ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βλέπουν Σμόντις στον Πειραιά

Madrid 02/05/2006-F4 Eurolegue Basketball 2008-Tau Ceramica Victoria vs CSKA Moscow: Matiaz Smodiz del CSKA Mosca esulta dopo un canestro nella 2a semifinale alle Final 4 di Eurolega a Madrid. (© Foto Massimo Deximo Merillo/ProPhotos/ItalyPhotoPress)
Madrid 02/05/2006-F4 Eurolegue Basketball 2008-Tau Ceramica Victoria vs CSKA Moscow: Matiaz Smodiz del CSKA Mosca esulta dopo un canestro nella 2a semifinale alle Final 4 di Eurolega a Madrid. (© Foto Massimo Deximo Merillo/ProPhotos/ItalyPhotoPress) PROPHOTOS/ITALYPHOTOPRESS

Μεταγραφή-έπληξη έχει στα σκαριά ο Ολυμπιακός, που κοιτάζει σοβαρά την περίπτωση του Ματίας Σμόντις. Διαβάστε τι γίνεται με τον Έρτζεκ και πότε θα ανακοινωθεί η απόκτηση του Παπαδόπουλου

Την ώρα που ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους στον Ολυμπιακό, οι "ερυθρόλευκοι" κοιτάζουν σοβαρά την περίπτωση του Ματίας Σμόντις, που ενδεχομένως να φορέσει τα "ερυθρόλευκα" παίρνοντας τη θέση του Ζόραν Έρτζεκ.

Προϋπόθεση να περάσει τα ιατρικά τεστ στα οποία θα υποβληθεί καθώς πριν από δυο χρόνια υποβλήθηκε σε εγχείριση στη σπονδυλική στήλη.

Ο 32χρονος Σλοβένος (γεννημένος στις 13/12/1979) πάουερ φόργουορντ (2.05) έκανε μεγάλη καριέρα χάρη στην ικανότητα του να σουτάρει από μακριά, ειδικά από την κορυφή της ρακέτας. Εφόσον είναι υγιής, κάτι που δείχνει και η πρόσκλησή του στην Εθνική Ομάδα της Σλοβενίας εν όψει Ευρωμπάσκετ, μπορεί να προσφέρει καλές υπηρεσίες στους "ερυθρόλευκους".

Τις τελευταίες μέρες ο Σμόντις που έφυγε φέτος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά από έξι χρόνια (κατέκτησε μαζί της δυο φορές την Ευρωλίγκα, όπως είχε κάνει και το 2001 με την Κίντερ Μπολόνια) μιλούσε με την ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του (Κρκα Νόβο Μέστο) και την κροατική Τσεντεβίντα. Στον Ολυμπιακό προτάθηκε πριν από λίγες μέρες και οι Πειραιώτες εξετάζουν σοβαρά την υπόθεσή του, έχοντας θέσει ως όρο να αποδειχθεί ο παίκτης ικανός από πλευράς υγείας.

Ο Σμόντις που μετράει 170 αγώνες στην Ευρωλίγκα και έχει μέσο όρο 10.9π με 40% στα τρίποντα, έχασε σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν 2009-10, όταν υποβλήθηκε σε λεπτή εγχείριση στην σπονδυλική στήλη, το πρόβλημα στην οποία τον ταλαιπώρησε για αρκετό καιρό.

Αν είναι λοιπόν υγιής, ο Ολυμπιακός δεν θα διστάσει να τον αποκτήσει, κάνοντας πλέον ξεκάθαρο το ότι δεν υπολογίζει στον Ζόραν Έρτζεκ, ο οποίος ναι μεν έχει ακόμη δυο χρόνια συμβόλαιο, ωστόσο οι αποδοχές του (2.5 εκατομμύρια ευρώ, γι αυτή τη διετία) μοιάζουν με ...αγκάθι στον αποφασισμένο για περικοπές σύλλογό του.

Έτοιμος ο Λάζαρος

Ο Ολυμπιακός περιμένει μέσα στην εβδομάδα και την "ευτυχή" κατάληξη του σίριαλ με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Οι δυο πλευρές έχουν φτάσει σχεδόν σε συμφωνία και λέγεται ότι απομένουν λεπτομέρειες για την οριστική υπογραφή του μονοετούς συμβολαίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ