ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από δύο μέχρι έξι μήνες εκτός δράσης ο Γκιστ

Από δύο μέχρι έξι μήνες εκτός δράσης ο Γκιστ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζέιμς Γκιστ τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού Superfoods καλείται να αποφασίσει: χειρουργείο ή συντηρητική αγωγή; Ποια τα δεδομένα για κάθε περίπτωση.

Ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης προκάλεσε από την αρχή έντονη ανησυχία στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού Superfoods. Ο τρόπος με τον οποίο έπεσε στο παρκέ, οι κραυγές πόνου που έβγαζε τη στιγμή του τραυματισμού, αλλά και η αδυναμία του να περπατήσει σήμαναν συναγερμό στο "τριφύλλι"

Κι αν στην αρχή όλοι ηρέμησαν με τα αποτελέσματα του ακτινολογικού ελέγχου που έκανε σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, ηρέμησαν κάπως τους ανθρώπους της ομάδας, αυτά της μαγνητικής στην οποία υπεβλήθη την Πέμπτη (17/11) τους "πάγωσαν" .

Όπως ενημέρωσε επίσημα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ υπέστη " απόσπαση της έκφυσης του μακρού προσαγωγού μυός του αριστερού ποδιού". Ακολούθως εξήγησε ότι " τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το αν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή αν θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή, συνεπώς δεν μπορεί να εκτιμηθεί το ακριβές διάστημα της απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους".

Το Sport24.gr έψαξε όσο μπορούσε το θέμα (από τη στιγμή που στο "τριφύλλι" δεν προχώρησαν σε κάποια διευκρίνιση για την κατάσταση του άτυχου αθλητή), μιλώντας με ορθοπεδικό και φυσικοθεραπευτή, με τα δεδομένα να είναι αρκετά σαφή σε ό,τι αφορά στις δύο περιπτώσεις: αυτή του χειρουργείου κι αυτή της συντηρητικής αγωγής.

Όλα όσα αφορούν τον τραυματισμό του περικλείονται στο αν έχει πειραχτεί (έστω κι ελάχιστα) κάποιο οστό. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που συνέβη κάτι τέτοιο κι έχει "φύγει" έστω κι ένα μικρό κομμάτι οστού, τότε πρέπει να μπει άμεσα στο χειρουργείο. Τι σημαίνει αυτό; Η αποκατάστασή μπορεί να φτάσει τους έξι μήνες, όπερ και σημαίνει πως θα δώσει αγώνα δρόμου για να προλάβει το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου -κάτι αρκετά δύσκολο.

Σε περίπτωση όμως που το πρόβλημα είναι μόνο μυϊκό και δεν έχει πειραχτεί κάποιο οστό (σ.σ.: αυτό φαίνεται αποκλειστικά από τη μαγνητική που έχουν στα χέρια τους οι "πράσινοι"), τότε μπορεί με συντηρητική αγωγή να φροντίσει για την επιστροφή του στη δράση. Το μίνιμουμ σε μία τέτοια περίπτωση αφορά σε δύο μήνες εκτός δράσης, ήτοι επιστροφή τον Φεβρουάριο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ