ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ψάχνοντας τον νέο κόουτς

Ψάχνοντας τον νέο κόουτς

Στον Ολυμπιακό εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις προπονητών για την αντικατάσταση του Μπαρτζώκα. Στην "λίστα" οι Κατσικάρης, Φλέμινγκ, Ζούρος και Σφαιρόπουλος. Προχωράει με Τόμιτς.

Τα πράγματα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού θα ήταν ήρεμα και ομαλά αν οι Πειραιώτες κατάφερναν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Όμως, η ήττα, ο αποκλεισμός και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, με την ομάδα να έχει κακή αντίδραση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, χάνοντας οι παίκτες μέσα από τα χέρια τους τη νίκη απέναντι σε έναν υποδεέστερο Παναθηναϊκό, έφερε ανακατατάξεις. Η οργή του κόσμου, οι αποδοκιμασίες, αλλά και το γεγονός πως οι μπασκετμπολίστες δεν υπάκουσαν στις εντολές του, ανάγκασαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία των ερυθρολεύκων. " Είναι κάποιες στιγμές που στη ζωή σου οφείλεις να γίνεσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει", όπως σχολίασε.

Όλοι οι εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού για τη Basket League ΟΠΑΠ μόνο στον OTE TV. Ζωντανά, αποκλειστικά και σε HD.

Mη χάσετε τον αγώνα Ολυμπιακός – Απόλλων Πατρών 12/10 στις 17:00 στο ΟΤΕ SPORT3HD.

Κοιτάζουν για τον έκτο προπονητή που θα συνεργαστούν

Ύστερα από τους Γιόνας Καζλάουσκας (2004-2006), Πίνι Γκέρσον (2006-2008), Παναγιώτη Γιαννάκη (2008-2010), Ντούσαν Ίβκοβιτς (2010-2012) και Γιώργο Μπαρτζώκα (2012-2014), προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκαν στο παρελθόν επί προεδρίας τους στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, πλέον ψάχνουν τον επόμενο κόουτς στον οποίο θα δώσουν τα ηνία της ομάδας. Προς το παρόν υπηρεσιακός τεχνικός θα είναι ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος θα δίνει οδηγίες στους παίκτες στην πρεμιέρα των ερυθρολεύκων στο φετινό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας την Κυριακή (12/10, 17:00, OTESPORT-3) την Πάτρα στο (κεκλεισμένων των θυρών) ΣΕΦ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να βγάλει την σεζόν ο Τόμιτς

Στον Ολυμπιακό εξετάζουν διάφορες επιλογές προπονητών, αλλά ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να παραμείνει σαν πρώτος προπονητής της ομάδας, μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Μίλαν Τόμιτς. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας των ερυθρολεύκων, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα για δεκατρείς σεζόν (1991-2004), βρίσκεται στο προπονητικό-τιμ των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια, όντας "παρών" στις κατακτήσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων σε Κωνσταντινούπολη (2012) και Λονδίνο (2013), έχοντας στενή συνεργασία με τους Ντούσαν Ίβκοβιτς και Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά και με τον Παναγιώτη Γιαννάκη λίγα χρόνια πριν. Ο 41χρονος τεχνικός γνωρίζει άριστα την ομάδα και έχει καλή σχέση με τους παίκτες, οι οποίοι και τον σέβονται.

Βλέπουν προπονητές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Οι Πειραιώτες κοίταξαν άμεσα για προπονητή στο εξωτερικό, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους σε μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος σαν παίκτης υπήρξε από τους κορυφαίους, κατακτώντας Ευρωμπάσκετ και Μουντομπάσκετ με την εθνική Σερβίας, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόσφατα έφτασε (ξανά) σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου με την χώρα της πατρίδας του, αλλά αυτή την φορά σαν προπονητής, κατακτώντας μάλιστα το ασημένιο μετάλλιο, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική δουλειά. Πρόκειται για μία τεράστια προσωπικότητα, για έναν "μπασκετάνθρωπο" που εμπνέει τον σεβασμό, δείχνοντας, πλέον, και θετικά δείγματα γραφής σαν κόουτς. Ο 47χρονος τεχνικός, όμως, για τους λόγους του, απάντησε αρνητικά στην πρόταση των Πειραιωτών.

Οι ερυθρόλευκοι κοιτάζουν επιλογές τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός προπονητής, Κρις Φλέμινγκ, ο οποίος έκανε καλή δουλειά στη Μπάμπεργκ για μία εξαετία (2008-2014), βρίσκεται στην "λίστα" με τους υποψήφιους. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν μιλήσει μαζί του (και) το καλοκαίρι του 2012, αλλά προτίμησαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Η διοίκηση έχει καλή άποψη για τις δυνατότητες του Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος όμως έχει συμβόλαιο με την Εθνική μας ομάδα. Η περίπτωση του εξετάζεται "ζεστά". Εναλλακτικές λύσεις είναι και οι περιπτώσεις των (ελεύθερων) Ηλία Ζούρου και Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο τελευταίος συνεργάστηκε στο παρελθόν με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, όταν και ήταν βοηθός του Γιόνας Καζλάουσκας. Είναι δεδομένο, πάντως, πως στο μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις προπονητών οι οποίες και εξετάζονται.

Χειρουργήθηκε ο Πρίντεζης

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τις τελευταίες βδομάδες, καθώς αισθανόταν ενοχλήσεις στο πόδι του. Είχε ένα οστεόφυτο στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο και έπρεπε να αφαιρέσει άμεσα, καθώς δεν μπορούσε να αποδώσει το 100%, αφού κάθε φορά που έτρεχε ή έκανε άλμα δημιουργούνταν φλεγμονή, έβρισκε στο κόκκαλο και αισθανόταν έντονες ενοχλήσεις. Οι πόνοι στον αστράγαλο δεν απουσίασαν και στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Ο 29χρονος πάουερ-φόργουορντ χειρουργήθηκε, το αφαίρεσε και η επάνοδος του στην αγωνιστική δράση υπολογίζεται σε περίπου τρεις βδομάδες. Οι ερυθρόλευκοι στο "4", για το επόμενο διάστημα, θα προχωρήσουν με τους Μπρεντ Πέτγουεϊ και Δημήτρη Αγραβάνη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ