ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προπονητής της χρονιάς ο Μπαρτζώκας

Προπονητής της χρονιάς ο Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα και θα τιμηθεί με το βραβείο "Αλεξάντερ Γκομέλσκι".

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό χάρισε στον Γιώργο Μπάρτζωκα τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς με το βραβείο "Αλεξάντερ Γκομέλσκι".

Πίσω από τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε ψήφους βρέθηκεο Πάμπλο Λάσο της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Έτορε Μεσίνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Τσάβι Πασκουάλ της Μπαρτσελόνα.

Η διάκριση ανακοινώθηκε από το επίσημο σάιτ της Ευρωλίγκα και ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" θα παραλάβει το βραβείο του στις 4 Ιουλίου στη Βαρκελώνη όταν θα διεξαχθεί η κλήρωση για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τη νέα σεζόν.

Οι προηγούμενοι νικητές του βραβείου ήταν οι Πίνι Γκέρσον (2005), Έτορε Μεσίνα (2006, 2008), Ζέλικο Ομπράντοβιτς (2007, 2011), Ντούσκο Βουγιόσεβιτς (2009), Τσάβι Πασκουάλ (2010) και Ντούσαν Ίβκοβιτς (2012).

Μπαρτζώκας: "Αφιερώνω το βραβείο στους προέδρους"

Με αφορμή την ανάδειξή του ως καλύτερου προπονητή της χρονιάς στην Ευρώπη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου (olympiacosbc.gr):

"Στο άθλημα που έχουμε επιλέξει, προφανώς και οι ομαδικοί τίτλοι είναι αυτοί που μετράνε. Σίγουρα όμως μια ατομική διάκριση όπως αυτή, σου δίνει μεγάλη χαρά και δύναμη.

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το βραβείο στους προέδρους που με επέλεξαν και μου έδωσαν τη δυνατότητα να καθοδηγήσω αυτούς τους καταπληκτικούς παίκτες και στους συνεργάτες μου που έκαναν πολλή και καλή δουλειά".

Και επέκταση του συμβολαίου ως το 2015

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έκανε πρόσφατα επέκταση στο συμβόλαιο του Γιώργου Μπαρτζώκα για άλλα δυο χρόνια, με αυξημένες μάλιστα αποδοχές. Υπήρχε, άλλωστε, ενδιαφέρον από τη Φενέρ που φερόταν διατεθειμένη ακόμη και να πληρώσει το μπάι-άουτ που υπήρχε για να τον πείσει να εργαστεί στην Τουρκία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ