ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρίντεζης: "Πάμε στην Πόλη να κερδίσουμε"

Πρίντεζης: "Πάμε στην Πόλη να κερδίσουμε"
INTIME SPORTS

Μήνυμα νίκη και στην Κωνσταντινούπολη στέλνει ο Γιώργος Πρίντεζης, υπογραμμίζοντας στο RedPlanet.gr πως είναι αισιόδοξος για την πρόκριση. Τι είπε για την προσωπική του βελτίωση, τον Βαγγέλη Αγγέλου και την ομάδα του Ίβκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη στο Top-16 της Euroleague και ένας από τους καλύτερους παίκτες του τη φετινή σεζόν, ο Γιώργος Πρίντεζης, μίλησε στο RedPlanet.gr για το μέλλον της ομάδας και το δικό του.

Ο Έλληνας φόργουορντ, στάθηκε στα σημεία που έδωσαν τη νίκη κόντρα στην Εφές (83-65), εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για πρόκριση στους "8", ενώ εξήγησε γιατί είναι μεταμορφωμένος προς το καλύτερο αυτή τη σεζόν.

-Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι;

"Πιστεύω στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κάναμε κάποια λάθη και δώσαμε το δικαίωμα στην Εφές να μας φτάσει, αλλά από εκεί και πέρα, τόσο στην τρίτη περίοδο, όσο και στην τέταρτη, ήμασταν πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση, ήμασταν εύστοχοι και καταφέραμε να κερδίσουμε".

- Η άμυνα ζώνης της Εφές σας δυσκόλεψε για ένα διάστημα, αλλά στη συνέχεια αντιδράσατε σωστά. Στα δύσκολα τα καταφέρνετε. Θεωρείς πως βρίσκετε σιγά-σιγά και τα πατήματα σας στο παρκέ;

"Σίγουρα μας βοηθάει το γεγονός πως όσο περνάει ο καιρός "δένουμε" περισσότερο σαν ομάδα. Η Εφές έπαιξε μία ειδική άμυνα ζώνης, με man-to-man πάνω στον Σπανούλη. Στην αρχή, η αλήθεια είναι πως δυσκολευτήκαμε να την διαβάσουμε, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε τρόπο ώστε να την "σπάσουμε". Τους χτυπήσαμε σε καίρια σημεία και στο τέλος πήραμε αυτό που θέλαμε".

-Κερδίσατε με +18 (83-65) και η διαφορά είναι ένα πολύτιμο αβαντάζ για εσάς, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο ισοβαθμίας στον όμιλο. Σας ηρεμεί το γεγονός αυτό;

"Καταρχάς εγώ αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως εμείς θα πάμε την επόμενη αγωνιστική (8/2) στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουμε τη νίκη, μέσα στην έδρα της Εφές, και όχι για να χάσουμε, κρατώντας την διαφορά. Σίγουρα, βέβαια, αν μας έλεγε κάποιος πριν το ματς, πως θα κερδίζαμε με 18 πόντους, όλοι θα ήμασταν ευχαριστημένοι".

-Φέτος διανύεις μία καταπληκτική σεζόν. Τι έχει αλλάξει φέτος και παίζεις όλο και καλύτερα;

"Δεν έχει αλλάξει κάτι. Αυτό που έκανα ήταν να δουλέψω πάρα πολύ το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα ο προπονητής μου με εμπιστεύεται και μου έχει δώσει ευκαιρίες, τις οποίες στο παρελθόν δεν τις είχα. Η χρονιά, όμως, είναι μεγάλη η χρονιά. Έχουμε ακόμη μπόλικο χρόνο μπροστά μας. Όλοι στην ομάδα, πάντως, με βοηθάνε. Τόσο οι συμπαίκτες μου, όσο και ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος μου δείχνει τομείς στους οποίους υστερώ και αυτό που προσπαθώ είναι να βελτιώνομαι συνεχώς, είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση.

Το να γίνομαι όλο και καλύτερος είναι ο στόχος μου. Διότι, κακά τα ψέμματα, στην Ελλάδα υπάρχει μία λανθασμένη νοοτροπία, στο ότι μέχρι τα 25 είσαι ταλέντο και μετά θεωρείσαι βετεράνος. Πέρασα μία δύσκολη χρονιά στα 25 μου (στην Μάλαγα) και δεν είχα πολλά περιθώρια. Πλέον, είμαι στα 26, έχω πολλά χρόνια μπροστά μου να παίξω μπάσκετ και όπως είπα το ζητούμενο μου είναι να εξελίσσομαι συνέχεια ως παίκτης".

Είσαι αισιόδοξος για την πρόκριση στα προημιτελικά;

"Ναι, είμαι πάρα πολύ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ