STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 83-69

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 83-69
INTIME SPORTS

Εν αντιθέσει με όσα έγιναν στην Πυλαία πριν από μερικές εβδομάδες, ο Παναθηναϊκός κέρδισε άνετα τον ΠΑΟΚ (83-69) και παρέμεινε στο κυνήγι της πρώτης θέση στη regular season της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ παραμένει υπό διαπραγμάτευση, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ. Οι "πράσινοι" κέρδισαν με 83-69 και επέστρεψαν στην κορυφή της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (με ένα παιχνίδι περισσότερο, βέβαια).

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί για περίπου 26 λεπτά (46-45), αλλά όσο περνούσε η ώρα η κούραση ήταν εμφανής στο παιχνίδι τους. Αντίθετα, το "τριφύλλι", που είχε περισσότερες λύσεις, βρήκε τον τρόπο να μεγαλώσει το προβάδισμά του και, εν τέλει, να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Κι όλα αυτά, πέντε ημέρες πριν τον εκτός έδρας αγώνα με τη Ζάλγκιρις Κάουνας (13/3, 19:45), που μπορεί να κρίνει πολλά για την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague.

Ο πρωταγωνιστής

Δεν ήταν ένας αλλά δύο. Οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Νίκος Παππάς έκαναν τη διαφορά για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, όποτε χρειάστηκε. Πέτυχαν συνεχόμενα καλάθια, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και αποτέλεσαν το αντίβαρο στη δράση των Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ και Απόλλωνα Τσόχλα, στην περιφερειακή γραμμή του ΠΑΟΚ.

Ο αριθμός

Οι "πράσινοι" είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του Βλάντο Γιάνκοβιτς (14π.), την ώρα που ακολούθησαν οι Νίκος Παππάς (12π.), ΝτεΜάρκους Νέλσον (12π.), Αντώνης Φώτσης (11π.) και Εστέμπαν Μπατίστα (11π.).

Ο αγώνας

Εν τη απουσία του Μαργαρίτη, ο Χαριτόπουλος ήταν ο παίκτης που κλήθηκε να πάρει τις περισσότερες επιθέσεις στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Από τη στιγμή μάλιστα που ήταν εύστοχος από περιφέρεια και "ζωγραφιστό", ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να προηγηθεί με έξι πόντους (3-9).

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκανε μαζεμένες αλλαγές για να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης, και με την είσοδο του Παππά τα κατάφερε, εν μέρει. Οι "πράσινοι" απάντησαν στην υπεροχή του ΠΑΟΚ, με τον 25χρονο γκαρντ να κάνει τη διαφορά στο διάστημα που αγωνίστηκε. Γι αυτό προηγήθηκαν με +3 (14-11) στο 8ο λεπτό. Προβάδισμα που όμως δεν κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, αφού οι Θεσσαλονικείς πήραν σκορ από κοντούς και ψηλούς, για να ισοφαρίσουν (16-16).

Στα πρώτα εφτά λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία να επιβάλλει πλήρως τον ρ υθμό του. Μέσα από την άμυνα και τους αιφνιδιασμούς, που έβγαλε. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κράτησαν τους αντιπάλους τους δίχως εντός παιδιάς καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει υπέρ τους.

Το +12 (36-24) του 17ου λεπτού ήταν ένα σημαντικό προβάδισμα, το οποίο όμως δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ. Ο λόγος; Η στιγμιαία χαλάρωση των γηπεδούχων σε συνδυασμό με την δράση των Τσόχλα - Λάνγκφορντ, έφεραν τον ΠΑΟΚ στο -5 (39-34) στην ανάπαυλα, με το επιμέρους σκορ υπέρ των Θεσσαλονικέων να είναι 10-3.

Ο Παναθηναϊκός είχε μεν το πάνω χέρι στο σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά όσο ο Κάρτερ σκόραρε, ο ΠΑΟΚ ήλπιζε στη νίκη. Ο γκαρντ των φιλοξενούμενων ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων, με τα ποσοστά του να είναι κάτι παραπάνω από καλά. Βλέπετε, σκόραρε 11 πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της επανάληψης, βοηθώντας την ομάδα του να μειώσει στον πόντο (46-45 στο 26').

Η γρήγορη αντίδραση του Μαυροκεφαλίδη σε συνδυασμό με τις βολές που έβαλαν οι "πράσινοι" όμως αρκούσαν για να επαναφέρουν το πολύτιμο +12 (61-49) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Το παιχνίδι είχε πάρει πλέον τον... δρόμο του, με τους Θεσσαλονικείς να μην έχουν τρόπους να αντιδράσουν. Κάτι η έλλειψη λύσεων (έναντι του Παναθηναϊκού), κάτι η κούραση που προέκυψε στην πορεία της αναμέτρησης, δεν τους άφησαν να πλησιάσουν πολύ στο σκορ (72-56 στο 35').

Το τελικό +14 (83-69) της "πράσινης" επικράτησης έφερε τους δύο βαθμούς της νίκης στους γηπεδούχους και, μαζί, τις ελπίδες για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 39-34, 61-49, 83-69

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 3, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 14, Φώτσης 11, Νέλσον 12, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης 9, Διαμαντίδης 7, Μπατίστα 11, Μπλουμς, Λαουάλ 6.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 15, Λιάπης, Κάρτερ 17, Τσόχλας 10, Δέδας 6, Κώττας, Όντουμ 5, Βον 4, Σιναντίνοβιτς, Χαριτόπουλος 10, Σαλούστρος 2.

Παρουσία από τη Σελλασία

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 83-69
STOLISV
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ