ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από το -17 στην άνετη νίκη

Από το -17 στην άνετη νίκη

Μέσα σε δύο μήνες, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από το -17 (71-54) της Πυλαίας, κερδίζοντας άνετα τον ΠΑΟΚ (83-69). Η αναλογία ασίστ/λαθών και ο Γκάνι Λαουάλ που βρίσκει ρόλο στο ροτέισον.

Από τις 4 Ιανουαρίου και τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ ( 71-54 ) έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι του Παναθηναϊκού. Μέσα σε δύο μήνες, οι "πράσινοι" έχουν αλλάξει εν μέρει εικόνα, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς διαφοροποίησε σε σημαντικό βαθμό το ροτέισον (σ.σ.: πλέον είναι πιο "κλειστό") κι ήρθε ο Γκάνι Λαουάλ, για να δώσει έξτρα λύσεις στη ρακέτα.

Το χθεσινό +14 (83-69) ήρθε σχετικά εύκολα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου (με το σκορ στο 46-45) κι έπειτα επέβαλλε τον δικό του τρόπο παιχνιδιού, ελέγχοντας -πλην μικρών εξαιρέσεων- τον ρυθμό. Οι λόγοι ήταν δύο: αφενός η αναλογία ασιστ/λαθών στο παιχνίδι, αφετέρου η δυνατότητα να μετατραπούν τα κλεψίματα (9) σε καλάθι, με κύριο εκφραστή τον Νίκο Παππά.

Οι διαφορές σε σχέση με τον αγώνα του α' γύρου ήταν πολλές, κι είχαν να κάνουν τόσο με το στατιστικό κομμάτι του αγώνα, όσο και με το ουσιαστικό. Οι "πράσινοι" είχαν θετικό πρόσημο στο ασίστ/λάθη, με +13 (21 ασίστ, 8 λάθη), την ώρα που στο παιχνίδι της Πυλαίας είχαν -6 (12 ασίστ, 18 λάθη). Ειδικά από τη στιγμή που το δίδυμο των Νίκου Παππά - Βλάντο Γιάνκοβιτς είχε εξαιρετική παρουσία τόσο στο σκοράρισμα (26 πόντοι) όσο και στη δημιουργία (11 ασίστ).

Από εκεί και πέρα, ο τρόπος με τον οποίο προστάτευσαν το καλάθι τους ήταν καταλυτικός για να έρθει το ροζ φύλλο αγώνα. Τα δύο "τεσσάρια" του "Δικεφάλου" ήταν μεν εκ των διακριθέντων της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου, αλλά ο μεν Δημήτρης Χαριτόπουλος πέτυχε 9 από τους 10 πόντους του στο πρώτο δεκάλεπτο, ο δε Κέβιν Λάνγκφορντ είχε 15 πόντους, με 10/12 βολές και μόλις 2/9 εντός παιδιάς.

Το κεφάλαιο "Γκάνι Λαουάλ"

Το ντεμπούτο του Γκάνι Λαουάλ άργησε λίγες ημέρες (λόγω τραυματισμού και απόφασης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς), αλλά όσο περνά ο καιρός, φαίνεται πως ο 26χρονος σέντερ μπορεί να δώσει λύσεις και να προσφέρει κάτι... ξεχωριστό στο "τριφύλλι". Απέναντι στον ΠΑΟΚ κλήθηκε να παίξει ακόμα και ως πάουερ φόργουορντ (παρέα με τον Εστέμπαν Μπατίστα) για μερικά λεπτά.

Πρόδηλο είναι πως δεν τίθεται θέμα μονιμοποίησής του στη συγκεκριμένη θέση, αλλά κάτι η απουσία του Τζέιμς Γκιστ κάτι το μικροπρόβλημα τραυματισμού του Αντώνη Φώτση, έκαναν επιτακτική τη "μετακόμισή" του για λίγη ώρα σε άλλη θέση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ