ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ: Έγραψε ιστορία η ομάδα του Αρτέτα, σπάζοντας ρεκόρ των Invincibles του Βενγκέρ

Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν μετά από νίκη της ομάδας τους στο "Ολντ Τράφορντ" | 12 Μαΐου 2024
Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν μετά από νίκη της ομάδας τους στο "Ολντ Τράφορντ" | 12 Μαΐου 2024 @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Η Άρσεναλ έγραψε ιστορία στο "Ολντ Τράφορντ" αφού με την επικράτησή της επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έσπασε το ρεκόρ συλλόγου για περισσότερες νίκες μέσα σε μία σεζόν στην Premier League, ξεπερνώντας ακόμη και τους Invincibles του Βενγκέρ.

Η Άρσεναλ μετράει ήδη 86 βαθμούς στη φετινή Premier League και έχει τη δυνατότητα να τερματίσει στους 89 αν επικρατήσει εντός έδρας της Έβερτον την ερχόμενη Κυριακή (19/05) στην τελευταία αγωνιστική, παρόλα αυτά δεν θα πάρει τον πολυπόθητο τίτλο αν η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία την καταδιώκει, κάνει το "2 στα 2' απέναντι σε Τότεναμ (εκτός) και Γουέστ Χαμ (εντός).

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το φινάλε της κούρσας του τίτλου, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έχει κάθε λόγο να καμαρώνει εδώ και ένα 24ωρο, αφού με την επιτυχία της στο "Ολντ Τράφορντ" κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0) πέτυχε ένα τρομερό ρεκόρ.

Αυτό αφορά τις περισσότερες νίκες που έχει κάνει ποτέ ο λονδρέζικος σύλλογος μέσα σε μία σεζόν στην Premier League, με τους κανονιέρηδες να φτάνουν στις 27 και να σπάνε το ρεκόρ της σεζόν 2003-04, που είχαν πετύχει 26 νίκες.

Επίτευγμα που αποκτάει μάλιστα επικές διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς πως τότε ήταν η τελευταία φορά που στέφθηκαν πρωταθλητές Αγγλίας, με εκείνη την ομάδα, που είχε τον σπουδαίο Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της, να μένει στην ιστορία ως οι Invincibles (Ανίκητοι), έχοντας ρεκόρ 26 νίκες και 12 ισοπαλίες σε σύνολο 38 αγωνιστικών.

"Είναι 27 νίκες στην Premier League, είναι οι περισσότερες στην ιστορία αυτού του ποδοσφαιρικού συλλόγου σε 130 χρόνια. Δεν είναι πρόοδος, είναι ιστορία", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Μικέλ Αρτέτα, που καμαρώνει και για το γεγονός πως η ομάδα του έμεινε αήττητη φέτος απέναντι στα άλλη μέλη του Big-6 του αγγλικού ποδοσφαίρου, με απολογισμό 6 νίκες και 4 ισοπαλίες.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ