ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος: "Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός"

Σφαιρόπουλος: "Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε φαβορί τον Παναθηναϊκό ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (18/11, 21:15) στο ΟΑΚΑ. "Κρατάμε την άμυνα, να βελτιωθούμε στην επίθεση", σχολίασε.

Κατά την διάρκεια της ανοιχτής προπόνησης του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (18/11, 21:15) στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την αναμέτρηση. Χαρακτήρισε φαβορί τους "πράσινους", σχολίασε πως έχουν βελτιώσει την αγωνιστική τους εικόνα και επεσήμανε πως θέλει από τους παίκτες του να κρατήσουν την καλή άμυνα από το ματς με την Μπαρτσελόνα, αλλά να βελτιώσουν την επίδοση τους στην επίθεση.

Για το αν υπάρχει ομοιότητα σε αυτό το ματς με το +25 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ: "Καμία ομοιότητα δεν υπάρχει σε σχέση με το πρώτο ματς εδώ στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα, παρά μόνο στα ονόματα των ομάδων. Είναι ματς Ευρωλίγκας, θα αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα, η οποία θα παίξει σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί στην αναμέτρηση. Είναι φαβορί γιατί παίζει καλά, γιατί έχει βελτιωθεί, γιατί βλέπουμε πως παίζει πάντα καλά στην έδρα του. Κερδίζει σχετικά εύκολα στο γήπεδο του και χάνει δύσκολα εκτός. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να λειτουργήσουμε με συγκέντρωση".

Για την εικόνα που έχει για τον Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε νέα πράγματα, καθώς έχει νέο προπονητή. Πάντα βοηθά μια ομάδα όταν κάνει αλλαγή προπονητή, γιατί όλοι θέλουν να παίξουν καλύτερα. Ο προπονητής τους, τους έχει βοηθήσει στην βελτίωση τους. Ο Παναθηναϊκός στην έδρα του είναι ακόμη πιο δυνατός, παίζει καλά και εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει".

Για την κούραση των συνεχόμενων αγώνων: "Δεν υπάρχει κούραση, όλοι ξέρουμε πως είναι η διοργάνωση. Ο κάθε παίκτης πρέπει να δώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Όταν είσαι στην μέση του πολέμου, δεν σχολιάζεις τις μάχες που προηγήθηκαν, ούτε αυτές που έρχονται, κοιτάς μόνο το τώρα. Θέλει συνεχή διάρκεια, μεγάλες αντοχές και πνευματική ετοιμότητα. Όποιος δεν το έχει καταλάβει, θα έχει πρόβλημα".

Για το αν αλλάζει η προετοιμασία του Ολυμπιακού λόγω της απουσίας του Γκιστ: " Δεν μας επηρεάζει η απουσία του Γκιστ. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα στο ρόστερ του και έχει παίκτες για να καλύψει το κενό του. Θα παίξει σημαντικό ρόλο η συγκέντρωση".

Για το αν κρατά την καλή άμυνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα ενόψει ΟΑΚΑ: "Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση. Η άμυνα μας ήταν καλή, αλλά οι επιλογές μας στην επίθεση θα πρέπει σταθούν καλύτερες. Βέβαια, ήμασταν καλοί στην επίθεση, από πλευράς πως κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, βγάλαμε συνεργασίες, βγάλαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, απλά, ήμασταν άστοχοι. Δεν γίνεται να είσαι πάντα τόσο άστοχος. Γενικά, σουτάρουμε καλά από την περιφέρεια, δεν έχουμε πρόβλημα στο τρίποντο. Απλά, δεν μας μπήκαν τα ελεύθερα σουτ με την Μπαρτσελόνα".

Λοτζέσκι: "Θα θέλουν εκδίκηση"

Ο Ματ Λοτζέσκι εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού και στις δηλώσεις του τόνισε πως: "Είναι ένα ντέρμπι, ένα μεγάλο παιχνίδι και ανυπομονούμε να παίξουμε. Ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο ματς. Περιμένουμε πως θα συναντήσουμε "καυτή" ατμόσφαιρα. Σίγουρα θα θέλουν εκδίκηση επειδή τους νικήσαμε με μεγάλη διαφορά στο ΣΕΦ, θα θέλουν να αντιδράσουν, αλλά θα είναι ένα διαφορετικό ματς, γιατί έχουν κάνει και αλλαγές, έχοντας πλέον νέο προπονητή. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Παίζουν καλύτερα το τελευταίο διάστημα, έχουν βελτιωθεί.

Το πρόγραμμα δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα. Ξέρουμε πως έχουμε να δώσουμε πολλά ματς. Έτσι όπως είναι το πρόγραμμα, πλέον δίνουμε περισσότερα ματς και κάνουμε λιγότερες προπονήσεις. Ζητούμενο να είμαστε φρέσκοι και να έχουμε ενέργεια. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό. Δεν πρέπει να αφήσουμε το κοινό τους να μπει στο παιχνίδι. Σίγουρα εμείς δεν είχαμε ταξίδι αυτή την εβδομάδα και ο Παναθηναϊκός είχε, αλλά ούτε αυτό θα τους επηρεάσει. Θα τους λείψει ο Γκιστ, αλλά όσες φορές έχουμε παίξει μεταξύ μας τα τελευταία χρόνια, συνήθως και οι δύο ομάδες είχαν πάντα απουσίες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ