ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε αναμονή για Χάκετ και Γιανγκ

Σε αναμονή για Χάκετ και Γιανγκ

Χάκετ και Γιανγκ έχουν συμφωνήσει προφορικά με τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες αναμένουν σύντομα να βάλουν και τις υπογραφές στα συμβόλαια τους. Δανεικός ο Χριστοδούλου.

Στον Ολυμπιακό θέλουν σύντομα να κλείσουν τις υποθέσεις των Ντάνιελ Χάκετ και Πάτρικ Γιανγκ, ώστε να αντικαταστήσουν τα κενά στο ρόστερ τους που εμφανίστηκαν ύστερα από τις αποχωρήσεις των Κώστα Σλούκα και Μπράιαντ Ντάνστον. Οι Πειραιώτες προφορικά τα έχουν... βρει με τους δύο παίκτες, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό, κάτι επίσημο. Υπάρχει αισιοδοξία όμως πως μέσα στις επόμενες μέρες οι αθλητές θα υπογράψουν τα συμβόλαια τους με τους ερυθρόλευκους.

Δεν βρίσκει ομάδα στο ΝΒΑ, όλο και πιο κοντά στον Πειραιά ο Χάκετ

Ο Ντάνιελ Χάκετ βρίσκεται στις ΗΠΑ, ψάχνοντας μία θέση στο ρόστερ των Νιου Γιορκ Νικς. Οι πιθανότητες να βρει θέση εκεί, αλλά και γενικότερα στο ΝΒΑ, είναι ελάχιστες. Θέλησε όμως να δοκιμάσει την τύχη του. Ο Ιταλοαμερικανός είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για την θέση του γκαρντ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον θέλει στην ομάδα του, καθώς θεωρεί πως συγκεντρώνει τα απαραίτητα αγωνιστικά στοιχεία ώστε να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή των ερυθρολεύκων, όχι μόνο σε επίθεση και δημιουργία, αλλά και στην άμυνα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρίσκεται στις ΗΠΑ αυτές τις μέρες και εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Ντάνιελ Χάκετ, έχοντας μαζί του και τον Γενικό Διευθυντή της πειραϊκής ΚΑΕ, Χρήστο Σταυρόπουλο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε στον 28χρονο κόμπο-γκαρντ την επιθυμία του να τον έχει στην ομάδα του ενόψει της νέας σεζόν και του εξήγησε τον ρόλο που θέλει να του δώσει. Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων κατάφερε να πείσει τον αθλητή με τα λεγόμενα του και απέσπασε την θετική απάντηση του 28χρονου Ιταλοαμερικανού.

Ο Ντάνιελ Χάκετ έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη δεν έχει υπογράψει. Πάντως, αν και έχει δεχθεί το ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες επιπέδου Euroleague, έχει δώσει ξεκάθαρη προτεραιότητα στον Ολυμπιακό.

Ουσιαστικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, αν οριστικά δεν βρει ομάδα στο ΝΒΑ (και όπως έχει τα δεδομένα δεν θα βρει), ο αθλητής έχει πάρει απόφαση συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας του έχουν προτείνει διετές (1+1) συμβόλαιο και αναμένουν την υπογραφή του Αμερικανού γκαρντ, κάτι που αναμένεται να γίνει πράξη σύντομα!

Η οικονομική αστάθεια στην Ελλάδα επηρέασε τις εξελίξεις με Γιανγκ

Ο Πάτρικ Γιανγκ δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό (τουλάχιστον ακόμη) όπως αναφέρουν από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Η μεταγραφή του δεν έχει κλείσει οριστικά (δεν είναι τελειωμένη υπόθεση), παρά τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό.

Οι Πειραιώτες παραδέχονται πως θέλουν τον παίκτη, αναφέρουν πως είναι σε συνεχείς επαφές μαζί του, έχουν συμφωνήσει προφορικά σε όλα με τον Αμερικανό σέντερ και αναμένουν, μέσα στις επόμενες μέρες, να υπογράψει το συμβόλαιο του με τους Πρωταθλητές Ελλάδας, για να κλείσει οριστικά το θέμα, ώστε να είναι σε θέση να τον ανακοινώσουν.

Ο λόγος που ο Πάτρικ Γιανγκ δεν έχει υπογράψει ακόμη το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, έχει να κάνει με τις εξελίξεις στην χώρα μας. Ο 23χρονος Αμερικανός σέντερ ναι μεν πείστηκε από τους Πειραιώτες να αφήσει το ΝΒΑ για τους ερυθρόλευκους, τον εξιτάρει η προοπτική να αγωνιστεί σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην χώρα μας, με την οικονομική-πολιτική αστάθεια που επικρατεί, είχε ως αποτέλεσμα να κάνει δεύτερες σκέψεις και να παρουσιάζεται συγκρατημένος.

Ο Πάτρικ Γιανγκ θέλει περισσότερες εγγυήσεις στο συμβόλαιο του ώστε να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια για να υπογράψει και οι Πρωταθλητές Ελλάδας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν ώστε να τον ικανοποιήσουν (και να τον καθησυχάσουν), για να υπογράψει το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους και να κλείσει οριστικά το θέμα απόκτησης του. Οι ερυθρόλευκοι ευελπιστούν πως μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν επίσημα την απόκτηση του Αμερικανού αθλητικού σέντερ.

Δανεικός ο Χριστοδούλου

Ο 21χρονος Ελληνοκύπριος γκαρντ, Ανδρέας Χριστοδούλου, αναμένεται να δοθεί δανεικός στη νέα σεζόν, ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του σε μία ομάδα που θα έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής. Αποκτήθηκε το 2013 από τον Ολυμπιακό και έχει συμβόλαιο με τους Πειραιώτες έως και το 2018.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ