ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βράζουν στον Ολυμπιακό με την διαιτησία στην Μόσχα

Βράζουν στον Ολυμπιακό με την διαιτησία στην Μόσχα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για "διαιτητική σφαγή" κάνουν λόγο στον Ολυμπιακό και είναι έξαλλοι με την διαιτησία της αναμέτρησης στην Μόσχα. Ο Σφαιρόπουλος τόνισε πως έχει δημιουργηθεί ατμόσφαιρα για το πως παίζει άμυνα η ομάδα του.

Διοίκηση, προπονητικό-τιμ, αλλά και οι παίκτες του Ολυμπιακού, είναι έντονα δυσαρεστημένοι από την συμπεριφορά των διαιτητών στην αναμέτρηση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα. Οι Πειραιώτες είναι έξαλλοι με τις αποφάσεις του Ισπανού ρέφερι, Ντάνιελ Ιερεθουέλο, αλλά και του Σλοβένου, Πέτεκ Σάσο, καθώς σύμφωνα με τους "ερυθρόλευκους" σφύριζαν με διαφορετικά κριτήρια.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας κάνουν λόγο για "διαιτητική σφαγή", τονίζοντας πως οι ρέφερι με την παραμικρή επαφή σφύριζαν φάουλ, δίνοντας την δυνατότητα στην ΤΣΣΚΑ να σκοράρει συνεχώς με βολές.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ρώσοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση έχοντας εκτελέσει 35 βολές (27/35-77%), ενώ είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την στάση των ρέφερι ειδικά στην τέταρτη περίοδο, καθώς σε σημεία ο Ολυμπιακός πλησίαζε στο σκορ, οι διαιτητές χρέωναν συνεχώς με φάουλ τους παίκτες των "ερυθρολεύκων".

Μάλιστα, αναφέρουν ως τρανταχτά παραδείγματα τα δύο (ανύπαρκτα) φάουλ με τα οποία χρεώθηκε ο Οθέλο Χάντερ στην τελευταία περίοδο, στα οποία υπήρξε ελάχιστη επαφή. Είναι χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών, με τους Γιάννη Σφαιρόπουλο και Μίλαν Τόμιτς, να εκφράζουν δημόσια την δυσαρέστηση τους για τα διαφορετικά κριτήρια που είχαν οι διαιτητές στην αναμέτρηση.

Σφαιρόπουλος: "Η διαιτησία είχε διαφορετικά κριτήρια"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε τα εξής για την διαιτησία του ματς: " Θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλά παράπονα για τη διαιτησία και όχι μόνο από το σημερινό παιχνίδι. Δεν είναι το μόνο παιχνίδι που έχουμε παράπονα ως τώρα. Σεβόμουν τους διαιτητές και την Ευρωλίγκα και δεν μίλησα. Σήμερα η διαιτησία ήταν με πολύ διαφορετικά κριτήρια.

Τελευταία έχει δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα για το πώς αμύνεται ο Ολυμπιακός και σήμερα είδαμε το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η ιστορία του Ολυμπιακού αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού από τους διαιτητές. Και για να το αναλύσουμε αυτό, αν δείτε τα στατιστικά, οι δύο ομάδες σκόραραν ίδια δίποντα, ο Ολυμπιακός είχε παραπάνω τρίποντα και η διαφορά όλη ήταν στις βολές.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι βολές ήταν 25 για την ΤΣΣΚΑ και 8 για τον Ολυμπιακό. Και στο τέλος, όταν εμείς εκτελέσαμε έξι βολές, το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί. Και πάλι θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να τους ευχηθώ καλή τύχη".

Τόμιτς: "Με το... νύχι τους αγγίζαμε και σφύριζαν φάουλ"

Ο βοηθός του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Μίλαν Τόμιτς, σχολίασε: "Σφυρίχτηκαν πάρα πολλά φάουλ, αρκετά από αυτά ήταν ανύπαρκτα! Με την παραμικρή επαφή έδιναν εύκολα φάουλ υπέρ της ΤΣΣΚΑ. Με το... νύχι τους αγγίζαμε και σφύριζαν φάουλ.

Υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση, διότι και εμείς, με την άμυνα που έπαιζαν, έπρεπε να εκτελούσαμε πολλές βολές. Σε κάθε φάση σχεδόν η ΤΣΣΚΑ είχε και από δύο βολές. Δεν ήταν κατάσταση αυτή. Η ΤΣΣΚΑ δεν χρειάζεται τέτοιου είδους βοήθεια. Είμαστε μία ομάδα που έχουμε κατακτήσει Πρωταθλήματα Ευρώπης και πέρσι παίξαμε τελικό. Θα πρέπει να μας σέβονται.

Το παιχνίδι δεν χρειάζεται μεγάλη μπασκετική ανάλυση. Το παιχνίδι κρίθηκε στις αποφάσεις των διαιτητών με τις 35 βολές που έδωσαν στην ΤΣΣΚΑ. Οι δικές μας βολές είναι πλασματικές, γιατί από τις 21 οι 8 ήταν στο τέλος. Το μπάσκετ παίζεται με επαφή και δεν είναι βόλεϊ. Είναι ντροπή που τέλειωσε ο πρώτος γύρος του TOP-16 έτσι. Τους πλησιάζαμε στο σκορ και αμέσως έπαιρνε βολές η ΤΣΣΚΑ. Ήταν ντροπή..."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ