα καθόλου τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, διότι ήμουν προσηλωμένος στα δικά μας ματς με την Μπαρτσελόνα. Γενικώς, όμως, τη γνωρίζουμε ως ομάδα και οι ικανότητες δεν της λείπουν. Κάθε πράγμα είναι στον καιρό του. Για το φάιναλ φορ είναι ακόμα νωρίς να σκεφτόμαστε", πρόσθεσε στην Sportday.

" Πράγματι αυτό που πετύχαμε είναι τεράστιο. Κανείς δεν μας έδινε πιθανότητες να προκριθούμε. Αρκούσε όμως που εμείς πιστεύαμε στους εαυτούς μας. Ο κόουτς μας πίεσε να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, έβαλε κάποια επιπλέον πράγματα στο παιχνίδι μας και φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε. Είμαστε στο φάιναλ φορ επειδή το πιστέψαμε. Γίνεσαι ο καλύτερος μόνο όταν κερδίζεις τους καλύτερους. Και εμείς θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί δεν μας πίστευε κανείς, αλλά εμείς τους διαψεύσαμε", ήταν το σχόλιο του Σάτο στην Εξέδρα.

Ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου είπε στο NovasportsFm ότι " Είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις για μένα. Όλοι μας φοβηθήκαμε στην αρχή. Αυτός ο φόβος έγινε κίνητρο για να παίξουμε κόντρα σε μεγάλη ομάδα και να πάρουμε την πρόκριση. Έτσι κάναμε αυτό το τρομερό έπος"

"Οφείλω να ομολογήσω ότι όταν δέχθηκε το δεύτερο φάουλ ο Διαμαντίδης, αγχώθηκα διότι όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα και τι έχει προσφέρει. Αλλά και όταν χτύπησε ο Νίκολας υπήρχε μια ανησυχία. Ωστόσο, επειδή δεν πρέπει να τα σκέφτεσαι αυτά την ώρα του αγώνα, απλώς επιχειρήσαμε να καλύψουμε το κενό τους και να είμαστε ανταγωνιστικοί", αποκάλυψε ο Ίαν Βουγιούκας στην Sportday, ενώ οι Νικ Καλάθης και Μάικ Μπατίστ μίλησαν στην Πράσινη.

« Θα πάμε να κερδίσουμε την κούπα στην Βαρκελώνη», ξεκαθάρισε ο Μάικ και συνέχισε: «Ήταν μια δύσκολη σειρά με την Μπαρτσελόνα αλλά τους αποκλείσαμε και τώρα ο στόχος είναι να πάρουμε την Ευρωλίγκα. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε και περάσαμε, είμαστε χαρούμενοι που αποδείξαμε πως ο περισσότερος κόσμος είχε λάθος έχοντας μας χαμένους αλλά έχουμε μια ακόμα αποστολή να ολοκληρώσουμε στο Final-4 . Έχουμε ένα μήνα να προετοιμαστούμε για την Σιένα και θα πρέπει να ξεκινήσουμε να βλέπουμε βίντεο. Θα πρέπει να βρούμε και πάλι κίνητρο, να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε το ίδιο καλοί όσο με την «Μπάρτσα».

Ενώ ο Νικ Καλάθης μίλησε για την απόδοση του τονίζοντας ότι « Ο κόουτς μου έδωσε όντως μια φοβερή ευκαιρία. Ο ρόλος μου είναι να βοηθάω το Μήτσο το Ντρου και τους άλλους και να παίζω άμυνα. Εγώ απλά προσπάθησα να κάνω καλά την δουλειά μου ειδικά στην άμυνα πάνω στον Ναβάρο. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πολύ, το έκαναν πιο εύκολο για μένα. Όταν έχεις δίπλα σου παίκτες όπως ο Μάικ, ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης και ο Ντρου τα πράγματα απλουστεύονται γιατί ξέρουν τι χρειάζεται για περάσεις στο επόμενο επίπεδο. Προσπάθησα να αρπάξω την ευκαιρία. Είμαι ενθουσιασμένος και ήταν μια τεράστια εμπειρία για εμένα να παίξω εδώ. Είμαι χαρούμενος που θα είναι το πρώτο μου FINAL-4. Όπως είπε όμως και ο Μάικ θα πρέπει να τελειώσουμε σωστά την δουλειά. Στην Βαρκελώνη θα είναι επίσης οι γονείς μου. Από εκεί και πέρα για τον Μάικ το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν έχεις τέτοιους παίκτες δίπλα σου όλα γίνονται πιο εύκολα και αυτό ισχύει για όσους είμαστε μικρότεροι».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ